EVY9741AOX

Electrolux EVY9741AOX Recipe book

  • Hej! Jag är en AI-chatbot som är tränad för att hjälpa dig med Electrolux EVY9741AOX Recipe book. Jag har redan gått igenom dokumentet och kan ge dig klara och enkla svar.
.................................................. ...............................................
SV ÅNGUGN RECEPTBOK
AUTOMATISKA PROGRAM
Programnummer Programnamn
1 GRÖNSAKER, TRADITIONELLA
2 POTATISGRATÄNG
3 FRANSKBRÖD
4 POCHERADE FISK (FORELL)
5 ENGELSK ROSTBIFF
6 HEL KYCKLING
7 PIZZA
8 MUFFINS
9 QUICHE LORRAINE
1 - GRÖNSAKER, TRADITIONELLA
Kokkärl:
Alla slags kokkärl som är värmebeständi-
ga upp till minst 100 °C kan användas.
Ingredienser:
400 g blomkål
200 g morötter
200 g kålrabbi
200 g gul och röd paprika
Beskrivning:
Skölj blomkålen och dela i buketter. Ska-
la morötter och kålrabbi och dela i lagom
bitar. Tvätta paprikan och skär i strimlor.
Placera alla grönsaker i en öppen form
och tillaga utan att tillsätta vatten. Med
denna tillagningsmetod behövs inte alltid
salt och andra kryddor.
Tid i ugnen: 35 minuter
Ugnsnivå: 1
2 - POTATISGRATÄNG
Ingredienser:
1 000 g potatis
1 tesked av vardera salt, peppar och
muskotnöt
2 vitlöksklyftor
200 g riven ost
•3 ägg
100 ml mjölk
250 ml grädde
•4 matskedar smör
Beskrivning:
Skala potatis, skär i tunna skivor, torka
av och krydda. Gnid in en ugnsfast form
med en vitlöksklyfta och smörj sedan for-
men med lite smör. Fördela hälften av
den kryddade potatisen i formen och
strö över lite riven ost. Lägg på resteran-
de potatisskivor och strö över resten av
den rivna osten. Pressa vitlöksklyftan och
vispa ihop med ägg, mjölk och grädde.
Häll blandningen över potatisen och för-
dela resten av smöret över gratängen i
små klickar.
Tid i ugnen: 65 minuter
Ugnsnivå: 1
3 - FRANSKBRÖD
Ingredienser:
1 000 g mjöl
40 g färsk jäst eller 20 g torrjäst
560 ml mjölk
15 g salt
15 g salt
Övrigt:
Bakplåt, smord eller täckt med bakplåt-
spapper
Beskrivning:
Lägg mjöl och salt i en stor skål. Lös upp
jästen i ljummen mjölk och tillsätt den i
mjölet. Knåda alla ingredienser till en
smidig deg. Beroende på mjölets kvalitet
2
www.electrolux.com
kan lite mer mjölk behöva tillsättas för att
degen ska bli smidig. Låt degen jäsa till
dubbel storlek. Skär degen i två delar,
forma två långa limpor och placera dem
på smord eller bakplåtspappersklädd
bakplåt. Strö lite mjöl över före bakning-
en och skär med en skarp kniv minst 1
cm djupt, 3 - 4 gånger diagonalt över
brödet.
Tid i ugnen: 55 minuter
Ugnsnivå: 1
Häll 100 ml vatten i vattenlådan
4 - POCHERADE FISK (FORELL)
Ingredienser:
4 foreller på 250 - 300 g vardera
citronsaft, peppar, salt
Beskrivning:
Tvätta forellerna inuti och utanpå, droppa
på citronsaft, krydda och lägg i rostfria
formar med perforerad insats, två foreller
i varje. Servera med rostade mandelfla-
gor. Variant på ångkokt forell: Häll varmt
vatten och vinäger över forellerna innan
de läggs i de rostfria formarna med silin-
sats.
Tid i ugnen: 30 minuter
Ugnsnivå: 1
5 - ENGELSK ROSTBIFF
Inställningar:
Automatisk matlagningstermometer. Inner-
temperatur för:
Rosa - 65 °C
Beskrivning:
Krydda köttet efter smak, sätt i matlag-
ningstermometern och lägg i en ugnsfast
form.
Ugnsnivå: 1
6 - HEL KYCKLING
Inställningar:
Automatiska program med inställning av
vikt. Inställning för vikter mellan 900 och
2 100 g.
Beskrivning:
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och
krydda efter smak. Vänd steken efter ca.
30 minuter. En påminnelse syns på dis-
playen.
Ugnsnivå: 1
7 - PIZZA
Ingredienser för degen:
14 g jäst
200 ml ljummet vatten
300 g mjöl
3 g salt
1 msk matolja
Ingredienser för fyllningen:
1/2 liten burk tomater, hackade
200 g riven Emmentalerost
100 g salami
100 g kokt skinka
150 g svamp (på burk)
150 g fetaost
•oregano
Beskrivning:
Smula sönder jästen i en skål och lös
upp den i det ljumma vattnet. Blanda
mjölet och saltet och blanda ner det i
skålen tillsammans med oljan. Knåda in-
gredienserna till en smidig deg som släp-
per från skålens kanter. Täck därefter
över degen och låt den jäsa på en varm
plats till dubbel storlek. Kavla ut degen
och placera den på den smorda bakplå-
ten. Stick hål i botten med en gaffel.
Lägg på ingredienserna till fyllningen i tur
och ordning.
Använd en smord bakplåt.
Tid i ugnen: 25 minuter
Ugnsnivå: 1
8 - MUFFINS
Ingredienser:
150 g smör
•150 g socker
1 paket vaniljsocker (ungefär 8 g)
•1 nypa salt
skal från en ovaxad citron
•2 ägg
50 ml mjölk
25 g potatismjöl
225 g mjöl
SVENSKA 3
10 g bakpulver
1 burk surkörsbär (375 g)
225 g grovhackad choklad
Övrigt:
Pappersformer, cirka 7 cm i diameter
Beskrivning:
Vispa samman smör, socker, vaniljsocker,
salt och skal från en ovaxad citron. Tillsätt
ägg och vispa ihop igen.
Blanda potatismjöl, mjöl och bakpulver och
rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
Låt surkörsbären rinna av och rör ner i
smeten tillsammans med chokladbitarna.
Häll smeten i pappersformarna, sätt for-
marna på en bakplåt och ställ i ugnen.
Tid i ugnen: 40 minuter
Ugnsnivå: 1
9 - QUICHE LORRAINE
Ingredienser för pajbotten:
200 g mjöl
•2 ägg
100 g smör
1/2 tesked salt
lite peppar
•1 nypa muskotnöt
Ingredienser för fyllningen:
150 g riven ost
200 g kokt skinka eller magert bacon
•2 ägg
250 g gräddfil
salt, peppar och muskotnöt
Beskrivning:
Lägg mjöl, smör, ägg och kryddor i en
skål och rör ihop till en jämn deg. Låt de-
gen stå i kylskåpet i några timmar. Kavla
sedan ut degen och lägg den i en smord
svart bakform. Nagga botten med en
gaffel. Fördela skinka eller bacon på de-
gen. Blanda ägg, gräddfil och kryddor till
fyllningen. Tillsätt sedan ost.
Svart bakform, smord, 28 cm diameter
Tid i ugnen: 40 minuter
Ugnsnivå: 1
4
www.electrolux.com
SVENSKA 5
6
www.electrolux.com
SVENSKA 7
www.electrolux.com/shop 892956533-A-342012
1/8