53
2. Sätt kontakten i eluttaget (sätt på uttaget, om det är omställbart).
3. Vrid hastighetsreglaget medurs till den önskade hastigheten.
4. Intervallet är från 1 (låg) till 10 (hög). Vrid tillbaka hastighetsreglaget till O för att stänga av motorn.
5. För att köra motorn i korta stötar ska man vrida hastighetsreglaget till Y-läget. Släpp reglaget för att
stoppa motorn.
6. Om du behöver tillsätta er ingredienser under mixingen ska du vrida proppen moturs och lyfta av
den. Tillsätt ingredienserna, sätt på proppen igen och vrid den sedan medurs för att låsa den.
7. När du har mixat klar ska du vrida hastighetsreglaget till O och vänta till knivbladen stannar innan du
tar bort locket från kannan eller kannan från mixern.
8. För att ta bort kannan, vrid den moturs till
t
-markeringen är i linje med
U
-markeringen.
VÅRD OCH UNDERHÅLL
Stäng av (O) och dra ur sladden före rengöring.
Mixer:
1. Rengör så fort som möjligt efter användning, för att undvika att livsmedelsrester torkar fast inuti skålen.
2. Diska skålen, stänkskyddet och tillbehören i varmt vatten med diskmedel. Skölj och torka.
3. Skålen och tillbehören kan diskas i diskmaskin, men observera: den hårda miljön inuti diskmaskinen
kan påverka ytornas beläggning. Skadan bör dock endast påverka utseendet och inte påverka
apparatens funktion.
4. Torka apparatens utsida med en ren, fuktig trasa.
Mixerkanna:
1. Diska mixerkannan, proppen och locket i varmt vatten med diskmedel. Skölj och torka.
2. Kannan, proppen och locket kan diskas i diskmaskin. Vi rekommenderar dock att man avlägsnar
kniven innan man diskar i maskin.
För att avlägsna kniven:
1. Vänd på kannan.
2. Vrid bladet medurs i riktning mot U-symbolen (g H).
3. Lyft försiktigt ur kniven ur knivenheten (Fig J). Var försiktig, knivbladet har vassa kanter.
4. Avlägsna förseglingen och diska kniven försiktigt i varmt vatten med diskmedel. Skölj och torka.
5. Sätt på förseglingen på knivbladet igen och sänk ned kniven i kannan. Vrid det moturs så långt som
möjligt i riktning mot L-symbolen (g H). Se till att förseglingen är på och att knivbladet är
ordentligt fastsatt, annars kan kannan läcka vid användning.
ÅTERVINNING
W
För att undvika miljö- och hälsoproblem pga. farliga ämnen får man inte kassera
apparater eller laddningsbara och icke-laddningsbara batterier märkta med någon av
dessa symboler i osorterat kommunalt avfall. Elektriska och elektroniska produkter
och, där tillämpligt, laddningsbara och icke-laddningsbara batterier ska alltid kasseras
vid en lämplig, ociell återvinnings-/uppsamlingsstation.
MIXERRECEPT
PIZZADEG
degkrok
• 250 ml vatten
• 400 g grovt vetemjöl
• 25 ml olivolja
• 7 g torrjäst
• 2,5 g socker
• 5 g salt
Sikta ned mjölet i en skål. Tillsätt jäst, socker och salt. Tillsätt vatten och olja. Använd låg hastighet eller
medelhastighet och blanda tills degen är jämn. Täck skålen med en fuktig duk och sätt den på en varm
plats tills degen jäst till dubbel storlek (30-40 minuter). Knåda degen för hand några minuter. Dela degen i
två delar. Kavla ut degen till runda bottnar på ett mjölat bakbord. Lägg bottnarna på en bakplåt med
nonstick-beläggning. Fördela först tomatsås över bottnarna och tillsätt sedan fyllning. Baka i förvärmd
ugn vid 200°C (18-20 minuter). Ytan ska vara gyllenbrun.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE