49
sv
Användning
Skölj alltid noggrant av grönsaker och
frukter och/eller skala dem.
Håll alltid ytor och skärbrädor rena.
Använd olika skärbrädor till olika slag av
matvaror.
Var noga med kylkedjan. Bryt den
först strax innan du ska förbereda
matvarorna och lägg sedan tillbaka de
vakuumerade matvarorna i kylskåpet
innan du börjar med tillagningen.
Rätterna är enbart avsedda för att ätas
omedelbart. Ät upp maten omedelbart
efter tillagningen och förvara den inte
under längre tid, inte ens i kylskåp. Det
är inte lämpligt att värma upp den på
nytt.
Tillaga inte maten i de påsar som du har
köpt den i (t.ex. portionsförpackad fisk).
Sådana påsar är inte lämpliga för sous
vide-tillagning.
Lägg helst matvarorna bredvid varandra
i påsen, inte på varandra.
För professionella resultat vid sous-
vide-tillagning rekommenderar vi Bosch
vakuumlåda.
Användning
W Obs!
– Sätt på eller ta av vakuumpumpen
bara när apparaten står stilla och
nätstickkontakten är urdragen.
– Använd inte handomröraren tillsammans
med vakuumpumpen längre än
10 minuter. Låt sedan motordelen och
pumpen svalna.
– Förvaringen i vakuum ersätter inte
förvaring av matvaror i kylskåp eller frys.
– Låt alltid matvarorna svalna innan
vakuumering påbörjas.
Sätta på vakuumpumpen
På motordelen:
Ställ reglaget i läge x. Den bakre
öppningen är öppen, öppningarna för
insättning av verktyg är stängda.
X Figur B
Sätt vakuumpumpen på motordelen och
snäpp fast den.
Ta av vakuumpumpen
X Figur C
Håll båda frigöringsknapparna intryckta
och ta av vakuumpumpen från
motordelen.
Vakuumera behållare
X Bildserie D
1. Fyll i de förberedda eller tillredda
matvarorna i behållaren. Observera
markeringen max.
2. Se till att locktätningen är rätt ilagd. Sätt
på locket och stäng det ordentligt med
låsklämman. Ställ in datumet med de
båda ringarna på locket.
3. Tryck på motordelen med
vakuumpumpen på behållarens
vakuumförslutning och håll fast.
4. Ställ reglaget i läge M och håll fast det.
5. Vakuumpumpen suger ut luften
ur behållaren. När det syns att
vakuumdisplayen välver sig inåt är
vakuum uppnått.
6. Släpp reglaget.
7. Ta av motordelen med vakuumpumpen
från behållaren. Dra ur
nätstickkontakten.
Observera: Förvara den vakuumerade
behållaren med locket uppåt.
Vakuumera zip-påse
X Bildserie E
1. Fyll på matvarorna i påsen.
Observera: Fyll inte påsen för mycket.
Området kring vakuumförslutningen måste
hållas rent. Särskild noggrannhet krävs
vid vakuumering av saftiga, fuktiga eller
marinerade matvaror.
2. Placera påsen på en jämn yta. Tryck
ut luften lätt ur påsen och förslut zip-
förslutningen ordentligt över hela dess
längd.
Observera: Vid vakuumering av saftiga,
fuktiga eller marinerade matvaror ska
vakuumpåsen med zip-lås hänga ned från
arbetsplattan. Vakuumförslutningen måste
befinna sig på arbetsplattans ovansida.
X Figur F