• VARMHÅLLNING
Håller temperaturen konstant på 60 °C i ugnen för att värma upp maten innan den skall förtäras. Det är
bäst att använda den första nivån. Det går att ställa in både sluttid och varaktighet för funktionen.
•DEFROST
Upptining av mat i rumstemperatur. Låt maten vara kvar i förpackningen för att förhindra att den blir
torr.
• JÄSNING
Håller temperaturen konstant i ugnen: för jäsning av bröd- och pizzadeg.
• TORKAD FRUKT
Används för att torka allehanda frukter. Använd torkplåten, om den medföljer bland tillbehören, eller
ett stålnät med små hål, placerad över det medföljande ugnsgallret. Detta för att luften skall kunna flöda
fritt och för att förhindra att små bitar faller igenom när de gradvis krymper under torkningen.
• TORK. GRÖNSAKER
Används för att torka allehanda grönsaker t.ex. för konservering. Använd torkplåten, om den medföljer
bland tillbehören, eller ett stålnät med små hål, placerad över det medföljande ugnsgallret. Detta för att
luften skall kunna flöda fritt och för att förhindra att små bitar faller igenom när de gradvis krymper
under torkningen.
•TORKAD SVAMP
Används för att torka och konservera svamp. Använd torkplåten, om den medföljer bland tillbehören,
eller ett stålnät med små hål, placerad över det medföljande ugnsgallret. Detta för att luften skall kunna
flöda fritt och för att förhindra att små bitar faller igenom när de gradvis krymper under torkningen.
•YOGHURT
Används för att göra hemmagjord yoghurt (se Matrecept). Det är bäst att använda en keramikskål med
lock av keramik eller härdat glas. Använd inte plastskålar.
• KÖTT/LÅG TEMP
Försiktig tillagning av kött för bästa resultat.
• FISK/LÅG TEMP
Försiktig tillagning av fisk för bästa resultat.
• PAJFUNKTION
Denna funktion är avsedd för tillagning av mat- eller efterrättspajer och tårtor med flytande fyllning
(quiche lorraine, ostkaka o.s.v.).
Med denna funktion ställer ugnen automatiskt in tillagningsfunktion och lämplig temperatur. Du behöver
endast ställa in tillagningstiden som kan variera mellan 40 - 50 minuter beroende på mängden använda
ingredienser.
Ugnen behöver inte värmas upp. Sätt in maten i den kalla ugnen.
Pajer kan tillagas samtidigt på två ugnsfalsar. Vid tillagning på en ugnsfals: Placera bakformen på gallret på
den 2:a ugnsfalsen. Vid tillagning på två ugnsfalsar: Placera bakformarna på gallren på den 1:a och den
4:e ugnsfalsen.
Anmärkning! Det är viktigt att tillagningen inte avbryts om den mat som skall tillagas måste
ställas in i kall ugn eller på mycket låg temperatur. Ett eventuellt avbrott medför att
programmet automatiskt startar om från början. Ugnen kommer då att vänta tills
ugnstemperaturen når rumstemperaturen innan den startar om tillagningsprogrammet. Om
tillagningen avbryts och du inte kan vänta tills ugnen har kylts ned måste du se till att den
fortsätter genom att istället aktivera över-/undervärme och välja en lämplig temperatur (se
tillagningstabell på sid. 8).
Specialfunktioner
14