Electrolux COOKER,EKC60120 400V Användarmanual

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarmanual
bruksanvisning
Spis
EKC60120
2
Välkommen till Electrolux!
Du har valt en högklassig produkt från
Electrolux som vi lovar kommer att
göra livet lite enklare för dig! Du får
lite mer tid över till annat och lite mer
frihet att leva det liv du vill leva.
Electrolux ambition är att tillhanda-
hålla ett brett urval kvalitetsprodukter
som kan förenkla ditt liv. För att du
ska få största möjliga nytta och glädje
av ditt nyförvärv föreslår vi att du
börjar med att noggrannt läsa igenom
den här bruksanvisningen innan du
använder produkten. Lycka till!
3
Innehåll
Säkerhetsinformation
Produkt beskrivning
Före första användning
Användning av glaskeramikhällen
Användning av ugnen
Korttidstimer &
matlagningstermometer
Praktiska råd och tips
Problem och åtgärder
Rengöring och skötsel
Tekniska uppgifter
Installation
Skrotning och återvinning
Service
Europa-garanti
4
6
8
10
12
14
17
19
20
26
27
30
31
32
Följande symboler finns i
den här bruksanvisningen
Dessa är varningstexter för att
undvika skador på person eller
egendom.
Generell information och tips
Miljöinformation
4
Säkerhetsinformation
Utvecklingen av spisar går framåt. Du
kan inte alltid använda din nya spis
som den gamla. Läs därför noga
igenom anvisningarna och bekanta
dig med din nya spis och dess funk-
tioner. Spisen är avsedd för normal
hus- hållsanvändning. Hör gärna av
dig till oss om du har några synpunk-
ter eller frågor om spisen och dess
användning. Adress och telefonnum-
mer finns under kapitlet ”Garanti/
Kundservice”.
Uppackning
Kontrollera att spisen är felfri och utan
skador.Transportskador anmäls
omedelbart till säljaren. Vid direk-
tleverans anmäls transportskadan
inom 7 dagar enligt fraktsedeln till
Kundtjänst, Electrolux Logistics AB,
tel. 08-738 77 44.
Emballaget kan återvinnas. Kontakta
ditt kommunkontor om du inte vet var
du ska lämna det.
Glöm ej att ta bort emballaget inuti
ugnen innan den används.
Installation
Ingrepp i spisen ska utföras av
BEHÖRIG
FACKMAN
. Arbete utfört av
lekman kan försämra spisen samt
leda till skada på person och/eller
egendom.
För spisar med stickpropp: Se till att
stickproppen är helt inskjuten i vägg-
uttaget.
Spisen är tung. Kanter och hörn
som du vanligtvis inte kommer i kon-
takt med kan vara vassa. Använd
handskar vid förflyttning av spisen.
TIPPSKYDDET
ska vara monterat,
då undviker du att spisen tippar vid
onormal belastning.
OBS! Placera inte spisen
extra sockel eller annan upphöjning.
Risk finns då att spisen tippar!
Barn och spisen
Barn är av naturen nyfikna och
intresserade av det mesta, även
spisen. Vi vill för säkerhets skull bet-
ona några saker som du bör tänka på
om du har barn eller besök av barn:
Det måste finnas minst 40 cm
avställningsyta på båda sidor om
spisen.
Om du har
HÄLLSKYDD
till din spis,
skall det vara monterat.
LUCKSPÄR
-
REN
skall också vara i funktion.
Låt inte barn använda rakblads-
skrapan.
Låt gärna barnen hjälpa till vid
spisen, men lär dem att kärl, häll och
ugnar blir mycket varma och behåller
värmen en tid efter användning.
BERÖRING
KAN
GE
BRÄNNSKADOR
.
5
Användning
Använd aldrig en spräckt
glaskeramik-häll. Vätska kan vid
överkok och/eller rengöring tränga
ner till spänningsförande delar. Bryt
strömmen till spisen och
kontakta service för reparation.
Lägg inte aluminiumfolie, plast o.d.
på glaskeramikhällen. En av misstag
påsatt värmezon kan få papperet/
plasten att brinna/smälta.
Lämna aldrig frityrkokning, smältning
av fett, paraffin eller annat lät-
tantändligt utan tillsyn. Vid brand,
nollställ spisens vred och stäng av
köksfläkten.
KVÄV
ELDEN
MED
LOCK
,
använd aldrig vatten.
Det är förbjudet att stå på hällen.
Kontrollera att spisen är avstängd
när den inte används, samtliga vred
skall vara nollställda.
Varning! Alkohol och liknande som
kan bilda explosiva gaser eller andra
ämnen vilka kan förorsaka brand eller
explosion får inte användas i ugnen.
Användning på hällen måste ske
med största försiktighet. T.ex. flam-
bering med konjak, eller annan alko-
hol, kan medföra att fettrester i
köksfläkten antänds och orsaka allva-
rliga bränder. Likaså kan eldslågor
och brinnande fettstänk
förorsaka personskador.
Rengöring
Håll glaskeramikhäll och ugnar rena.
Fett och spill osar rejält vid uppvärmn-
ing och medför i värsta fall risk för
brand.
Du måste genast (medan hällen
ännu är het) med rakbladsskrapan ta
bort socker och överkok med högt
sockerinnehåll t.ex. marmelad, samt
smält plast och folie för att inte skada
hällen. Var försiktig, rakbladet är
mycket vasst.
6
Produktbeskrivning
Spisen
1 Häll med värmezoner
2 Manöverpanel
3 Ugn, övre
4 Ugn, undre
Panelen
1 Vred för hällen
2 Funktionsvred övre ugn
3 Funktionsvred undre ugn
4 Termostatvred undre ugn
5 Korttidstimer/matlagningstermometer
6 Kontrollampa spisen
7 Termostatens kontrollampa övre ugn
8 Termostatens kontrollampa undre ugn
1
2
3
4
16
78
25341
7
Ugnen (övre)
1 Takelement
2 Grillelement
3 Ugnsbelysning, 40W
4 Bottenelement (ej synligt)
5 Ugnsstegar, löstagbara
6Nivåer
Ugnen (undre)
1 Takelement
2 Grillelement
3 Ugnsbelysning, 40W
4 Kontakt för matlagnings-
termometer
5 Bottenelement (ej synligt)
6 Ugnsstegar, löstagbara
7Nivåer
12
3
4
5
6
1
3
7
6
5
2
4
8
Före första användning
Bränn av ugnarna
Håll barn under uppsikt! Spisen
blir mycket varm. Glöm ej att ta
bort emballaget inuti ugnen.
Innan du använder ugnarna första
gången, måste du bränna av dem. Se
till att ventilationen är god genom att
sätta igång spisfläkten eller öppna ett
fönster.
Bränn av en ugn i taget!
Gör så här:
1 Öppna ugnsluckan och ta ut
alla tillbehörsdelar från ugn-
sutrymmet.
2 Stäng ugnsluckan. Sätt ugnen
på över/undervärme . Vrid
temperaturvredet till 200
o
C.
3 Låt ugnen stå på denna
inställning under ca 1 timme.
4 Skifta till grillfunktion. Vrid
funktionsvredet till max grill .
5 Låt ugnen stå på denna
inställning under ca 30 min.
6 Vrid funktionsvredet till 0 och
slå ifrån temperaturvredet.
7 Låt därefter ugnsluckan stå
öppen i ca 2 timmar, och lufta
ut köket.
8 Rengör ugnen, luckan och
ugnsstegarna med varmt vat-
ten och hand-diskmedel. Torka
av ugnen
Den första tiden då ugnen används
kan det fortfarande förekomma lukt.
Det påverkar inte smaken på maten
och är inte hälsofarligt.
Tillbehör
Emaljerade bakplåtar
Emaljerade långpannor
Ugnsgaller
Rakbladsskrapa för glaskeram-
ikhällen
Tippskydd
Bruksanvisning
Rengör tillbehören
Diska plåt, långpanna m.m. i varmt
vatten och handdiskmedel. Skölj och
torka torrt.
Användning av ugnsgaller
Ugnsgallret har en markering på
ovansidan. Den markeringen ska vara
i framkant (mot ugnsluckan) vid
användning. Var noga med att det
som placeras på gallret placeras
bakom markeringen. Annars är det
risk för att det inte blir genomstekt i
framkant. Gallret kan placeras i lång-
pannan. Max last för gallret är 10kg.
9
Funktionslåset
Funktionslåset är inbyggt i ugnens
funktionsvred.
OBS
! Huvudströmmen till spisen är
inte bruten.
LÅS
SPISEN
HÄR
(
SE
BILD
):
Vrid funktionsvredet moturs till .
Vredet hoppar ut ca 2 mm.
I detta läge fungerar varken värme-
zoner eller ugn.
LÅS
UPP
SPISEN
:
Tryck in vredet mot panelen och vrid
medurs till önskad funktion.
Kylfläkten
Spisen är försedd med en kylfläkt.
Fläkten är till för att hålla produkten
sval.
Kylfläkten startar när ugnen används.
När samtliga vred är nollställda
stannar fläkten automatiskt.
Luckspärren (övre)
Luckspärren gör det svårare för barn
att öppna luckan. Spärren är vid lever-
ans i funktion, men kan vid behov
kopplas ur.
ÖPPNA
LUCKAN
För spärren åt höger när Du
ska öppna luckan.
URKOPPLING
AV
SPÄRR
Kontrollera att ugnen inte är
varm!
För spärren åt höger, dra
spärren en aning åt dig och
fortsätt åt höger. Tryck in
vänster kant
INKOPPLING
AV
SPÄRR
För spärren åt höger och sen
tillbaka till utgångsläget.
Luckspärren (undre)
Luckspärren gör det svårare för barn
att öppna luckan. Spärren är vid lever-
ans i funktion, men kan vid behov
kopplas ur.
ÖPPNA
LUCKAN
För spärren åt höger när Du
ska öppna luckan.
URKOPPLING
AV
SPÄRR
Kontrollera att ugnen inte är
varm!
För spärren åt höger, dra
spärren en aning åt dig och
fortsätt åt höger. Tryck in
vänster kant.
INKOPPLING
AV
SPÄRR
För spärren åt höger och sen
tillbaka till utgångsläget.
10
Användning av glaskeramikhällen
Glaskeramikhällen har fyra värme-
zoner. När du sätter på en zon lyser
den i olika långa perioder beroende
på vilket läge du valt på vredet. Även
på den högsta inställningen slocknar
zonen ibland, då för att förhindra över-
hettning.
Du har möjlighet att ändra
storleken på den bakre högra zonen.
Värmevarnaren har fyra lampor,
en för varje zon. Lampan lyser om
zonen är varmare än ca 55°C även
efter att den är avstängd.
Glaset i hällen tål värme, kyla och
temp-eraturchocker, men är känsligt
för slag. En kryddkvarn som ramlar
ner kan spräcka hällen. Använd aldrig
hällen som ståplats.
Använd aldrig en spräckt häll
eller en spis med spräckt timer-
glas.
Du måste genast (medan hällen
ännu är het) med skrapan ta bort
socker och överkok med högt
sockerinnehåll t.ex. marmelad
samt smält plast och folie för att
inte skada hällen.
Lämna aldrig frityrkokning,
smältning av fett, paraffin eller
annat lättantändligt utan tillsyn.
Vid brand, nollställ spisens vred
och stäng av köksfläkten.
KVÄV
ELDEN
MED
LOCK
, använd aldrig vat-
ten.
Var säker på att det inte är sand,
socker eller salt på kokkärlet. Sand
kan ge repor, socker och salt kan
förstöra glaskeramikplattan. Torka
alltid av kokkärlet innan det plac-
eras på glaskeramikplattan. Den
färgade dekorationen på själva
glaskeramikplattan kan bli sliten
och repad efterhand som den blir
använd.
Värmezonerna
Vreden till värmezonerna är märkta
från 0–12, där 12 ger den högsta
värmen. Gör så här när du vill
använda zonerna i liten storlek:
1 Vrid medurs fram till önskat
läge på vredet till den zon du
valt.
2 Nollställ vredet moturs efter
användning.
Gör så här när du vill använda
dubbelzonen:
1 Vrid medurs förbi symbolen
efter siffran 12.
2 vrid sedan tillbaka till önskat
läge mellan 12 och 1. Nollställ
vredet moturs efter använd-
ning.
Du får pröva dig fram till det läge och
den värmezon som passar dig och
dina kärl bäst beroende av vad du ska
tillaga.
11
Val av kastrull/stekpanna
En spis med glaskeramikhäll ställer
större krav på dina kärl än en spis
med plattor. Tänk på att:
Kontrollera kärlens bottnar.
Kärl med konvex botten (buktar
utåt), snurrar lätt på glas-
keramikhällen och ger dålig
värmekontakt.
Aluminium har god värme-
ledningsförmåga, men kan
lämna silverliknande fläckar på
hällen.
Kastruller och kannor i glas
eller emaljerade med grovt
mönster sliter, om de dras fram
och tillbaka, mer på hällen än
vad kärl av andra material gör.
För att spara tid och därmed energi
ska kastrullens/stekpannans botten
täcka zonen helt. Med en för
liten botten bränner överkok lätt
fast på hällen.
vara slät eller finmönstrad.
vara plan. En botten som
buktar för mycket utåt eller inåt
ger förlängda uppvärmnings-
tider.
När du ska köpa ny kastrull är det
lämpligt att välja en rostfri modell med
sandwichbotten, dvs. en botten med
lager av olika metaller. Vissa
kastruller är konkava i kallt tillstånd
men planar ut sig när de blir varma.
Spara energi!
Använd lock och du halverar
energi-åtgången (jämfört med
utan lock).
Använd kärl med plan botten
och spar 25% energi (jämfört
med oplan botten).
Se till att hällen är ren och torr.
Smuts och vätska försämrar
värmeöverföringen mellan kärl
och värmezon.
Stäng av värmezonen och låt
maten bli färdig på efter-
värmen.
Ång– och tryckkokning spar
också energi.
12
Användning av ugnen
Det är normalt att ånga och kondens
bildas på ugnsluckan. Detta beror på
kondens från maten som tillagas och
påverkar inte ugnens säkerhet eller
funktion.
Ugnen har löstagbara ugnsstegar
med tre respektive fem nivåer.
Praktisk användning
Lägg aldrig aluminiumfolie, lång-
panna eller plåt direkt på ugnsbott-
nen. Hindras undervärmen kan
emaljen skadas på grund av över-
hettning. Ugnen blir varm under
användning,
HÅLL
BARN
UNDER
UPPSIKT
.
Vid temperaturväxlingar och/eller
ojämn placering av t.ex. pizza på en
plåt finns det risk att den slår sig (blir
skev). Plåten återgår till sin urs-
prungliga form när den kallnar.
Hur skall du tillämpa de olika funktion-
erna när du använder ugnen? Här
nedan får du praktiska råd och tips på
hur du bäst utnyttjar ugnens olika
funktioner för olika typer av matlag-
ning:
Ugnarnas funktioner
För samtliga funktioner gäller att den
gula kontrollampan lyser under
uppvärmning och slocknar vid upp-
nådd temperatur (tänds och släcks
när termostaten slår till och från). För
att välja ugnsfunktion vrider du funk-
tionsvredet medurs till symbolen för
önskad funktion
ÖVRE
UGNEN
HAR
FÖLJANDE
FUNKTIONER
:
Över/undervärme
Takelement och bottenelement
(Startar med automatisk snabbstart
som är inkopplad tills den valda
temperaturen är uppnådd)
Gratinering
Grillelement och bottenelement
Max Grill
Grillelement och takelement
Belysning
UNDRE
UGNEN
HAR
FÖLJANDE
FUNKTIONER
:
Över/undervärme
Takelement och bottenelement
Snabbstart (gratinering)
Grillelement och bottenelement
Max Grill
Grillelement och takelement
Undervärme
Bottenelement
Ugnsbelysning
13
Korttidstimer & matlagningstermometer
(Gäller endast undre ugnen)
KORTTIDSTIMER
Användning, motsvarande “Äggklocka”.
MATLAGNINGSTERMOMETER
För att ställa in en innertemperatur för
tex kött
Tids- eller temperaturdisplay
Inställningsknappar
Allmänna anvisningar
KORTTIDSTIMERN aktiveras
genom att trycka en gång på
någon av och knap-
parna. Därefter används
och knapparna för inställn-
ing av önskad tid.
Displayen blinkar i ca 5 sek. till
efter att den önskade tiden
ställs in. Den inställda tiden
börjar sedan räknas ned.
Signalen stängs av genom att
trycka på någon av knapparna.
MATLAGNINGS
-
TERMOMETERN aktiveras
automatiskt när den ansluts till
uttaget i ugnen.
OBS
!
ENDAST
EN
FUNKTION
KAN
ANVÄNDAS
ÅT
GÅNGEN
Matlagningstermometer
När den inställda innertemperaturen
nåtts ljuder en signal.
obs! ugnen stängs inte av
automatiskt!
Det sitter en täckknapp i termometer-
uttaget för att skydda uttaget mot
stänk. Efter användning av
matlagningstermometern, sätt tillbaka
täckknappen när ugnen har svalnat.
Det är lämpligt att använda matlag-
ningstermometern vid Över-/under-
värme.
Det finns två temperaturer att tänka
på:
- Ugnstemperaturen: se stektabell sid
17
- Innertemperaturen: se stektabell sid
17
Observera: Du får bara använda
den medsända termometern! Köp
en likadan om du måste byta den!
14
1. För helst in termometerns
spets helt och hållet i det som
ska stekas el grillas, så att
spetsen befinner sig i köttets
centrum.
2. Stick in termometerns kontakt i
uttaget på ugnens sidovägg tills
att det tar emot.
3. Ställ in önskad ugnsfunktion
och temperatur.
En förinställd temperatur visas i
displayen.
Temperaturen visas först från 30
o
C
och uppåt.
4. Ställ in den önskade tempera-
turen med knapparna eller
.
Efter ca 5 sek. visas den aktuella
innertemperaturen i displayen.
En signal hörs när den önskade tem-
peraturen uppnåtts.
Tryck på valfri knapp för att stänga av
signalen.
OBS
!
UGNEN
STÄNGS
INTE
AV
AUTOMATISKT
!
Varning! Matlagningstermometern
är varm!
Var försiktig när du hanterar den!
5. Dra ut termometerns kontakt ur
uttaget och ta ut köttet ur
ugnen med termometern
instucken.
6. Stäng av ugnsfunktionen och
temperaturen.
Gör så här för att läsa av och eventu-
ellt ändra temperaturen:
- Den inställda temperaturen
visas genom att du trycker en
gång på en av knapparna
eller .
- Genom att trycka flera gånger
eller är det möjligt att
ändra den valda temperaturen i
efterhand.
Korttidstimer
Den här funktionen ger endast signal
och kan även användas utan att
ugnen är igång.
1. Tryck på valfri knapp.
Displayen blinkar “00”.
2. Ställ in den önskade tiden inom
5 sek. med knapparna och
(max 99 min). Displayen
visar den kvarvarande tiden
efter 5 sek.
När tiden gått ut visas “00” och det
hörs en signal i 2 min.
3. Stäng av signalen genom att
trycka på en valfri knapp.
15
Gräddningstabell
De angivna gräddningstiderna är riktvärden
Placering i ugn
Övre ugnen har tre nivåer.
Undre ugnen har fem nivåer (se bild).
°C Min
Mjuka kakor
Fruktkakor 150-170 1 1 70-80
Kakor 160-180 1 ugns-
botten
45-60
Muffins 220-225 3 2 10-20
Tårtor
Rulltårta 225-250 3 2 6-10
Mördegsbotten 170-180 3 2 20-30
Småkakor
Mördegskakor 170-180 3 2 10-15
Pepparkakor 220-225 3 2 8-12
Smördegskakor 180-200 3 2 20-30
Matbröd
Formbröd 190-210 1 1 30-40
Limpor 175-225 2 1 35-45
Hålkakor, tekakor 200-225 3 1 12-18
Ljusa portionsbröd 200-225 3 1 8-15
Mörka portionsbröd 190-210 3 1 14-20
Pitabröd 250-275 2-3 1 6-8
Vetebröd
Bullar 225-250 3 1 8-10
Längder/kransar 180-200 2 1 25-35
Ugnsrätter
Potatisgratäng 225 1 1 45-50
Ugnspannkaka 225 3 2 20-35
Pan-pizza 150-170 1 N 70-80
1
5
3
1
3
2
16
Stektabell
Använd en ugnsfast form, som passar till storleken på köttet, så slipper du
vidbränd sky. Se till att spetsen på matlagningtermometern ligger mitt i
köttstycket, inte mitt i fett eller mot ben.
Vid kokning av fisk i ugnen, är tillagningstiden beroende på fiskens rygg-
tjocklek.
Ju tjockare fisk desto längre tid. Använd matlagningstermometern i hel fisk.
Kärntemperatur för lax är ca 58
o
C och övrig fisk ca 64
o
C.
°C Min. °C
Kött
Rostbiff, blodig 125 2 1 55-75 50-55
Rostbiff/nötstek, röd 125 2 1 75-85 55-60
Rostbiff/nötstek, rosa 125 2 1 90-120 65
Nötstek, genomstekt 125 2 1 100-130 70-75
Skinkstek 170 2 1 90-105 80
Karré med ben 170 2 1 105 85
Revbenspjäll, tjocka 175 2 1 90 -
Rimmad skinka i folie 170 2 1 60-70 73-75
Lamm/kalvstek, rosa 170 2 1 90 70
Lamm/kalvstek, genomstekt 170 1 1 105 75
Köttfärslimpa 170 2 2 60-70 75-80
Fågel
Hel kyckling 190 2 1 50-60 85
Kyckling/kalkonbröst, fi 220 3 2 - 75
Kalkon, hel eller halv 170 1 1 45-55 90
Anka 160 2 1 40-55
Gås 160 1-2 1 40-45
Fisk
Kokning av fisk 100-110 2 2 50-70
Foreller á ca 200-250g 200 3 2 20-25
Gösfiléer, panerade
(total vikt ca 1 kg)
220 3 2 25-30
Hel fisk, ca 1 kg (gös, torsk) 200 2 1 30-35 65
Hel lax/sida, ca 1 kg 210 2 1 20-25 58
17
Praktiska råd och tips
Problem Orsak Åtgärd
Mat/vetebröd, mjuka
kakor blir platta.
För låg temperatur i ugnen
gör att bakverket jäser upp
och sedan sjunker ner och
blir platt.
Kontrollera inställd tempera-
tur mot rekommendation i
tabell eller recept.
Mat/vetebrödsdegar har inte
jäst rätt. För lång jäsning
efter utbakning ger ett platt
resultat. Mat/vetebröds-
degar ska jäsa dragfritt i
rumstemperatur. Vid ett lätt
tryck på degen ska
fördjupningen gå tillbaka.
Kontrollera jästiden mot
receptets rekommendation.
För lite jäst eller bakpulver. Kontrollera i receptet att du
tagit rätt mängd.
För varm fett/vätskebland-
ning förstör jästens verkan.
Rätt temperatur på vätskan
är 37° för färsk jäst, för
torrjäst se anvisning på
förpackning.
Mat/vetebröd, mjuka
kakor blir torra.
För liten vätskemängd, för
mycket mjöl eller fel mjöl-
sort kan ge torrt bröd.
Kontrollera i receptet att du
tagit rätt mjölsort och rätt
mängd mjöl/vätska.
För låg temperatur i ugnen
gör att bakverket får stå inne
för länge för att bli färdigt
och blir därmed torrt.
Kontrollera att du ställt in
rätt temperatur.
18
Bakverk/maträtter blir för
mörka.
Vid för hög temperatur i
ugnen blir bakverk/maträt-
ter för mörka innan de är
färdiga.
Kontrollera att du ställt in
rätt temperatur.
För hög placering i ugnen vid
över/undervärme ger för
mycket övervärme, motsatt
effekt vid för låg placering.
Kontrollera i tabell eller
recept att du valt rätt
placering.
Bakverk/maträtter blir
ljusa.
Aluminiumfolie, plåt eller
långpanna i ugnens botten
hindrar undervärmen.
Se till att du inte har något i
botten på ugnen.
Ljusa bakformar ger ljusare
kakor än mörka formar.
Byt ev. till mörkare formar.
19
Problem och åtgärder
Gör aldrig ingrepp i spisen som kan skada person eller produkt. Här nedan får
du förslag på vad du själv får och kan göra vid problem. Om du behöver hjälp –
kontakta service.
Problem Orsak/Åtgärd
Spisen får ingen ström
Kontrollera följande:
• att
SÄKRINGEN
/
SÄKRINGARNA
är hel/hela
• att ev.
STICKPROPP
är ordentligt insatt
• att ev.
JORDFELSBRYTARE
är tillslagen
Spisen fungerar inte
Kontrollera att funktionslåset är i funktion
(se s. 9)
Det tar lång tid att koka/steka
Kontrollera att du valt ett lämpligt kärl med
god värmeledningsförmåga (se s. 11)
Ugnsbelysningen fungerar inte
Byt trasig lampa (se s. 25)
Luckspärren fungerar inte
Sätt spärren i funktion (se s. 9)
Signaluret fungerar inte
Programmera in en tid (se s. 14)
Matlagningstermometern fungerar inte
Kontrollera att stektermometern är rätt
ansluten i ugnen; ta ut den och sätt in den
igen. Programmera in önskad temperatur
(se s. 13)
F1 lyser i displayen
F2 lyser i displayen
Kontakta Electrolux Service 0771-76 76 76
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Electrolux COOKER,EKC60120 400V Användarmanual

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarmanual