61
◗ Se till att nätsladden inte kommer i kontakt med eller för nära apparatens varma ytor.
◗ Förvärm alltid laggarna innan du lägger något mellan dem.
Innan du använder den första gången
Ta bort alla etiketter och torka av smörgåsgrillens utsida med en fuktig trasa.
Laggarna kan tas bort genom att du trycker på knapparna för att lösgöra laggarna (en för den övre
laggen och en för den undre) från apparaten och därefter kan de lyftas ur apparaten med hjälp av
handtagen.
1 Ta bort laggarna ur apparaten (fig. 1).
2 Rengör varje lagg med en mjuk trasa eller svamp i varmt vatten med diskmedel eller stoppa
in dem i diskmaskinen (fig. 2).
3 Torka laggarna och sätt tillbaka dem i apparaten.
Det kan komma lite rök ur apparaten när du använder den första gången. Detta är normalt.
◗ Du kan justera sladdens längd genom att linda en del av den runt hållarna på apparatens
sockel (fig. 18).
Laga varma smörgåsar
Två olika typer av laggar kan användas för att laga smörgåsar: cut & seal-laggar och rektangulära
laggar. Cut & seal-laggarna skär och förseglar brödet och ger triangelformade smörgåsar. De
rektangulära laggarna förseglar bara brödet och ger rektangulära smörgåsar.
Låt aldrig smörgåsgrillen vara på utan uppsikt.
1 Sätt smörgåslaggarna i grillen (fig. 3).
När du sätter i laggarna ordentligt hörs ett klickljud.
2 Smörj laggarna lätt med lite smör eller olja.
3 Välj smörgåsinställning genom att vrida på termostatvredet till inställning (fig. 4).
4 Sätt in stickkontakten i vägguttaget.
Den röda på-lampan och den gröna uppvärmningslampan börjar lysa.
5 Förbered ingredienserna som du ska ha i din varma smörgås.
För varje smörgås behöver du två skivor bröd och en passande fyllning. Läs kapitlet 'Recept för
varma smörgåsar' om du vill ha förslag. Bred lite smör på de brödsidor som kommer i kontakt med
laggarna för att uppnå ett jämnt, gyllenbrunt resultat.
6 Smörgåsgrillen är färdig att användas så snart uppvärmningslampan släcks (fig. 5).
Lägg två skivor bröd med de smörade sidorna på den undre laggen, bred ut fyllningen på brödet
och lägg två andra skivor bröd ovanpå, med de smörade sidorna uppåt. Du kan också grilla bara en
smörgås om du önskar. För att uppnå maximal försegling bör fyllningen inte bres ut för nära
brödskivornas kanter.
7 Stäng grillen (fig. 6).
Sänk den övre laggen försiktigt på brödet tills auto-låsmekanismen klämmer ihop den med den
undre laggen.
Under tillagningen tänds och släcks den gröna uppvärmningslampan då och då som en indikation på
att värmeelementen är på och av för att behålla rätt temperatur.
8 Öppna smörgåsgrillen efter 4-6 minuter.
Kontrollera att den varma smörgåsen är gyllenbrun. Tillagningstiden beror på typen av bröd och
fyllningen och på hur frasiga och bruna du vill att dina varma smörgåsar ska bli.
SVENSKA