Whirlpool AKZM 6560/IXL Recipe book

Typ
Recipe book
INGEN FÖRVÄRMNING, INGEN VÄNTETID… BARA PERFEKT
TILLAGAD MAT
Med Whirlpools nya multifunktionsugn har det aldrig varit enklare att laga mat! Med ugnen får du
era olika tillagningsmetoder som du kan kombinera så att du får precis alla maträtter exakt som
du vill ha dem.
I ugnen kombineras ett avancerat användargränssnitt och en intelligent 6TH SENSE-teknik med
ett kraftfullt konvektionssystem, som gör all förvärmning överfl ödig. Inget av recepten i den här
kokboken behöver någon förvärmning och vi garanterar att resultatet alltid blir perfekt.
Kokboken innehåller 30 recept som vi valt ut speciellt för dig.
När du har valt ett recept på ugnens display behöver du inte göra något annat än att sätta in
maten och starta tillagningen. Ugnen ställer automatiskt in den bästa tillagningsprocessen och
visar kontinuerligt vad som händer på displayen.
Om du vill kan du sätta din personliga prägel på alla maträtter vid slutet av tillagningen.
VIKTIGA TIPS
Du får bäst resultat om du inte ändrar på mängderna eller ingredienserna i recepten.
När du ska laga kött är det bäst att ta ut det ur kylen minst en timme i förväg. (Köttemperaturen
ska vara cirka 10-12°C).
Vissa maträtter ska vändas eller röras om efter halva tiden i ugnen: ugnen påminner dig med en
ljudsignal. (Det står i recepten när en maträtt måste vändas eller röras om under tillagningen).
Den tid som visas initialt är endast tänkt som en anvisning: ugnen anpassar tiden under
tillagningen.
Strax innan tiden är slut, signalerar ugnen att du skall kontrollera om maten är färdig. För att maten
ska bli precis som du vill ha den kan du lägga till extra tillagningstid manuellt på slutet med hjälp
av ugnens meny.
Automatisk
KONTROLL
Tillagning
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Tillagning nästan klar
Kontrollera maten
Tillagning klar kl 19:45
Tryck på ^ för att förlänga
Vrid på maten
MEDFÖLJANDE TILLBEHÖR
BAKPLÅT
GRILLGALLER
LÅNGPANNA
Skillnaden mellan långpannan och
bakplåten är att långpannan är djupare.
I vissa recept ska man fylla långpannan
med vatten och placera den under
grillgallret för att fånga upp fett och olja
som bildas när man steker eller grillar
kött.
5
LASAGNE
6/8 port6/8 port
Gör köttfärssåsen så här:
Hacka selleri, morot och lök och fräs dem lätt i olja
och smör.
Tillsätt köttet och bryn det. Tillsätt vin och låt det
koka bort. Tillsätt sedan tomater, buljongtärning och
salt. Låt koka på svag värme under lock i cirka en
timme.
Gör béchamelsåsen så här:
Smält smöret och tillsätt mjölet. Rör om noga hela
tiden så att det inte bildas några klumpar. Tillsätt
mjölken lite i taget och fortsätt koka. Rör om tills
såsen får önskad konsistens. När såsen har kokat
färdigt, krydda med lite salt och riven muskot.
Smörj formen. Fördela två matskedar köttfärssås på
formens botten. Lägg sedan på ett lager lasagneplattor,
följt av köttfärssås, béchamelsås, hackad ost och riven
parmesan. Fortsätt varva på samma sätt tills det är
slut på nästan alla ingredienserna.
Täck slutligen med rikligt med béchamelsås, mycket
riven parmesan och några klickar smör.
Välj “GRYTOR” på “RECEPT”-menyn följt av “LASAGNE”
och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 2 timmar
Tillagningstid*: 45-60 min
Du behöver:
en rektangulär form med non-
stickbeläggning
Tips och variationer:
Om du lagar lasagne med fi sk eller grönsaker
kan du ta grönsaksbuljong i stället för mjölk
och olivolja i stället för smör i béchamelsåsen.
GRYTOR
500 g färska lasagneplattor
180 g riven parmesan
200 g hackad ost
(mozzarella eller liknande)
Till köttfärssåsen:
500 g nötfärs
800 g tomater (konserverade eller färska hackade)
1 buljongtärning
1 medelstor gul lök
30 g smör
6-7 matskedar olivolja
1 glas rött vin
selleri, morot
salt
Till 600 g béchamelsås:
(alternativt kan du köpa färdiglagad ostsås)
50 g smör
60 g mjöl
1 l mjölk
salt, muskot
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE -RECEPT)
6
FISKCANNELLONI
Strimla sellerin och purjolöken fi nt och fräs dem
mjuka i en stekpanna med lite olivolja. Tillsätt den
nstrimlade torsken, krydda med salt och peppar och
stek i ugnen tills fi skskyn nästan har kokat bort helt.
Låt lasagneplattorna mjukna i kokande vatten och
lägg fyllning mitt på varje platta. Rulla ihop plattorna
till cannelloni.
Blanda till tomatsåsen och bred ut lite på botten av
en ugnsfast form tillsammans med lite olivolja.
Lägg cannellonin i formen och täck med resten av
tomatsåsen. Dela körsbärstomaterna, hacka basilikan
och lägg det hela ovanpå cannellonin. Strö över riven
parmesan och grädda i ugnen.
Välj “GRYTOR” på “RECEPT”-menyn följt av
“FISKCANNELLONI” och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 40 min
Tillagningstid*: 30-40 min
Du behöver:
en rektangulär form med non-
stickbeläggning
Tips och variationer:
Du kan använda crèpefyllningen (spenat
och ricotta) till cannellonin om du vill, men
cannellonin måste täckas med béchamelsås.
GRYTOR
4 port4 port
60 g purjolök
50 g selleri
400 g färsk torsk
200 g körsbärstomater
15 g basilika
30 g parmesan
70 g tomatsås
160 g pastaplattor till lasagne/cannelloni
olivolja
salt, peppar
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE -RECEPT)
7
GRATINERADE CRÈPES
6 port6 port
Gör i ordning crèpesmeten genom att blanda
alla ingredienser och sedan vispa samman dem
omsorgsfullt. Låt vila i kylen i minst 15 minuter.
Grädda crèpes i en liten crèpepanna med non-
stickbeläggning.
Förväll spenaten. Kyl den direkt efteråt i kallt vatten
och krama ur överskottsvattnet.
Hacka den fi nt och tillsätt ricottan tillsammans med
salt, peppar, muskot, ägg och parmesan.
Fyll dina crèpes och vik ihop dem så att de sluts.
Gör béchamelsåsen så här:
Smält smöret, häll i mjölet och rör om noga hela tiden
så att det inte blir några klumpar. Tillsätt mjölken lite
i taget och fortsätt koka. Rör om oavbrutet tills såsen
får önskad konsistens.
När såsen har kokat färdigt kryddar man med lite salt
och en nypa riven muskot.
Bred ut lite sås på bottnen av en ugnsfast form
och placera crèpes ovanpå. Täck med rikligt med
béchamelsås och strö över riven parmesan. Grädda i
ugnen till gyllenbrun färg.
Välj “GRYTOR” på “RECEPT”-menyn följt av
“GRATINERADE CRÈPES” och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 50 min
Tillagningstid*: 35-45 min
Du behöver:
en rektangulär form med non-
stickbeläggning
Tips och variationer:
Som alternativ kan du ta skivade och frästa
champinjoner.
GRYTOR
Till crèpes:
100 g mjöl
2,5 dl mjölk
3 ägg
1 matsked olivolja
salt, muskot
Fyllning:
400 g ricottaost
200 g spenat
40 g parmesan
salt, peppar
1 ägg
muskot
Béchamelsås:
50 g smör
60 g mjöl
1 l mjölk
salt, muskot
60 g parmesan
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE -RECEPT)
8
GRATINERAD AUBERGINE
Skär auberginerna i cirka 1 cm tjocka skivor, salta
dem och låt dem vila på en kökshandduk i omkring en
timme. Låt auberginen få färg under het grill.
Fräs löken i oljan, tillsätt de hackade tomaterna,
krydda med salt och tillaga på svag värme i cirka
40 minuter.
Tärna mozzarellan. Fördela två matskedar tomatsås
på formens botten, lägg sedan på ett lager aubergine
följt av sås och lite tärnad mozzarella. Strö över
riven parmesan och lite färsk basilika. Fortsätt
varva på samma sätt tills det är slut på nästan alla
ingredienserna.
Täck slutligen det sista lagret med tomatsås och rikligt
med riven parmesan.
Välj “GRYTOR” på “RECEPT”-menyn följt av “GRATINERAD
AUBERGINE” och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 50 min
Tillagningstid*: 40-50 min
Du behöver:
en rektangulär ugnsfast form
(cirka 35 cm x 25 cm)
Tips och variationer:
Du kan använda färdiggrillad, fryst aubergine.
Om du tar färska auberginer kan du doppa dem i
mjöl och steka i stället för att grilla.
GRYTOR
6/8 port6/8 port
4-5 auberginer (cirka 1,5 kg)
1 stor gul lök
5-6 matskedar olivolja
800 g hackade tomater
Ungefär 350 g mozzarella
100 g riven parmesan
färsk basilika
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE -RECEPT)
9
VEGETARISK PAJ
6/8 port 6/8 port
Förväll grönsakerna i kokande saltat vatten i några
minuter och låt dem rinna av.
Fräs de hackade grönsakerna i en stekpanna med lite
olja.
Klä pajformen med bakplåtspapper och kavla sedan
ut smördegen så att den täcker formens botten och
kanter. Fördela grönsakerna över pajbottnen och strö
över den rivna osten.
Vispa äggen i en skål tillsammans med grädde och
mjölk. Krydda med salt och paprikapulver och fördela
blandningen jämnt över grönsakerna.
Välj “PAJER” på “RECEPT”-menyn följt av “VEGETARISK
PAJ” och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 40 min
Tillagningstid*: 50-60 min
Du behöver:
en grund pajform av metall
(diameter cirka 28 cm)
Tips och variationer:
Säsongens färska grönsaker ger bäst resultat.
Om man hack
ar dem riktigt fi nt behöver man inte
förvälla.
Grönsakspajen kan serveras med ångkokt fi skfi
eller som förrätt med en varm grönsakssås (en
gräddsås med purjolök, tomat eller pumpa).
PAJER
250 g färsk smördeg
450 g blandade grönsaker: kronärtskockor, sparris
och svamp
150 g grovriven gruyère-ost
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt, peppar, paprikapulver
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE -RECEPT)
10
QUICHE LORRAINE
Klä pajformen med bakplåtspapper och kavla sedan ut
pajdegen så att den täcker formens botten och kanter.
Fördela fräst bacon på formens botten tillsammans
med den fi nstrimlade löken som värmts i lite olivolja
tills den blivit glansig. Strö sedan osten ovanpå.
Vispa ihop äggen med mjölk och grädde i en skål och
krydda med salt och peppar efter smak.
Häll blandningen i formen så att den fördelas jämnt
och garnera med hackad persilja.
Välj “PAJER” på “RECEPT”-menyn följt av “QUICHE
LORRAINE” och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 30 min
Tillagningstid*: 40-50 min
Du behöver:
en grund pajform av metall
(diameter cirka 30 cm)
Tips och variationer:
Du kan också göra de här varianterna av
quiche:
- potatis och bacon
- purjolök och skinka
- sk och kronärtskockshjärtan
- spenat och lax
PAJER
6/8 port 6/8 port
250 g färsk pajdeg
150 g tärnad bacon
4 ägg
2 fi nstrimlade gula lökar
10 g hackad persilja
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
100 g grovriven gruyère-ost
salt, peppar
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE -RECEPT)
11
ÄPPELPAJ
6/8 port 6/8 port
Gör botten så här:
Sikta mjölet med saltet, tillsätt mjukgjort smör, socker
och bakpulver följt av vatten. Knåda ihop till en fast
deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
Gör vaniljsåsen så här:
Hetta upp mjölk och vaniljessens och ta sedan bort från
värmen. Vispa ihop socker, ägg, mjöl och majsmjöl i
en annan skål. Tillsätt blandningen till mjölken under
uppvärmning och ständig omrörning tills du får en
krämig sås. När den är färdigkokt smaksätter du med
rom efter smak.
Klä pajformen med bakplåtspapper. Kavla ut pajdegen
så att den täcker bottnen och sidorna på formen.
Fördela vaniljsåsen över degen.
Skär äpplena i halvmånformade skivor (cirka ½ cm
tjocka).
Arrangera äppelskivorna så att de överlappar en aning
och täcker hela degen.
När pajen är färdiggräddad låter du den svalna och
glaserar den sedan med dessertgelé.
Välj “PAJER” på “RECEPT”-menyn följt av “ÄPPELPAJ”
och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 50 min
Tillagningstid*: 75-90 min
Du behöver:
en grund pajform av metall
(diameter cirka 28 cm)
Tips och variationer:
Smula sönder några kakor ovanpå pajdegen
innan du häller på såsen. Det gör att pajen
håller sig krispig och inte blir kletig.
Före gräddning kan du strö lite malen kanel
på äpplena.
PAJER
4 äpplen
250 g vetemjöl
50 g smör
en nypa salt
drygt 3/4 dl kallt vatten
2 tsk bakpulver
100 g socker
Till vaniljsåsen:
5 dl mjölk
2 ägg
10 g majsmjöl (1 rågad
msk)
50 g socker
knappt 1/2 dl rom
(valfritt)
1 tsk vaniljessens
10 g vetemjöl (1 msk)
dessertgelé
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE -RECEPT)
12
KNAPRIG PIZZA
Lös upp jästen i fi ngervarmt vatten (cirka 35°C) - Ta
så mycket vatten som det står i ingredienslistan - Lägg
mjölet i en hög på bordet, gör en fördjupning i mitten
och blanda i salt, socker och till sist oljan. Tillsätt
sakta vattnet till mjölet och börja arbeta samman till
en deg. Knåda väl tills degen är slät och spänstig.
Lägg degen i en stor bunke, täck med en fuktig duk
och låt degen jäsa i ugnen (funktionen “JÄSNING”) i
45 minuter.
Tillsätt under tiden olja, oregano och salt till
tomatsåsen. När degen är färdigjäst kavlar du ut den
så att den täcker långpannan som ska ha smorts med
olja.
Täck pizzabottnen med tomatsås och hackad
mozzarella.
Välj “PIZZA” på “RECEPT”-menyn följt av “PIZZA” eller
“PIZZA 2 LÅNGPANNOR” och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 2 timmar
Tillagningstid*: 25-35 min
Du behöver:
den medföljande långpannan eller
bakplåten
Tips och variationer:
Många olika sorters mjöl kan användas till
pizzabottnen, som råg, bovete eller fullk
orn: bäst
resultat får du med två delar vetemjöl och en del
mjöl av valfri sort.
Lägg på din favoritfyllning innan du gräddar
pizzan i ugnen.
PIZZA
Till en plåt:Till en plåt:
350 g mjöl
2 dl vatten
drygt 1 msk olivolja
14 g torrjäst
7 g salt
125 g socker
250 g krossade tomater
150 g mozzarella
olivolja, salt, oregano
Till två pizzor: Till två pizzor:
700 g mjöl
4 dl vatten
35 ml olivolja
25 g färsk jäst
13 g salt
7 g socker
500 g krossade tomater
300 g mozzarella
olivolja, salt, oregano
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE -RECEPT)
13
FLÄSKKOTLETTER
Ingredienser till 2-6 portioner Ingredienser till 2-6 portioner
Grovhacka vitlök, rosmarin och salvia och lägg i en
skål med olja och salt.
Låt kotletterna ligga i marinaden i minst 30 minuter.
Lägg kotletterna på grillgallret på femte falsen i
ugnen. Häll cirka 1 l vatten i långpannan och sätt den
andra falsen.
>Ugnen ger en signal när det är dags att vända på
köttet.<
Välj “KÖTT” på “RECEPT”-menyn följt av
“FLÄSKKOTLETTER” och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 10 min plus 30 minuter för
marinering
Tillagningstid*: 15-25 min
Du behöver:
det medföljande grillgallret och
långpannan
KÖTT
2/6 fl äskkotletter
olivolja
vitlök
salvia
lite rosmarin
salt, peppar
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE -RECEPT)
14
FLÄSKLÄGG
Krydda fl äskläggen med salt och peppar och placera
den i långpannan.
Stänk över vitt vin och ringla över olja.
Välj “KÖTT” på “RECEPT”-menyn följt av “FLÄSKLÄGG”
och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 10 min
Tillagningstid*: 90-110 min
Du behöver:
en långpanna
Tips och variationer:
Köttet måste vara rumstempererat före
tillagning.
Gnid in köttet helt och hållet med salt och
peppar innan du tillagar det.
Skyn kan fi ltreras och kryddas och smaksättas
med rosmarin för att serveras tillsammans med
köttet.
KÖTT
4/6 port4/6 port
2/4 bitar fl äsklägg (på cirka 500 g styck)
6 dl vitt vin
4/5 matskedar olivolja
salt, peppar
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE -RECEPT)
15
LAMMLÄGG
4/6 port4/6 port
Förbered köttet genom att skära bort överfl ödigt fett.
Skär vitlöken i bitar och gnid in lammet med dem.
Krydda med salt och peppar efter smak.
Lägg köttet på ett bakplåtspapper direkt i
långpannan.
Sätt långpannan på tredje falsen.
Välj “KÖTT” på “RECEPT”-menyn följt av “LAMMLÄGG”
och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 20 min
Tillagningstid*: 60-70 min
Du behöver:
den medföljande långpannan eller
bakplåten
Tips och variationer:
Låt köttet vila minst tio minuter efter
tillagning
en. Svep in det i aluminiumfolie så
att köttsaften får fördelas jämnt inne i köttet.
Man kan bena ur lammläggen genom att ta
bort den främre delen av benet.
Efter stekningen kan lammet penslas med
senap och stå kvar i ugnen, så att eftervärmen
utnyttjas.
KÖTT
1 lammlägg, cirka 2 kg
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE -RECEPT)
16
GRILLSPETT
Grovhacka vitlök, rosmarin och salvia och lägg i en
skål med olja och salt.
Låt grillspetten ligga i marinaden i minst 30 minuter.
Lägg dem på grillgallret på femte falsen i ugnen.
Häll cirka 1 l vatten i långpannan och sätt den på
andra falsen.
>Ugnen ger en signal när det är dags att vända på
köttet.<
Välj “KÖTT” på “RECEPT”-menyn följt av “GRILLSPETT”
och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 10 min plus 30 minuter för
marinering
Tillagningstid*: 15-25 min
Du behöver:
det medföljande grillgallret och
långpannan
Tips och variationer:
I stället för kött kan du skära fi sk i kuber m
ed
samma storlek. Använd räkor, bläckfi sk, lax,
marulk.
KÖTT
4/8 port 4/8 port
4/8 grillspett med kött (det är bäst att undvika att
korv eftersom dess stektid skiljer sig från annat
kött).
vitlök
salvia
lite rosmarin
olivolja
salt, peppar
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE -RECEPT)
17
GRILLAD KYCKLING
4/6 port 4/6 port
Skölj och torka kycklingen.
Fyll den med en blandning av hackade örtkryddor,
vitlök, salt och peppar.
Pensla skinnet med lite olja och krydda med salt.
Lägg kycklingen på grillgallret på tredje falsen.
Häll cirka 0,5 l vatten i långpannan och sätt den på
första falsen.
Välj “KYCKLING” på “RECEPT”-menyn följt av “GRILLAD
KYCKLING” och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 10 min
Tillagningstid*: 50-70 min
Du behöver:
det medföljande grillgallret eller
långpannan
Tips och variationer:
Före tillagning kan du smaksätta kycklingen
genom att fylla den med örtkryddor, några
vitlöksklyftor och apelsin- eller citronskal.
KYCKLING
1 kyckling på 1/1,5 kg
vitlök
olivolja
lite rosmarin
salvia
salt, peppar
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE -RECEPT)
18
KYCKLINGBRÖST
Hacka vitlök, rosmarin och salvia och lägg i en skål
tillsammans med olja och salt.
Låt kycklingbitarna ligga i marinaden i minst
30 minuter.
Lägg kycklingbrösten på grillgallret på femte falsen i
ugnen. Häll cirka 1 l vatten i långpannan och sätt den
andra falsen.
>Ugnen ger en signal när det är dags att vända på
köttet.<
Välj “KYCKLING” på “RECEPT”-menyn följt av
“KYCKLINGBRÖST” och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 10 min plus 30 minuter för
marinering
Tillagningstid*: 15-20 min
Du behöver:
det medföljande grillgallret eller
långpannan
Tips och variationer:
Kycklingbrösten kan också ätas kalla! Skär
dem i kuber eller strimlor
, och servera med
en härlig sallad med ruccola eller andra
salladssorter, och en smakrik dressing av
balsamvinäger eller citrus.
Som alternativ kan du ta kalkonbröst i samma
storlek.
KYCKLING
4/8 port4/8 port
4/8 kycklingbröst
(inte tjockare än 1 cm)
olivolja
vitlök
salt, peppar
salvia, rosmarin
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE -RECEPT)
19
UGNSBAKAD FISK
3/6 port3/6 port
Skölj och fjälla fi sken. Filéa torsken och ta bort
benen.
Smörj en ugnsfast form med olivolja, krydda fi léerna
med salt och peppar och lägg dem i formen.
Dela körsbärstomaterna och placera ut dem ovanpå
sken. Hacka samman oliver, basilika och vitlök och
strö det över fi sken.
Krydda lätt med salt. Häll över vitt vin och avsluta
med att ringla över olivolja.
Stek i ugnen.
Välj “FISK” på “RECEPT”-menyn följt av “UGNSBAKAD
FISK” och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 30 min
Tillagningstid*: 30-40 min
Du behöver:
en grund ugnsfast form (cirka 26 cm lång)
Tips och variationer:
Som ett alternativ till torsk kan du använda
någon annan fi sk
FISK
Torsk, 3-6 stycken på 350/400 g styck
150 g körsbärstomater
130 g taggiascheoliver
25 g färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
salt, peppar
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE -RECEPT)
20
LAX MED KRYDDOR
Skär fi lén i 4/5 delar. Smörj en ugnsfast form med
hälften av olivoljan. Gnid in all fi sk med salt och
peppar och lägg den i formen.
Hacka samman bröd, basilika, timjan och vitlök och
fördela blandningen generöst över laxen.
Välj “FISK” på “RECEPT”-menyn följt av “LAX MED
KRYDDOR” och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 20 min
Tillagningstid*: 15-25 min
Du behöver:
en grund ugnsfast form (cirka 26 cm lång)
Tips och variationer:
Servera laxen med kokt potatis, så kommer
skens goda smak bättre fram.
FISK
4 port4 port
600/700 g laxfi
10 ml olivolja
100 g franskbröd eller skivad formfranska
1 rågad tesked torkad timjan – eller några kvistar
färsk timjan (10 g)
1 rågad tesked torkad basilika – eller, ännu bättre,
några blad färsk basilika (15 g)
1 vitlöksklyfta
salt
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE-RECEPT)
21
FISK INBAKAD I SALT
4 port 4 port
Så här gör du saltinbakningen:
Blanda mjöl, salt, vatten och alla de fi nhackade
kryddörterna till en jämn deg.
Fjälla, rensa och skölj fi sken. Torka den noga och
léa. Kavla den salta degen till en platta, lägg på
skfi léerna, pensla degkanterna med uppvispat ägg
och täck med ytterligare en degplatta (½ cm tjock).
Försök forma degen till en fi sk. Pensla med uppvispat
ägg och baka i ugnen.
Välj “FISK” på “RECEPT”-menyn följt av “FISK INBAKAD
I SALT” och bekräfta.
Anteckningar:
__________________________________________
Förberedelser: 40 min
Tillagningstid*: 40-50 min
Du behöver:
den medföljande långpannan eller
bakplåten
Tips och variationer:
Strö gärna lite hackade kryddörter över
skfi léerna.
Servera fi sken tillsammans med en gräddig
sksås med smak av fänkålsfrön.
Denna fi skrätt gör sig även bra med kokt
potatis
.
FISK
Havsabborre eller torsk, 4 stycken à 300 g
500 g bordssalt
500 g vetemjöl
3 dl vatten
rosépeppar
färsk timjan
fänkålsfrön
persilja
1 vitlöksklyfta
lite rosmarin
mejram
1 ägg
*Den valda funktionen bestämmer optimal tillagningstid
automatiskt (6TH SENSE-RECEPT)
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164

Whirlpool AKZM 6560/IXL Recipe book

Typ
Recipe book