kan lite mer mjölk behöva tillsättas för att
degen ska bli smidig. Låt degen jäsa till
dubbel storlek. Skär degen i två delar,
forma två långa limpor och placera dem
på smord eller bakplåtspappersklädd
bakplåt. Strö lite mjöl över före bakning-
en och skär med en skarp kniv minst 1
cm djupt, 3 - 4 gånger diagonalt över
brödet.
• Tid i ugnen: 55 minuter
• Ugnsnivå: 1
• Häll 100 ml vatten i vattenlådan
4 - POCHERADE FISK (FORELL)
Ingredienser:
• 4 foreller på 250 - 300 g vardera
• citronsaft, peppar, salt
Beskrivning:
• Tvätta forellerna inuti och utanpå, droppa
på citronsaft, krydda och lägg i rostfria
formar med perforerad insats, två foreller
i varje. Servera med rostade mandelfla-
gor. Variant på ångkokt forell: Häll varmt
vatten och vinäger över forellerna innan
de läggs i de rostfria formarna med silin-
sats.
• Tid i ugnen: 30 minuter
• Ugnsnivå: 1
5 - ENGELSK ROSTBIFF
Inställningar:
Automatisk matlagningstermometer. Inner-
temperatur för:
• Rosa - 65 °C
Beskrivning:
Krydda köttet efter smak, sätt i matlag-
ningstermometern och lägg i en ugnsfast
form.
– Ugnsnivå: 1
6 - HEL KYCKLING
Inställningar:
• Automatiska program med inställning av
vikt. Inställning för vikter mellan 900 och
2 100 g.
Beskrivning:
• Lägg kycklingen i en ugnsfast form och
krydda efter smak. Vänd steken efter ca.
30 minuter. En påminnelse syns på dis-
playen.
– Ugnsnivå: 1
7 - PIZZA
Ingredienser för degen:
• 14 g jäst
• 200 ml ljummet vatten
• 300 g mjöl
• 3 g salt
• 1 msk matolja
Ingredienser för fyllningen:
• 1/2 liten burk tomater, hackade
• 200 g riven Emmentalerost
• 100 g salami
• 100 g kokt skinka
• 150 g svamp (på burk)
• 150 g fetaost
•oregano
Beskrivning:
• Smula sönder jästen i en skål och lös
upp den i det ljumma vattnet. Blanda
mjölet och saltet och blanda ner det i
skålen tillsammans med oljan. Knåda in-
gredienserna till en smidig deg som släp-
per från skålens kanter. Täck därefter
över degen och låt den jäsa på en varm
plats till dubbel storlek. Kavla ut degen
och placera den på den smorda bakplå-
ten. Stick hål i botten med en gaffel.
Lägg på ingredienserna till fyllningen i tur
och ordning.
• Använd en smord bakplåt.
• Tid i ugnen: 25 minuter
• Ugnsnivå: 1
8 - MUFFINS
Ingredienser:
• 150 g smör
•150 g socker
• 1 paket vaniljsocker (ungefär 8 g)
•1 nypa salt
• skal från en ovaxad citron
•2 ägg
• 50 ml mjölk
• 25 g potatismjöl
• 225 g mjöl
SVENSKA 3