Electrolux EVY9741AOX Recipe book

Typ
Recipe book
.................................................. ...............................................
SV ÅNGUGN RECEPTBOK
AUTOMATISKA PROGRAM
Programnummer Programnamn
1 GRÖNSAKER, TRADITIONELLA
2 POTATISGRATÄNG
3 FRANSKBRÖD
4 POCHERADE FISK (FORELL)
5 ENGELSK ROSTBIFF
6 HEL KYCKLING
7 PIZZA
8 MUFFINS
9 QUICHE LORRAINE
1 - GRÖNSAKER, TRADITIONELLA
Kokkärl:
Alla slags kokkärl som är värmebeständi-
ga upp till minst 100 °C kan användas.
Ingredienser:
400 g blomkål
200 g morötter
200 g kålrabbi
200 g gul och röd paprika
Beskrivning:
Skölj blomkålen och dela i buketter. Ska-
la morötter och kålrabbi och dela i lagom
bitar. Tvätta paprikan och skär i strimlor.
Placera alla grönsaker i en öppen form
och tillaga utan att tillsätta vatten. Med
denna tillagningsmetod behövs inte alltid
salt och andra kryddor.
Tid i ugnen: 35 minuter
Ugnsnivå: 1
2 - POTATISGRATÄNG
Ingredienser:
1 000 g potatis
1 tesked av vardera salt, peppar och
muskotnöt
2 vitlöksklyftor
200 g riven ost
•3 ägg
100 ml mjölk
250 ml grädde
•4 matskedar smör
Beskrivning:
Skala potatis, skär i tunna skivor, torka
av och krydda. Gnid in en ugnsfast form
med en vitlöksklyfta och smörj sedan for-
men med lite smör. Fördela hälften av
den kryddade potatisen i formen och
strö över lite riven ost. Lägg på resteran-
de potatisskivor och strö över resten av
den rivna osten. Pressa vitlöksklyftan och
vispa ihop med ägg, mjölk och grädde.
Häll blandningen över potatisen och för-
dela resten av smöret över gratängen i
små klickar.
Tid i ugnen: 65 minuter
Ugnsnivå: 1
3 - FRANSKBRÖD
Ingredienser:
1 000 g mjöl
40 g färsk jäst eller 20 g torrjäst
560 ml mjölk
15 g salt
15 g salt
Övrigt:
Bakplåt, smord eller täckt med bakplåt-
spapper
Beskrivning:
Lägg mjöl och salt i en stor skål. Lös upp
jästen i ljummen mjölk och tillsätt den i
mjölet. Knåda alla ingredienser till en
smidig deg. Beroende på mjölets kvalitet
2
www.electrolux.com
kan lite mer mjölk behöva tillsättas för att
degen ska bli smidig. Låt degen jäsa till
dubbel storlek. Skär degen i två delar,
forma två långa limpor och placera dem
på smord eller bakplåtspappersklädd
bakplåt. Strö lite mjöl över före bakning-
en och skär med en skarp kniv minst 1
cm djupt, 3 - 4 gånger diagonalt över
brödet.
Tid i ugnen: 55 minuter
Ugnsnivå: 1
Häll 100 ml vatten i vattenlådan
4 - POCHERADE FISK (FORELL)
Ingredienser:
4 foreller på 250 - 300 g vardera
citronsaft, peppar, salt
Beskrivning:
Tvätta forellerna inuti och utanpå, droppa
på citronsaft, krydda och lägg i rostfria
formar med perforerad insats, två foreller
i varje. Servera med rostade mandelfla-
gor. Variant på ångkokt forell: Häll varmt
vatten och vinäger över forellerna innan
de läggs i de rostfria formarna med silin-
sats.
Tid i ugnen: 30 minuter
Ugnsnivå: 1
5 - ENGELSK ROSTBIFF
Inställningar:
Automatisk matlagningstermometer. Inner-
temperatur för:
Rosa - 65 °C
Beskrivning:
Krydda köttet efter smak, sätt i matlag-
ningstermometern och lägg i en ugnsfast
form.
Ugnsnivå: 1
6 - HEL KYCKLING
Inställningar:
Automatiska program med inställning av
vikt. Inställning för vikter mellan 900 och
2 100 g.
Beskrivning:
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och
krydda efter smak. Vänd steken efter ca.
30 minuter. En påminnelse syns på dis-
playen.
Ugnsnivå: 1
7 - PIZZA
Ingredienser för degen:
14 g jäst
200 ml ljummet vatten
300 g mjöl
3 g salt
1 msk matolja
Ingredienser för fyllningen:
1/2 liten burk tomater, hackade
200 g riven Emmentalerost
100 g salami
100 g kokt skinka
150 g svamp (på burk)
150 g fetaost
•oregano
Beskrivning:
Smula sönder jästen i en skål och lös
upp den i det ljumma vattnet. Blanda
mjölet och saltet och blanda ner det i
skålen tillsammans med oljan. Knåda in-
gredienserna till en smidig deg som släp-
per från skålens kanter. Täck därefter
över degen och låt den jäsa på en varm
plats till dubbel storlek. Kavla ut degen
och placera den på den smorda bakplå-
ten. Stick hål i botten med en gaffel.
Lägg på ingredienserna till fyllningen i tur
och ordning.
Använd en smord bakplåt.
Tid i ugnen: 25 minuter
Ugnsnivå: 1
8 - MUFFINS
Ingredienser:
150 g smör
•150 g socker
1 paket vaniljsocker (ungefär 8 g)
•1 nypa salt
skal från en ovaxad citron
•2 ägg
50 ml mjölk
25 g potatismjöl
225 g mjöl
SVENSKA 3
10 g bakpulver
1 burk surkörsbär (375 g)
225 g grovhackad choklad
Övrigt:
Pappersformer, cirka 7 cm i diameter
Beskrivning:
Vispa samman smör, socker, vaniljsocker,
salt och skal från en ovaxad citron. Tillsätt
ägg och vispa ihop igen.
Blanda potatismjöl, mjöl och bakpulver och
rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
Låt surkörsbären rinna av och rör ner i
smeten tillsammans med chokladbitarna.
Häll smeten i pappersformarna, sätt for-
marna på en bakplåt och ställ i ugnen.
Tid i ugnen: 40 minuter
Ugnsnivå: 1
9 - QUICHE LORRAINE
Ingredienser för pajbotten:
200 g mjöl
•2 ägg
100 g smör
1/2 tesked salt
lite peppar
•1 nypa muskotnöt
Ingredienser för fyllningen:
150 g riven ost
200 g kokt skinka eller magert bacon
•2 ägg
250 g gräddfil
salt, peppar och muskotnöt
Beskrivning:
Lägg mjöl, smör, ägg och kryddor i en
skål och rör ihop till en jämn deg. Låt de-
gen stå i kylskåpet i några timmar. Kavla
sedan ut degen och lägg den i en smord
svart bakform. Nagga botten med en
gaffel. Fördela skinka eller bacon på de-
gen. Blanda ägg, gräddfil och kryddor till
fyllningen. Tillsätt sedan ost.
Svart bakform, smord, 28 cm diameter
Tid i ugnen: 40 minuter
Ugnsnivå: 1
4
www.electrolux.com
SVENSKA 5
6
www.electrolux.com
SVENSKA 7
www.electrolux.com/shop 892956533-A-342012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EVY9741AOX Recipe book

Typ
Recipe book