SO 100 PRODUKTBLAD
SV
5019 610 56127
HUSKCZPLFIDKNOSEITPTESNL RU
FRDE
Anmärkning:
Koktider och temperaturer är ungefärliga och gäller 4 portioner.
MATRÄTTER Funktion
Ugnsfals
från botten
Temperatur
(°C)
Koktid
(min).
Lamm/kalvkött/oxkött/svinkött 2 190-210 90-110
Kyckling, kanin, anka 2 190-200 65-85
Kalkon/gås 2 190-200 140-180
Fisk 2 180-200 50-60
Fyllda paprikor och tomater/
potatis stek
2 180-200 50-60
Sockerkakor 2 170-180 45-55
Fyllda tårtor 2 180-200 60-90
Småkakor 2 170-180 35-45
Lasagna 2 190-200 45-55
Pizza - Bröd 2 200-225 40-50/15-18
1.
Kontrollpanel
1.1. Ratt för val av funktion
1.2. Termostatratt
1.3. Termostatens kontrollampa - röd
2.
Kylfläkt (dold)
3.
Övre ugnselement
4.
Bakre lampa
5.
Nedre ugnselement (dolt)
6.
Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
Galler - Bakplåt i aluminium
ANVÄNDNING AV UGN
Vrid funktionsratten till den önskade funktionen. Ugnslampan tänds.
Vrid termostatratten, medsols, till önskad temperatur. Termostatens röda kontrollampa
slocknar och tänds sedan när inställd temperatur har uppnåtts. Vrid tillbaka vreden till
“0”
när du är klar med matlagningen.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Översikt över ugnens funktioner
Funktion Beskrivning av funktionen
0 UGNEN AVSTÄNGD
-
UGNSLAMPA
• Ugnslampan tänds.
UNDRE MOTSTÅND
• Används för att grädda klart fruktkakor och ostkakor och för att reda
såser.
• Använd den här funktionen för de sista 10/15 minuter av koktiden.
STATISK
• Lämplig för kött, fisk och kyckling, när bara den ena ugnsfalsen
används för matlagningen.
• Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten så snart som
termostatens röda kontrollampa släcks.
• Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje ugnsfalsen från
botten.
ÖVRE UGNSELEMENT
• För att bryna ovansidan av livsmedlen.
• Använd den här funktionen för de sista 10/15 minuter av koktiden.