10
Användning av glaskeramikhällen
Glaskeramikhällen har fyra värme-
zoner. När du sätter på en zon lyser
den i olika långa perioder beroende
på vilket läge du valt på vredet. Även
på den högsta inställningen slocknar
zonen ibland, då för att förhindra över-
hettning.
Du har möjlighet att ändra
storleken på den bakre högra zonen.
Värmevarnaren har fyra lampor,
en för varje zon. Lampan lyser om
zonen är varmare än ca 55°C även
efter att den är avstängd.
Glaset i hällen tål värme, kyla och
temp-eraturchocker, men är känsligt
för slag. En kryddkvarn som ramlar
ner kan spräcka hällen. Använd aldrig
hällen som ståplats.
Använd aldrig en spräckt häll
eller en spis med spräckt timer-
glas.
Du måste genast (medan hällen
ännu är het) med skrapan ta bort
socker och överkok med högt
sockerinnehåll t.ex. marmelad
samt smält plast och folie för att
inte skada hällen.
Lämna aldrig frityrkokning,
smältning av fett, paraffin eller
annat lättantändligt utan tillsyn.
Vid brand, nollställ spisens vred
och stäng av köksfläkten.
KVÄV
ELDEN
MED
LOCK
, använd aldrig vat-
ten.
Var säker på att det inte är sand,
socker eller salt på kokkärlet. Sand
kan ge repor, socker och salt kan
förstöra glaskeramikplattan. Torka
alltid av kokkärlet innan det plac-
eras på glaskeramikplattan. Den
färgade dekorationen på själva
glaskeramikplattan kan bli sliten
och repad efterhand som den blir
använd.
Värmezonerna
Vreden till värmezonerna är märkta
från 0–12, där 12 ger den högsta
värmen. Gör så här när du vill
använda zonerna i liten storlek:
1 Vrid medurs fram till önskat
läge på vredet till den zon du
valt.
2 Nollställ vredet moturs efter
användning.
Gör så här när du vill använda
dubbelzonen:
1 Vrid medurs förbi symbolen
efter siffran 12.
2 vrid sedan tillbaka till önskat
läge mellan 12 och 1. Nollställ
vredet moturs efter använd-
ning.
Du får pröva dig fram till det läge och
den värmezon som passar dig och
dina kärl bäst beroende av vad du ska
tillaga.