ställa in timern (endast
CP707)
1 Följ steg 1–5 ovan.
2 Ställ in önskad tillagningstid genom
att trycka knappen för att öka (+)
eller minska (-) timertiden. Timern
kan ställas in i steg om 30 minuter
upp till maximalt 10 timmar för låg
och hög effekt, men övergår som
standard till en maximal inställning
på 2 timmar vid varmhållning.
3 Välj önskat tillagningsläge genom
att trycka på knappen för hög
effekt, låg effekt eller varmhållning.
En ikon visas till höger på skärmen
och ett streck visas bredvid det
valda tillagningsläget. Tillagningen
och nedräkningen av timern börjar,
vilket indikeras av att decimalerna
blinkar. Timern räknar ned i steg om
1 minut.
Obs! Om du inte väljer ett
tillagningsläge inom 15 sekunder,
återgår timern till 0:00 och måste
ställas in på nytt.
4 När tillagningen på hög eller låg
effekt är klar, övergår timern som
standard till varmhållningsläget och
räknar ned från 2 timmar. Efter 2
timmar avbryts uppvärmningen och
displayen återgår till 0:00.
5 Håll PÅ/AV-knappen nedtryckt
under 5 sekunder för att stänga av
långkoksgrytan. Dra ut
stickkontakten ur vägguttaget efter
användning.
●
Obs! När du använder
timerläget under långa
tidsperioder måste du
kontrollera att maten inte
torkar eller bränns vid.
●
Om du vill ändra tillagningstiden
under tillagning med timer, trycker
du bara på timern för att öka eller
minska timertiden.
riktlinjer för inställningar
Följande tider är bara riktlinjer och
varierar beroende på vilken typ av
livsmedel som tillagas och i vilka
kvantiteter.
låg (low) effekt: Maten tillagas
långsamt under dagen. Tillagningen
tar cirka 6-8 timmar. Den här
inställningen kan också användas
vid tillagning av känsliga livsmedel
som blir bättre då de tillagas något
långsammare, som bakade äpplen
och inkokt frukt.
hög (high) effekt: Snabbare
tillagning än vid Låg effekt.
Tillagningstider mellan 3-5 timmar.
varmhållning (keep warm):
Använd den här inställningen när
maten har tillagats och du vill hålla
den varm. Vi rekommenderar att
maten inte varmhålls under mer än
2 timmar efter tillagningen och att
grytan stängs av därefter. Om
locket tas av sänks temperaturen i
kastrullen. Därför bör du lyfta på
locket så lite som möjligt och alltid
lägga på det snabbt igen.
förslag på hur du kan
använda din slow-
cooker
1 Använd ingredienser som legat ett
tag i rumstemperatur hellre än att ta
dem direkt från kylskåpet. När det
gäller sådana ingredienser som kött
och fisk ska de däremot inte vara
ute ur kylskåpet längre än
nödvändigt, så ta ut dessa en liten
stund innan matlagningen för att
avlägsna kylan och täck med folie
eller gladpack. Förbered inte maten
långt i förväg och låt den ligga
utanför kylskåpet.
2 Skär rotfrukter som morötter, lök,
kålrötter osv. i lite mindre bitar då
de måste kokas längre än kött.
3 Skär samtliga ingredienser i lika stora
bitar för att underlätta vid tillagningen.
67