Whirlpool AKP 290/IX Program Chart

Typ
Program Chart
AKP 290 PRODUKTBLAD
SE
5019 310 01088
1. Kontrollpanel
2. Kylfläkt (dold)
3. Övre ugnselement
4. Grillelement
5. Bakre lampa
6. Runt ugnselement (dolt)
7. Fläkt
8. Nedre ugnselement (dolt)
9. Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt för val av funktion
2. Analog klocka
3. Termostatratt
4. Termostatens kontrollampa - röd
ANALOG KLOCKA
Den analoga klockan gör det möjligt att:
1) Se vad klockan är. För att ändra den aktuella tiden på dagen dra i knappen (B) och vrid den moturs för att
ställa in aktuell tid.
2) Programmera starten för kokningen. Längsta programmerbara start för koktiden är 12 timmar.
3) Programmera koktidens längd. Ställ in koktiden när du vill att ugnen skall fungera under en viss tid och sedan
stängas av automatiskt (koktiden kan ställas in tillsammans med alla funktioner). Längsta programmerbar
koktid är 180 minuter.
Säkerställ vid början av varje matlagning att symbolen 0 eller (OFF-läget) visas i fönstret (C) .
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Droppbricka: Galler:
1
2
3
4
AKTIVERING AV UGNEN
Manuell kokning (utan programmering av starten och koktidslängden)
1) Dra i knappen (A) och vrid den tills visaren (D) hamnar på det klockslag som klockan visar (timvisaren).
2) Vrid knappen (A) medurs (utan att dra i den), tills symbolen | o visas i fönstret (C).
3) Vrid funktionsratten till symbolen för den önskade funktionen. Ugnslampan tänds.
4) Vrid termostatratten, medsols, till önskad temperatur. Termostatens röda kontrollampa tänds.
5) Vid koktidens slut vrid tillbaka funktions- och termostatrattarna till läge OFF-0 eller (beroende på modell).
6) För att återgå till läget 0 eller (OFF-läget), vrid knappen A medurs.
Manuell kokning (med programmering av starten för koktiden med utan koktidslängd)
1) Dra i knappen (A) och vrid visaren (D) tills den befinner sig på tidpunkten som du vill börja tillagningen (t.ex. som visas på figuren klockan 6).
2) Vrid knappen (A) medsols (utan att dra i den tills symbolen | o visas i fönstret (C).
3) Vrid funktionsratten till symbolen för den önskade funktionen. Ugnslampan tänds inte förrän klockslaget angivet av visarna överensstämmer
med det inställt med visaren D.
4) Vrid termostatratten, medsols, till önskad temperatur. Termostatens röda kontrollampa tänds inte förrän klockslaget angivet av visarna
överensstämmer med det inställt med visaren D.
5) Vid koktidens slut vrid tillbaka funktions- och termostatrattarna till läge OFF-0 eller (beroende på modell).
Programmerad kokning (med programmering av starten för koktiden och koktidens längd)
1) Dra i knappen (A) och vrid den tills visaren (D) befinner sig på tidpunkten som du vill börja tillagningen (t.ex. som visas på figuren klockan 6).
2) Vrid knappen (A) medsols (utan att dra i den), tills du i fönstret (C) ser koktiden (1 - 180 min.).
3) Vrid funktionsratten till symbolen för den önskade funktionen. Ugnslampan tänds inte förrän klockslaget angivet av visarna överensstämmer
med det inställt med visaren D.
4) Vrid termostatratten, medsols, till önskad temperatur. Termostatens röda kontrollampa tänds inte förrän klockslaget angivet av visarna
överensstämmer med det inställt med visaren D.
5) Vid koktidens slut hörs en ljudsignal och ugnen stängs av automatiskt. För att stänga av ljudsignalen, vrid knappen (A) medsols (utan att dra i
den) tills symbolen 0 o visas i fönstret.
6) Vid koktidens slut om du vill förlänga den tidigare programmerade tiden, följ de ovan angivna momenten för programmeringen
eller följ anvisningarna för manuell kokning.
Programmerad koktid (med programmering av koktiden men utan starttid)
1) Dra i knappen (A) och vrid den tills visaren (D) hamnar på det klockslag som klockan visar (timvisaren).
2) Vrid knappen (A) medsols (utan att dra i den), tills du i fönstret (C) ser koktiden (1 - 180 min.).
3) Vrid funktionsratten till symbolen för den önskade funktionen. Ugnslampan tänds.
4) Vrid termostatratten, medsols, till önskad temperatur. Termostatens röda kontrollampa tänds.
5) Vid koktidens slut hörs en ljudsignal och ugnen stängs av automatiskt. För att stänga av ljudsignalen, vrid knapp (A) medsols (utan att dra i
den) tills du ser symbolen 0 o i fönstret.
6) Vid koktidens slut om du vill förlänga den tidigare programmerade tiden, följ de ovan angivna momenten för programmeringen
eller följ anvisningarna för manuell kokning.
Översikt över ugnens funktioner
Funktion Beskrivning av funktionen
0 Ugnen avstängd -
UGNSLAMPA
Ugnslampan tänds.
STATISK
Lämplig för kött, fisk och kyckling, när bara den ena ugnsfalsen används för matlagningen.
Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten så snart som termostatens röda
kontrollampa släcks.
Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje ugnsfalsen från botten.
FLÄKT
Lämplig när högst två ugnsfalsar används för tillagningen.
Vi rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i ugnen under tillagningen.
Det är inte nödvändigt att förvärma ugnen (förutom för pizzor och focacce).
GRILL
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett och korv, för att gratinera
grönsaker och för att rosta bröd.
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre matos och fettstänk.
Droppbrickan skall stå på den nedersta ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
TURBOGRILL
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten i långpannan när du steker kött så blir det mindre matos och fettstänk.
Långpannan skall stå på den nedersta ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
UPPTINING
Används för att tina upp maträtter till rumstemperatur.
Låt matvaran ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att den blir torr.
VARMLUFT-UNDERVÄRME
Funktion som är användbar när du vill laga mat på en fals (t.ex.: frukt, tårtor, timbaler,
grönsaker, pizza, kyckling).
VÄRMEFLÄKT
Används när man vill laga flera olika maträtter som kräver samma temperatur,
utan förvärmning (t.ex.: fisk, grönsaker, kakor) samtidigt. Rätterna kan ställas på samma
ugnsfals eller på olika ugnsfalsar och det är ingen risk att de drar åt sig lukt av varandra
UNDRE MOTSTÅND
Används för att grädda klart fruktkakor och ostkakor och för att reda såser.
Använd den här funktionen för de sista 10/15 minuter av koktiden.
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
MATRÄTTER Funktion Förvärmning
Ugnsfals
från botten
Te m p e r a t u r
(°C)
Koktid
(min).
KÖTT
Lammkött, killing, fårkött
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalv,t, fsk
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kyckling,
kanin,
anka
X 2 200 70 - 80
- 2 190 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkon
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
X 2 200 170 - 180
Gås
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
FISK (1 kg)
Havsbraxen, havsabborre,
tonfisk, lax, torsk
X 2 200 60 - 80
- 2 190 60 - 80
X 2 190 60 - 80
FISK
(<1 kg - i skivor)
Svärdfisk, tonfisk
X 2 190 50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GRÖNSAKER
Grillad paprika, tomat,
potatis
X 2
190
50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2
190
50 - 60
EFTERRÄTTER,
BAKVERK, OSV.
Sockerkakor
X 2
180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Ostkakor
och dylikt
X 2
190 60 - 90
- 2 180 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Pajer
X 2
190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Äppelstrudel, crèpes
X 2
200 50 - 60
X 1-3 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Småkakor
X 2
180 20 - 30
X 1-3 180 30 - 40
X 2
180 30 - 40
Petit-chouer, bakverk
X 2
180 35 - 45
X 1-3 180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
MATLAGNINGSÖVERSIKT FÖR GRILLFUNKTIONEN
Anmärkning: Koktider och temperaturer är ungefärliga.
MATRÄTTER Funktion Förvärmning
Ugnsfals
från botten
Te m p e r a t u r
(°C)
Koktid
(min).
Pajer och fruktfyllda tårtor.
ananas, persika
X 2
200 50 - 60
X 2 190 45 - 55
X 2
190 45 - 55
Lasagna, potatisgratäng,
cannelloni, pastatimbaler
X 2
200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Bröd
X 2
210 30 - 40
X 1-3 210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 1-3 210 20 - 30
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vents
X 2
210 20 - 30
X 1-3 200 30 - 40
X 2
200 30 - 40
Suffléer
X 2
200 40 - 50
X 2 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
MATRÄTTER Funktion Förvärmning
Ugnsfals
från botten
Te m p e r a t u r
(°C)
Koktid
(min).
To a s t X 3-4 200-225 10 - 15
Revbensspjäll X 3-4 200-225 30 - 40
Kotletter X 3-4 200-225 30 - 40
Korv X 3 200-225 30 - 40
Fläskkotlett X 3 200-225 30 - 40
Fisk (i skivor) X 3 200-225 30 - 40
Kycklinglår X 3 200-225 40 - 50
Grillspett X 3 200-225 40 - 50
Revbensspjäll X 3 200-225 40 - 50
Kycklinghalva X 3 200-225 40 - 50
Kycklinghalva - 3 200-225 40 - 50
Hel kyckling - 2-3 200-225 60 - 70
Stek
(svinkött, oxkött)
- 2-3 200-225 60 - 80
Anka - 1-2 200-225 60 - 80
Lammlägg - 1-2 200-225 80 - 100
Rostbiff - 2 200-225 60 - 70
Ugnsbakad potatis - 2-3 200-225 40 - 50
Fisk, osv. havsbraxen, forell - 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 290/IX Program Chart

Typ
Program Chart