Livsmedel Kärl Funktion Falsnivå Temperatur Stektermometer Tillagningstid
(från botten) (°C) (°C) (minuter)
Rostbiff (mellanstekt) Pyrex Kött 2 210 54 55-60
KÖTT Rostbiff (röd) Pyrex Kött 2 210 48 45-55
Max. nivå Kalvstek Pyrex Kött 2 210 68 70-75
Fläskstek Pyrex Kött 2 210 55 55-70
Lammstek Pyrex Kött 2 210 48 60-70
KycklingPyrex Kyckling 2 200 83 55-65
FÅGEL Kalkon 6 - 7 kg Droppbricka Kyckling 1 200 83 130-160
Max. nivå Anka Pyrex Kyckling 2 200 80 70-75
Gås Droppbricka Kyckling 2 200 80 70-80
Laxfiléer 1 kg Pyrex Fisk 2 180 28-35
Laxbitar Pyrex Fisk 2 180 18-20
FISK Laxkotletter Pyrex Fisk 2 180 25-30
Gädda 350 g Pyrex Fisk 2 180 25-30
Sjötunga 350 g Pyrex Fisk 2 180 18-25
Medelnivå Havsabborre 1 kg Pyrex Fisk 2 180 40-45
Amberjack, filéer/bitar Pyrex Fisk 2 180 15-20
Amberjack 600 - 800 g Pyrex Fisk 2 180 35-40
Piggvar Pyr
ex Fisk 2 180 30-45
Tonfiskbitar Pyrex Fisk 2 180 18-20
Laxfiléer 1 kg ÅngkokareÅngkokare 2 100 25-30
FISK Gädda 350 g ÅngkokareÅngkokare 2 100 30-35
(med Sjötunga 350 g ÅngkokareÅngkokare 2 100 17-23
ångkokare) Havsabborre 1kg ÅngkokareÅngkokare 2 100 35-40
Max. nivå Laxbitar ÅngkokareÅngkokare 2 100 18-20
Amberjack, filéer/bitar ÅngkokareÅngkokare 2 100 18-20
Piggvar ÅngkokareÅngkokare 2 100 25-35
Räkor ÅngkokareÅngkokar
e 2 100 10-12
Tomat Pyrex/långpannaGrönsaker 2 185 20-25
AuberginePyrex/långpannaGrönsaker 2 185 30-35
Fyllda Squash Pyrex/långpannaGrönsaker 2 185 30-35
grönsaker/ Kronärtskocka Pyrex/långpannaGrönsaker 2 185 45-50
frukt Paprika Pyrex/långpannaGrönsaker 2 185 25-40
Max. nivå Lök Pyrex/långpannaGrönsaker 2 185 30-35
Äpple Pyrex/långpann
aGrönsaker 2 185 30-35
Aprikos Pyrex/långpannaGrönsaker 2 185 20-25
Persika Pyrex/långpannaGrönsaker 2 185 25-30
Morot ÅngkokareÅngkokare 2 100 30-35
Squash ÅngkokareÅngkokare 2 100 25-30
Grönsaker Kronärtskocka ÅngkokareÅngkokare 2 100 30-35
(med Paprika ÅngkokareÅngkokare 2 100 22-28
ångkokare) Fänkål ÅngkokareÅngkokare 2 100 35-40
Max. nivå Kål Ångkoka
reÅngkokare 2 100 22-28
Potatis ÅngkokareÅngkokare 2 100 20-30
Brysselkål ÅngkokareÅngkokare 2 100 20-30
Broccoli ÅngkokareÅngkokare 2 100 22-28
Bröd / Bröd/ Franskbröd Droppbricka Manuell medel 2 180 40-50
desserter Bakverk/ sockerkaka KakformManuell medel 2 170 35-40
Jäsning Focaccia Droppbricka Manuell låg 2 170 40-50
Max. nivå Muffins Muffinsplåt Manuell låg 2 185 18-22
Vanligt bröd Droppbricka Manuell medel 2 180 40-50
Plommonkaka Avlång bakformManuell medel 2 170 50-55
Br
ylépuddingÅngkokareÅngkokare 2 100 20-25
Kräm ÅngkokareÅngkokare 2 100 25-30
Desserter Småkakor Kakformar Manuell medel 2 170 30-35
Fyllda fruktkakor Rund pyrex Manuell medel 2 170 45-50
Max. nivå Ostkaka Kakform av metall Manuell medel 2 170 50-60
Ostpaj Kakform av metall Manuell medel 2 170 50-60
Kex Bakplåt Manuell låg 2 170 18-20
Tabell för ångkokning
** För varje mattyp anges hur mycket vatten som skall fyllas på i vattenbehållaren.
19