14
• VARMHÅLLNING
Håller temperaturen konstant på 60 °C i ugnen för att värma upp maten innan den skall förtäras. Det är bäst
att använda den första nivån. Det går att ställa in både sluttid och varaktighet för funktionen.
•DEFROST
Upptining av mat i rumstemperatur. Låt maten vara kvar i förpackningen för att förhindra att den blir torr.
• JÄSNING
Håller temperaturen konstant i ugnen: för jäsning av bröd- och pizzadeg.
• TORKAD FRUKT
Används för att torka allehanda frukter. Använd torkplåten, om den medföljer bland tillbehören, eller ett
stålnät med små hål, placerad över det medföljande ugnsgallret. Detta för att luften skall kunna flöda fritt och
för att förhindra att små bitar faller igenom när de gradvis krymper under torkningen.
• TORK. GRÖNSAKER
Används för att torka allehanda grönsaker t.ex. för konservering. Använd torkplåten, om den medföljer bland
tillbehören, eller ett stålnät med små hål, placerad över det medföljande ugnsgallret. Detta för att luften skall
kunna flöda fritt och för att förhindra att små bitar faller igenom när de gradvis krymper under torkningen.
•TORKAD SVAMP
Används för att torka och konservera svamp. Använd torkplåten, om den medföljer bland tillbehören, eller
ett stålnät med små hål, placerad över det medföljande ugnsgallret. Detta för att luften skall kunna flöda fritt
och för att förhindra att små bitar faller igenom när de gradvis krymper under torkningen.
•YOGHURT
Används för att göra hemmagjord yoghurt (se Matrecept). Det är bäst att använda en keramikskål med lock
av keramik eller härdat glas. Använd inte plastskålar.
• KÖTT/LÅG TEMP
Försiktig tillagning av kött för bästa resultat.
• FISK/LÅG TEMP
Försiktig tillagning av fisk för bästa resultat.
• PAJFUNKTION
Denna funktion är avsedd för tillagning av mat- eller efterrättspajer och tårtor med flytande fyllning (quiche
lorraine, ostkaka o.s.v.). Med denna funktion ställer ugnen automatiskt in tillagningsfunktion och lämplig
temperatur. Du behöver endast ställa in tillagningstiden som kan variera mellan 40 - 50 minuter beroende på
mängden använda ingredienser. Ugnen behöver inte värmas upp. Sätt in maten i den kalla ugnen. Pajer kan
tillagas samtidigt på två ugnsfalsar. Vid tillagning på en ugnsfals: Placera bakformen på gallret på den 2:a
ugnsfalsen. Vid tillagning på två ugnsfalsar: Placera bakformarna på gallren på den 1:a och den 4:e ugnsfalsen.
•RENGÖRING
En funktion som underlättar ugnsrengöringen:
- Häll försiktigt max. 2,5 dl vatten på ugnsbottnen.
- Välj funktionen och tryck på knappen OK.
- Låt ugnen svalna när funktionen är avslutad och torka rent med en fuktig trasa.
Anmärkning! Det är viktigt att tillagningen inte avbryts om den mat som skall tillagas måste ställas
in i kall ugn eller på mycket låg temperatur. Ett eventuellt avbrott medför att programmet
automatiskt startar om från början. Ugnen kommer då att vänta tills ugnstemperaturen når
rumstemperaturen innan den startar om tillagningsprogrammet. Om tillagningen avbryts och du inte
kan vänta tills ugnen har kylts ned måste du se till att den fortsätter genom att istället aktivera
över-/undervärme och välja en lämplig temperatur (se tillagningstabell på sid. 8).
Specialfunktioner