10
Pyrolytisk rengöring
Denna funktion bränner bort matrester från tillagningen. Ugnen
hettas upp till 500 °C. Matresterna bränns bort och så snart ugnen
har svalnat kan den lösa askan torkas bort med en fuktig trasa.
• Den pyrolytiska rengöringen behöver bara göras när ugnen är
mycket smutsig och således inte efter varje användning.
• Om ugnen är installerad under en spishäll skall du kontrollera att
kokplattorna eller -zonerna inte är på när den pyrolytiska
rengöringen görs.
• Ta ut samtliga tillbehör och utdragbara ugnsfalsar ur ugnen innan
den pyrolytiska rengöringen görs. Detta förhindrar att dessa delar
förstörs samt optimerar den pyrolytiska rengöringen. Ta även bort
de emaljerade täckpanelerna eftersom deras handtag kan bli
missfärgade. Ta bort dem enligt anvisningarna i avsnitt Rengöring
av utdragbara ugnsfalsar och emaljerade täckpaneler.
• Ta bort större matstänk på luckan med en fuktig trasa innan du
startar den pyrolytiska rengöringen. Detta optimerar
rengöringsresultatet.
• Den pyrolytiska rengöringen omfattar två olika funktioner som kan
användas valfritt:
- En snabbrengöring (PYROLYS EXPRESS) med 25 % lägre
energiförbrukning i förhållande till den pyrolytiska rengöringens
standardfunktion. Om funktionen används regelbundet (efter
varannan eller var tredje användning av ugnen) bibehåller du ugnen
ren.
- En standardrengöring (PYROLYS), som garanterar en djupgående
rengöring när ugnen är mycket smutsig.
• Av säkerhetsskäl låses luckan när den pyrolytiska rengöringen
startar. Det är omöjligt att öppna luckan även om
multifunktionsvredet står på 0 p.g.a. de extremt höga
temperaturer som uppnås i ugnen i samband med den pyrolytiska
rengöringen.
• Ugnslampan släcks när ugnen uppnår en viss temperatur. Detta
gör att ugnslampan varar längre.
När skall den pyrolytiska rengöringen göras?
Funktionen skall användas om det ryker från ugnen när den värms
upp, om det kommer mycket matos från ugnen i samband med
tillagningen och likaså om ugnen avger en obehaglig lukt när den har
svalnat efter tillagning av olika typer av mat (lamm, fisk, grillat kött
o.s.v.).
TILLAGNING SOM LÄMNAR MINDRE SMUTSMÄNGDER
EFTER SIG
Småkakor, grönsaker, kakor, pajer och suffléer. Det stänker inte från
dessa vid tillagningen.
TILLAGNING SOM LÄMNAR MEDELSTORA
SMUTSMÄNGDER EFTER SIG
Kött, fisk (i en ugnsform) och fyllda grönsaker.
TILLAGNING SOM LÄMNAR STÖRRE SMUTSMÄNGDER
EFTER SIG
Stora bitar av kött på grillspett eller vid tillagning med Turbo grill.
Rengöring och underhåll