Electrolux EKC60164X 400V Användarmanual

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarmanual
bruksanvisning
Spis
EKC60164
2
Välkommen till Electrolux!
Du har valt en högklassig produkt från
Electrolux som vi lovar kommer att göra
livet lite enklare för dig! Du får lite mer tid
över till annat och lite mer frihet att leva
det liv du vill leva. Electrolux ambition är
att tillhandahålla ett brett urval kvalitets-
produkter som kan förenkla ditt liv.
För att du ska få största möjliga nytta
och glädje av ditt nyförvärv föreslår vi att
du börjar med att noggrannt läsa igenom
den här bruksanvisningen innan du
använder produkten. Lycka till!
3
Innehåll
Säkerhetsinformation
Produkt beskrivning
Före första användning
Användning av glaskeramikhällen
Användning av ugnarna
Korttidstimer &
matlagningstermometer
Praktiska råd och tips
Problem och åtgärder
Rengöring och skötsel
Tekniska uppgifter
Installation
Skrotning och återvinning
Service
Europa-garanti
4
6
8
10
12
15
21
23
24
31
32
35
36
37
Följande symboler finns i
den här bruksanvisningen
Dessa är varningstexter för att
undvika skador på person eller
egendom.
Generell information och tips
Miljöinformation
4
Säkerhetsinformation
Utvecklingen av spisar går framåt. Du
kan inte alltid använda din nya spis
som den gamla. Läs därför noga
igenom anvisningarna och bekanta
dig med din nya spis och dess
funktioner. Spisen är avsedd för nor-
mal hus- hållsanvändning. Hör gärna
av dig till oss om du har några
synpunkter eller frågor om spisen och
dess användning. Adress och telefon-
nummer finns under kapitlet
”Service”.
Uppackning
Kontrollera att spisen är felfri och utan
skador.Transportskador anmäls
omedelbart till säljaren. Vid direk-
tleverans anmäls transportskadan
inom 7 dagar enligt fraktsedeln till
Kundtjänst, Electrolux Logistics AB,
tel. 08-738 77 44.
Emballaget kan återvinnas. Kontakta
ditt kommunkontor om du inte vet var
du ska lämna det.
Glöm ej att ta bort emballaget inuti
ugnen innan den används.
Installation
Ingrepp i spisen ska utföras av
BEHÖRIG
FACKMAN
. Arbete utfört av
lekman kan försämra spisen samt
leda till skada på person och/eller
egendom.
För spisar med stickpropp: Se till att
stickproppen är helt inskjuten i vägg-
uttaget.
Spisen är tung. Kanter och hörn
som du vanligtvis inte kommer i
kontakt med kan vara vassa. Använd
handskar vid förflyttning av spisen.
TIPPSKYDDET
ska vara monterat,
då undviker du att spisen tippar vid
onormal belastning.
OBS! Placera inte spisen på
extra sockel eller annan upphöjning.
Risk finns då att spisen tippar!
Barn och spisen
Barn är av naturen nyfikna och
intresserade av det mesta, även
spisen. Vi vill för säkerhets skull
betona några saker som du bör tänka
på om du har barn eller besök av
barn:
Det måste finnas minst 40 cm
avställningsyta på båda sidor om
spisen.
Om du har
HÄLLSKYDD
till din spis,
skall det vara monterat.
LUCKSPÄRREN
skall också vara i
funktion.
Låt inte barn använda rakblads-
skrapan.
Låt gärna barnen hjälpa till vid
spisen, men lär dem att kärl, häll och
ugnar blir mycket varma och behåller
värmen en tid efter användning.
BERÖRING
KAN
GE
BRÄNNSKADOR
.
5
Användning
Spisen blir varm under användning.
Rör inte vid hällen eller värme-
elementen inne i ugnen när spisen är
på. Använd aldrig en spräckt
glaskeramik-häll. Vätska kan vid
överkok och/eller rengöring tränga
ner till spänningsförande delar. Bryt
strömmen till spisen och kontakta
service för reparation.
Lägg inte aluminiumfolie, plast o.d.
på glaskeramikhällen. En av misstag
påsatt värmezon kan få papperet/
plasten att brinna/smälta.
Lämna aldrig frityrkokning, smältning
av fett, paraffin eller annat lät-
tantändligt utan tillsyn. Vid brand,
nollställ spisens vred och stäng av
köksfläkten.
KVÄV
ELDEN
MED
LOCK
,
använd aldrig vatten.
Det är förbjudet att stå på hällen.
Kontrollera att spisen är avstängd
när den inte används, samtliga vred
skall vara nollställda.
Varning! Alkohol och liknande som
kan bilda explosiva gaser eller andra
ämnen vilka kan förorsaka brand eller
explosion får inte användas i ugnen.
Användning på hällen måste ske
med största försiktighet. T.ex.
flambering med konjak, eller annan
alkohol, kan medföra att fettrester i
köksfläkten antänds och orsaka
allvarliga bränder. Likaså kan
eldslågor och brinnande fettstänk
förorsaka personskador.
Rengöring
Håll glaskeramikhäll och ugnar rena.
Fett och spill osar rejält vid uppvärmn-
ing och medför i värsta fall risk för
brand.
Du måste genast (medan hällen
ännu är het) med rakbladsskrapan ta
bort socker och överkok med högt
sockerinnehåll t.ex. marmelad, samt
smält plast och folie för att inte skada
hällen. Var försiktig, rakbladet är
mycket vasst.
6
Produktbeskrivning
Spisen
1 Häll med värmezoner
2 Manöverpanel
3 Ugn, övre
4 Ugn, undre
Panel
1 Vred för hällen
2 Funktionsvred/Termostatvred övre ugn
3 Timer/matlagningstermometer
4 Funktionsvred undre ugn
5 Termostatvred undre ugn
6 Kontrollampa spisen
7 Termostatens kontrollampa övre ugn
8 Termostatens kontrollampa undre ugn
1
2
3
4
1
67 8
2345 1
7
Ugnen (övre)
1 Takelement
2 Grillelement
3 Ugnsbelysning, 40W
4 Bottenelement (ej synligt)
5 Ugnsstegar, löstagbara
6Nivåer
Ugnen (undre)
1 Takelement
2 Grillelement
3 Ugnsbelysning, 40W
4 Kontakt för matlagnings-
termometer
5 Fläktskydd
6 Ugnsbelysning, 25W
7 Ringelement
8 Bottenelement (ej synligt)
9 Ugnsstegar, löstagbara
10 Nivåer
12
3
4
5
6
1
3
4
5
6
7
10
9
8
2
8
Före första användning
Bränn av ugnarna
Håll barn under uppsikt! Spisen
blir mycket varm. Glöm ej att ta
bort emballaget inuti ugnen.
Innan du använder ugnarna första
gången, måste du bränna av dem. Se
till att ventilationen är god genom att
sätta igång spisfläkten eller öppna ett
fönster.
Bränn av en ugn i taget!
Gör så här:
1 Öppna ugnsluckan och ta ut
alla tillbehörsdelar från ugn-
sutrymmet.
2 Stäng ugnsluckan. Sätt ugnen
på över/undervärme . Vrid
temperaturvredet till 200
o
C.
3 Låt ugnen stå på denna
inställning under ca 1 timme.
4 Skifta till grillfunktion. Vrid
funktionsvredet till max grill .
5 Låt ugnen stå på denna
inställning under ca 30 min.
6 Vrid funktionsvredet till 0 och
slå ifrån temperaturvredet.
7 Låt därefter ugnsluckan stå
öppen i ca 2 timmar, och lufta
ut köket.
8 Rengör ugnen, luckan och
ugnsstegarna med varmt
vatten och handdiskmedel.
Torka av ugnen
Den första tiden då ugnen används
kan det fortfarande förekomma lukt.
Det påverkar inte smaken på maten
och är inte hälsofarligt.
Tillbehör
Emaljerade bakplåtar
Super Clean långpanna, vilka
är belagda med en non-stick
beläggning
Ugnsgaller
Rakbladsskrapa för glas-
keramikhällen
Utdragbara bakplåtsskenor
Tippskydd
Bruksanvisning
Rengör tillbehören
Diska plåt, långpanna m.m. i varmt
vatten och handdiskmedel. Skölj
och torka torrt.
Funktionslåset
Funktionslåset är inbyggt i ugnens
funktionsvred.
OBS
! Huvudströmmen till spisen är
inte bruten.
Lås spisen så här
Vrid vredet moturs till .
Vredet hoppar ut ca 2 mm.
I detta lägen fungerar varken värme-
zoner eller ugn.
Gör så här när du vill använda
spisen:
Tryck in vredet mot panelen och vrid
medurs till önskad funktion.
9
Kylfläkten
Spisen är försedd med en kylfläkt.
Fläkten är till för att hålla produkten
sval.
Kylfläkten fungerartillsammans med
ugnen, men har en fördröjd start när
ugnen slagits på. När samtliga vred är
nollställda stannar fläkten
automatiskt.
Luckspärren (övre)
Luckspärren gör det svårare för barn
att öppna luckan. Spärren är vid
leverans i funktion, men kan vid
behov kopplas ur.
ÖPPNA
LUCKAN
För spärren åt höger när Du
ska öppna luckan.
URKOPPLING
AV
SPÄRR
Kontrollera att ugnen inte är
varm!
För spärren åt höger, lyft och
fortsätt föra den ytterligare ett
litet stycke åt höger, lyft
knappens vänstra kant.
INKOPPLING
AV
SPÄRR
För spärren åt höger och
nedåt.
Luckspärren (undre)
Luckspärren gör det svårare för barn
att öppna luckan. Spärren är vid
leverans i funktion, men kan vid
behov kopplas ur.
ÖPPNA
LUCKAN
För spärren åt höger när Du
ska öppna luckan.
URKOPPLING
AV
SPÄRR
Kontrollera att ugnen inte är
varm!
För spärren åt höger, dra
spärren en aning åt dig och
fortsätt åt höger. Tryck in
knappens vänstra kant.
INKOPPLING
AV
SPÄRR
För spärren åt höger och sen
tillbaka till utgångsläget.
10
Användning av glaskeramikhällen
Glaskeramikhällen har fyra värme-
zoner. När du sätter på en zon lyser
den i olika långa perioder beroende
på vilket läge du valt på vredet. Även
på den högsta inställningen slocknar
zonen ibland, då för att förhindra över-
hettning.
Du har möjlighet att ändra
storleken på den bakre högra zonen.
Värmevarnaren har fyra lampor,
en för varje zon. Lampan lyser om
zonen är varmare än ca 55°C även
efter att den är avstängd.
Glaset i hällen tål värme, kyla och
temperaturchocker, men är känsligt
för slag. En kryddkvarn som ramlar
ner kan spräcka hällen. Använd aldrig
hällen som ståplats.
Använd aldrig en spräckt häll eller
en spis med spräckt timerglas.
Du måste genast (medan hällen
ännu är het) med skrapan ta bort
socker och överkok med högt
sockerinnehåll t.ex. marmelad
samt smält plast och folie för att
inte skada hällen.
Lämna aldrig frityrkokning,
smältning av fett, paraffin eller
annat lättantändligt utan tillsyn.
Vid brand, nollställ spisens vred
och stäng av köksfläkten.
KVÄV
ELDEN
MED
LOCK
, annd aldrig vat-
ten.
Var säker på att det inte är sand,
socker eller salt på kokkärlet. Sand
kan ge repor, socker och salt kan
förstöra glaskeramikplattan. Torka
alltid av kokkärlet innan det plac-
eras på glaskeramikplattan. Den
färgade dekorationen på själva
glaskeramikplattan kan bli sliten
och repad efterhand som den blir
använd.
Val av kastrull/stekpanna
En spis med glaskeramikhäll ställer
större krav på dina kärl än en spis
med plattor. Tänk på att:
Kontrollera kärlens bottnar.
Kärl med konvex botten (buktar
utåt), snurrar lätt på glas-
keramikhällen och ger dålig
värmekontakt.
Aluminium har god värme-
ledningsförmåga, men kan
lämna silverliknande fläckar på
hällen.
Kastruller och kannor i glas
eller emaljerade med grovt
mönster sliter, om de dras fram
och tillbaka, mer på hällen än
vad kärl av andra material gör.
För att spara tid och därmed energi
ska kastrullens/stekpannans
botten
täcka zonen helt. Med en för
liten botten bränner överkok lätt
fast på hällen.
vara slät eller finmönstrad.
vara plan. En botten som
buktar för mycket utåt eller inåt
ger förlängda uppvärmnings-
tider.
11
När du ska köpa ny kastrull är det
lämpligt att välja en rostfri modell med
sandwichbotten, dvs. en botten med
lager av olika metaller. Vissa kastrul-
ler är konkava i kallt tillstånd men
planar ut sig när de blir varma.
Spara energi!
Använd lock och du halverar
energi-åtgången (jämfört med
utan lock).
Använd kärl med plan botten
och spar 25% energi (jämfört
med oplan botten).
Se till att hällen är ren och torr.
Smuts och vätska försämrar
värmeöverföringen mellan kärl
och värmezon.
Stäng av värmezonen och låt
maten bli färdig på eftervär-
men.
Ång– och tryckkokning spar
också energi.
12
Användning av ugnarna
Det är normalt att ånga och kon-
dens bildas på ugnsluckan. Detta
beror på kondens från maten som
tillagas och påverkar inte ugnens
säkerhet eller funktion.
Ugnen har löstagbara ugnsste-
gar med tre respektive fem nivåer.
Lägg aldrig aluminiumfolie, lång-
panna eller plåt direkt på ugns-
bottnen. Hindras undervärmen kan
emaljen skadas på grund av över-
hettning. Ugnen blir varm under
användning,
HÅLL
BARN
UNDER
UPPSIKT
.
Vid temperaturväxlingar och/eller
ojämn placering av t.ex. pizza på en
plåt finns det risk att den slår sig (blir
skev). Plåten återgår till sin urs-
prungliga form när den kallnar.
Hur skall du tillämpa de olika funk-
tionerna när du använder ugnen? Här
nedan får du praktiska råd och tips på
hur du bäst utnyttjar ugnens olika
funktioner för olika typer av matlag-
ning:
Principen för varmluft
Ringelementet och fläkten värmer
upp luften, som sedan sprids genom
luftkanaler i ugnens bakre vägg med
hjälp av fläkten. Den varma luften cir-
kulerar i ugnen innan den åter sugs in
genom fläktgallret.
Värmen överförs snabbt och effektivt,
vilket oftast innebär att du kan
använda en lägre ugnstemperatur än
vid över/undervärme. Sänk tempera-
turen med 15-20% om det i receptet
står att du ska använda en temperatur
mellan 160 och 225°C. Ju högre tem-
peratur desto större sänkning. Vid
temperaturer över 225°C är det bättre
att använda över/undervärme.
Utdragbara bakplåtsskenor
För att förhindra repor vid trans-
port levereras de utdragbara bak-
plåtsskenorna med en skyddsfilm.
Ta bort skyddsfilmen från
skenorna innan användning,
annars kan den brännas fast och
skada bakplåtsskenorna.
Obs! Se till att spisens tippskydd
är monterat,se sid 33
De utdragbara bakplåtsskenorna
ersätter de vanliga ugnsstegarna mot
de ugnsstegar som är monterade i
ugnen vid leverans av spisen. De
består av två skenor som är utdrag-
bara. Plåten, långpannan och gallret
läggs ovanpå skenorna. För att hålla
plåten på plats finns en styrpinne (se
bild).
13
Användning av de utdragbara
skenorna ska underlätta vid mat-
lagningen. När man t ex skall ösa
en stek eller röra i pommes frites
drar man enkelt ut långpannan
som vilar på skenorna.
Montering av skenorna
Ta först ur ugnsstegarna som sitter i
(se sid 29). Vid montering ska bak-
plåtsskenorna först fästas i det inre
hålet (1) och sen i de yttre (2). Tryck
till.
Var uppmärksam på att styrpinnen
är vänd utåt ugnsluckan!
Skenorna ska vara i inskjutet läge
då ugnsluckan stängs.
Användning av galler, långpanna
och plåtar
Det är viktigt att ugnsgallret, bak-
plåten och långpannan ligger fixerad
mellan stoppen i framkant och bak-
kant på skenorna för att förhindra att
de faller av skenorna. Placera bak-
plåten/långpannan/gallret i bakkant
och fixera mot framkanten. Styrpin-
nen hamnar i en skåra under bak-
plåtskanten/långpannekanten vilket
gör att plåten/långpannan hålls på
plats.Skenorna ska vara i inskjutet
läge när gallret/plåten/pannan läggs
på. För bästa stabilitet på bakplåten
se till att den fasade kanten är inåt i
ugnen. Dra försiktigt i till-behören
under användandet så att inte plåtar/
pannor/gallret eller formar ramlar av
från skenorna. Max last 20kg.
Anndning av ugnsgaller
Vid användning av gallret används
inte styrpinnen. Ugnsgallret har en
markering på ovansidan. Den mark-
eringen ska vara i framkant (mot
ugnsluckan) vid användning. Var
noga med att det som placeras på
gallret placeras bakom markeringen.
Annars är det risk för att det inte blir
genomstekt i framkant. Gallret kan
placeras i långpannan. Max last för
gallret är 10kg.
OBS! Se till så att styrpinnen
häktar i under bakplåtskanten/
långpannan och att bakplåten/lång-
pannan vilar på skenan, annars
kan den falla av från skenan i
utdraget läge.Vid utdraget läge när
man avlägsnar bakplåten/lång-
pannan måste skenorna skjutas
tillbaka för att ugnsluckan ska
kunna stängas. Använd grytlappar
eftersom skenorna är varma.
14
Ugnarnas funktioner
För samtliga funktioner gäller att den
gula kontrollampan lyser under
uppvärmning och slocknar vid upp-
nådd temperatur (tänds och släcks
när termostaten slår till och från). För
att välja ugnsfunktion vrider du
funktionsvredet medurs till symbolen
för önskad funktion (se nedan).
Övre ugnen har följande
funktioner:
Ugnsfunktionerna i övre ugnen
startar med automatisk snabbstart
som är inkopplad tills den valda
temperaturen är uppnådd.
Över/undervärme
Takelement och bottenelement
Gratinering
Grillelement och bottenelement
Max Grill
Grillelement och takelement
Belysning
Undre ugnen har följande
funktioner:
Varmluft
Ringelement och fläkt
Över/undervärme
Takelement och bottenelement.
Startar med automatisk snabbstart
som är inkopplad tills den valda
temperaturen är uppnådd.
Paj/Pizza funktion
Bottenelement, ringelement och fläkt
Turbo Max Grill (Gratinering)
Max grill (grillelement och takelement)
och fläkt
Max Grill
Grillelement och takelement
Ugnsbelysning
15
Korttidstimer & matlagningstermometer
(fungerar tillsammans med den undre ugnen)
Korttidstimer
Användning, motsvarande “Äggklocka”.
Matlagningstermometer
För att ställa in en innertemperatur för
tex kött
Tids- eller temperaturdisplay
Inställningsknappar
Allmänna anvisningar
Korttidstimern aktiveras
genom att trycka en gång
någon av och
knapparna. Därefter används
och knapparna för
inställning av önskad tid.
Displayen blinkar i ca 5 sek. till
efter att den önskade tiden
ställs in. Den inställda tiden
börjar sedan räknas ned.
Signalen stängs av genom att
trycka på någon av knapparna.
Matlagningstermometern
aktiveras automatiskt när den
ansluts till uttaget i ugnen.
Obs! endast en
funktion kan
användas åt gången
Matlagningstermometer
När den inställda innertemperaturen
nåtts ljuder en signal.
Obs! ugnen stängs inte av automa-
tiskt!
Det sitter en täckknapp i termome-
ter-uttaget för att skydda uttaget
mot stänk. Efter användning av
matlagningstermometern, sätt
tillbaka täckknappen när ugnen har
svalnat.
Det är lämpligt att använda matlag-
nings-termometern vid Över-/under-
värme eller Varmluft.
Det finns två temperaturer att tänka
på:
- Ugnstemperaturen:
se stektabell sid 18
- Innertemperaturen:
se stektabell sid 18
Observera: Du får bara använda
den medsända termometern! Köp
en likadan om du måste byta den!
1. För helst in termometerns
spets helt och hållet i det som
ska stekas el grillas, så att
16
spetsen befinner sig i köttets
centrum.
2. Stick in termometerns kontakt i
uttaget på ugnens sidovägg tills
att det tar emot.
3. Ställ in önskad ugnsfunktion
och temperatur.
En förinställd temperatur visas i
displayen.
Temperaturen visas först från 30
o
C
och uppåt.
4. Ställ in den önskade tempera-
turen med knapparna eller
.
Efter ca 5 sek. visas den aktuella
innertemperaturen i displayen.
En signal hörs när den önskade
temperaturen uppnåtts.
Tryck på valfri knapp för att stänga av
signalen.
obs! ugnen stängs inte av
automatiskt!
Varning! Matlagningstermometern
är varm!
Var försiktig när du hanterar den!
5. Dra ut termometerns kontakt ur
uttaget och ta ut köttet ur
ugnen med termometern
instucken.
6. Stäng av ugnsfunktionen och
temperaturen.
Gör så här för att läsa av och
eventuellt ändra temperaturen:
- Den inställda temperaturen
visas genom att du trycker en
gång på en av knapparna
eller .
- Genom att trycka flera gånger
eller är det möjligt att
ändra den valda temperaturen i
efterhand.
Korttidstimer
Den här funktionen ger endast signal
och kan även användas utan att
ugnen är igång.
1. Tryck på valfri knapp.
I displayen blinkar “00”.
2. Ställ in den önskade tiden inom
5 sek. med knapparna och
(max 99 min). Displayen
visar den kvarvarande tiden
efter 5 sek.
När tiden gått ut visas “00” och det
hörs en signal i 2 min.
3. Stäng av signalen genom att
trycka på en valfri knapp.
17
Gräddningstabell
De angivna gräddningstiderna är riktvärden
Placering i ugn
Övre ugnen har tre nivåer.
Undre ugnen har fem nivåer (se bild).
°C Min
°C
Min
Mjuka kakor
Fruktkakor 150-170 1 1 70-80 140-150 1 70-80
Sockerkaka 160-180 1 galler på
botten
45-60 150-160 1 45-60
Muffins 220-225 3 2 10-20 160-170 1+5 10-20
Tårtor
Rulltårta 225-250 3 2 6-10 200 3 6-10
Mördegsbotten 170-180 3 2 20-30 150-160 1+5 20-30
Småkakor
Mördegskakor 170-180 3 2 10-15 150-160 1+5 10-15
Pepparkakor 220-225 3 2 8-12 160-170 1+5 8-12
Smördegskakor 180-200 3 2 20-30 160-180 1+5 20-30
Matbröd
Formbröd 190-210 1 1 30-40 170-190 2 30-40
Limpor 175-225 2 1 35-45 180-190 1+4 35-45
Hålkakor, tekakor 200-225 3 1 12-18 180-190 1+5 12-18
Ljusa portionsbröd 200-225 3 1 8-15 190-200 1+5 8-15
Mörka portionsbröd 190-210 3 1 14-20 180-190 1+5 14-20
Pitabröd 250-275 2-3 1 6-8 6-8
Vete b r öd
Bullar 225-250 3 1 8-10 180-190 1+5 8-10
Längder/kransar 180-200 2 1 25-35 170-180 3 25-35
Ugnsrätter
Potatisgratäng 225 1 1 45-50 180-200 45-50
Ugnspannkaka 225 3 2 20-35 200 3 20-35
Pan-pizza 150-170 1 N 70-80 140-150 1 16-20
1
5
3
1
3
2
18
Stektabell
Använd en ugnsfast form, som passar till storleken på köttet, så slipper du
vidbränd sky. Se till att spetsen på matlagningtermometern ligger mitt i
köttstycket, inte mitt i fett eller mot ben.
Vid kokning av fisk i ugnen, är tillagningstiden beroende på fiskens rygg-
tjocklek.
Ju tjockare fisk desto längre tid. Använd matlagningstermometern i hel fisk.
Kärntemperatur för lax är ca 58
o
C och övrig fisk ca 64
o
C.
°C °C Min. °C
Kött
Rostbiff, blodig 125 2 1 120 2 el.3 55-75 50-55
Rostbiff/nötstek, röd 125 2 1 120 75-85 55-60
Rostbiff/nötstek, rosa 125 2 1 120 2 el.3 90-120 65
Nötstek, genomstekt 125 2 1 120 100-130 70-75
Skinkstek 170 2 1 160 2 el.3 90-105 80
Karré med ben 170 2 1 160 105 85
Revbenspjäll, tjocka 175 2 1 165 2 el.3 90 -
Rimmad skinka i folie 170 2 1 160 2 el.3 60-70 73-75
Lamm/kalvstek, rosa 170 2 1 160 90 70
Lamm/kalvstek, genomstekt 170 1 1 160 2 el.3 105 75
Köttfärslimpa 170 2 2 160 1 o 4 60-70 75-80
Fågel
Hel kyckling 190 2 1 180 50-60 85
Kyckling/kalkonbröst, fi 220 3 2 200 - 75
Kalkon, hel eller halv 170 1 1 160 2 el.3 45-55 90
Anka 160 2 1 150 40-55
Gås 160 1-2 1 150 1 o 4 40-45
Fisk 2 el.3
Kokning av fisk 100-110 2 2 50-70
Foreller á ca 200-250g 200 3 2 190 1 o 4 20-25
Gösfiléer, panerade
(total vikt ca 1 kg)
220 3 2 200 25-30
Hel fisk, ca 1 kg (gös, torsk) 200 2 1 190 30-35 65
Hel lax/sida, ca 1 kg 210 2 1 200 20-25 58
19
Gräddningstabell (utdragbara bakplåtsskenor)
De angivna gräddningstiderna är riktvärden.
Placering i ugn
Utdragbara bakplåtsskenor kan
endast användas i undre ugnen.
Skenorna har två utdragbara
falser (se bild).
°C
minuter
°C
Mjuka kakor
Fruktkakor 150-170 1 70-80 140-150 1
Sockerkaka 160-180 1 45-60 150-160 1
Muffins 220-225 3 10-20 160-170 1+4
Tårtor
Rulltårta 225-250 3 6-10 200 3
Mördegsbotten 170-180 3 20-30 150-160 1+4
Småkakor
Mördegskakor 170-180 3 10-15 150-160 1+4
Pepparkakor 220-225 3 8-12 160-170 1+4
Smördegskakor 180-200 3 20-30 160-180 1+4
Matbröd
Formbröd 190-210 1 30-40 170-190 2
Limpor 175-225 2 35-45 180-190 1+4
Hålkakor, tekakor 200-225 3 12-18 180-190 1+4
Ljusa portionsbröd 200-225 2 8-15 190-200 1+4
Mörka portionsbröd 190-210 2 14-20 180-190 1+4
Pitabröd 250-275 2-3 6-8
Vete b r öd
Bullar 225-250 2 8-10 180-190 1+4
Längder/kransar 180-200 2 25-35 170-180 3
Ugnsrätter
Potatisgratäng 225 1 45-50 180-200
Ugnspannkaka 200-210 2 20-35 180-190 3
Pan-pizza 210-220 1 16-20
1
5
3
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44

Electrolux EKC60164X 400V Användarmanual

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarmanual