28
3. Ställ in hastighetskontrollen på önskad hastighet (1 till 5).
4. Tryck på turboknappen om du vill ha en ytterligare ökning utöver hastighetsreglagets inställning.
Turbofunktionen kan bara användas när motorn redan är i gång (1 till 5).
5. Sätt hastighetsreglaget på O för att stänga av motorn.
• Stora kvantiter och mer kompakt, fast material behöver i regel längre tid och långsammare hastigheter.
• Mindre kvantiteter och mer lättflytande material behöver däremot kortare tid och högre hastigheter.
• Använd visparna för att vispa/blanda lätta degar, smet, äggvita och grädde.
• Använd degkrokarna för tyngre degar (t.ex. bröd och fruktkakor).
• När det gäller degar, ska elvispen bara användas för att blanda ingredienserna. Använd den inte för att
knåda degen för då överbelastas och skadas motorn.
• Låt inte motorn gå mer än 3 minuter i taget, den kan bli överhettad. Slå sedan av och vänta minst 3
minuter innan den används igen.
• Tillsätt om möjligt mer vätska om motorn börjar gå tungt eller slå av strömmen och fortsätt för hand.
ANVÄNDA BOTTENPLATTA OCH SKÅL
1. Sätt skålen på bottenplattan.
2. Fäst visparna/krokarna i mixern innan du sätter den på basen.
3. Lyft armen vid behov, genom att trycka på utlösningsknappen för armen.
4. Tryck och håll inne mixerlåsknappen (FIG B).
5. Skjut mixern nedåt och bakåt in i fördjupningen uppe på drivarmen.
6. Släpp mixerlåsknappen.
7. Lyft upp/sänk ned drivarmen genom att trycka på drivarmens låsvred och hålla den inne. Släpp
sedan upp låsvredet (FIG C).
8. För att avlägsna mixern från armen, tryck och håll inne mixerlåsknappen och lyft sedan mixern
framåt och uppåt, bort från armen.
9. När motorn är på, snurrar vispar och degkrokar runt i skålen och bearbetar alla ingredienser.
RENGÖRING
1. Dra ur sladden före nedmontering och/eller rengöring.
2. Montera isär apparaten.
3. Torka av motorenheten med en fuktig trasa.
` Diska visparna och degkrokarna med diskmedel i varmt vatten eller i diskmaskinens bestickställ.
W
MILJÖSKYDD
För att undvika miljö- och hälsoproblem som beror på farliga ämnen i elektriska och elektroniska
produkter får inte apparater som är märkta med denna symbol kastas tillsammans med osorterat
hushållsavfall utan de ska tillvaratagas, återanvändas eller återvinnas.
RECEPT
VARM CHOKLADSUFFLÉ ANVÄND VISP
• 75 g smör 50 g vanligt vetemjöl
• 20 g kakaopulver 450 g mjölk
• 4 ägg (skilj gulan från vitan) 50 g strösocker
Smält smöret i en kastrull på låg värme. Rör i mjöl och kakao. Tillsätt mjölk. Rör tills smeten tjocknar. Ta
bort från värmen. Låt svalna i 30 minuter. Vispa i äggulorna. Vispa äggvitorna några sekunder (hög
hastighet). Tillsätt sockret och vispa äggvitor och socker till hårt skum. Vänd ned de två blandningarna
tillsammans i en smörad ugnsfast form på 1,2 liter. Sätt formen i en långpanna som är halvfylld med
kokande vatten. Baka i förvärmd ugn vid 190°C (40-45 minuter).
WRAPS ANVÄND VISP
• 400 g vanligt vetemjöl 1 ägg
• 300 ml mjölk 5 g salt
• vegetabilisk olja
Blanda ägg och mjölk i en tillbringare. Sikta ned mjölet i en skål. Tillsätt salt. Blanda (medelhastighet).
Tillsätt blandningen gradvis. Öka hastigheten gradvis tills allt är ordentligt blandat. Häll ned lite i taget av
blandningen i en varm, något inoljad kastrull. Låt wrapsen bli gyllenbruna på båda sidor (1 minut). Sätt åt
sidan och håll dem varma.