MATLAGNINGSÖVERSIKT
STATISK
STATISK + FLÄKT
OBS!
Koktider och temperaturer är ungefärliga.
Livsmedel
Ugnsfals
(från
botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
Temperatur
°C
Ugnsfals
(från
botten)
Koktid
(minuter)
Kött
Lamm (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Killing (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Fårkött (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Kalvkött (1,5 kg) 2 180 90-120 170 2 80-110
Oxkött (1 kg) 2 180 90-120 170 2 80-110
Griskött (1 kg) 2 180 100-130 170 2 90-120
Kanin (1,5 kg) 2 180 100-110 170 2 90-120
Kyckling (1 kg) 2 200 65-75 200 2 65-75
Kalkon (3 kg) 2 180 180-200 180 2 180-200
Gås (2 kg) 2 180 140-160 180 2 140-160
Anka (1,5 kg) 2 180 90-120 180 2 90-110
Fisk (cirka 1 kg)
Braxen 2 180 45-55 170 2 45-55
Abborre 2 180 60-80 170 2 60-80
Lax 2 180 60-80 170 2 60-80
Tonfisk 2 180 60-80 170 2 60-80
Forell 2 180 45-55 170 2 45-55
Fiskkotletter (1 kg)
Svärdfisk 2 170 35-45 170 2 35-45
Tonfisk 2 170 35-45 170 2 35-45
Lax 2 170 35-45 170 2 35-45
Torsk 2 170 35-45 170 2 35-45
Grönsaker
Fyllda paprikor 2 180 50-70 170 2 50-70
Fyllda tomater 2 180 50-70 170 2 50-70
Bakad potatis 2 180 40-50 180 2 40-50
Rå, gratinerade grönsaker 2 180 40-50 180 2 40-50
Efterrätter, osv
Sockerkakor 2 150 35-45 150 2 35-45
Tårtor med fyllning
(frukt - ost)
2 160 60-80 160 2 60-80
Fruktkakor 2 170 30-40 170 2 30-40
Äppelstrudel 2 180 40-50 180 2 40-50
Småkakor 2 140 20-35 140 2-4 20-35
Gräddbakelser 2 150 30-40 150 2-4 30-40
Pajer 2 160 50-60 160 2 50-60
Bröd 2 180 30-40 180 2 30-40
pizza 2 225 10-15 225 2 10-15
Lasagne 2 180 35-45 180 2 35-45
Vol-au-vents 2 180 15-25 180 2-4 15-25
Suffléer 2 160 40-50 160 2 40-50
GRILL
TURBOGRILL
Livsmedel
Temperatur
(°C)
Ugnsfals
(från
botten)
Koktid
(Minuter)
Temperatur
(°C)
Ugnsfals
(från
botten)
Koktid
(Minuter)
Biffstek 200 4 25-35 225 3 20-30
Kotletter 200 4 20-30 225 3 15-25
Korvar 200 4 25-35 225 3 20-30
Fläskkotlett 200 4 20-30 225 3 15-25
Fisk 200 4 20-30 220 3 15-25
Kycklingklubba 200 4 30-40 200 3 30-40
Kebab 200 4 25-35 200 3 25-35
Revbensspjäll 200 4 35-45 200 3 35-45
Kycklinghalvor 200 3 45-55 200 3 45-55
Hel kyckling - - - 200 3 60-70
Stek (svin, ox, kalv) (ca 1 kg) - - - 175 2 90-100
Anka - - - 180 2 90-120
Lammlägg - - - 200 2 80-100
Rostbiff - - - 200 2 40-60