6
Skrotning av emballaget
• Emballagematerialet kan återvinnas till 100%, vilket
framgår av återvinningssymbolen .
• De olika delarna av emballaget skall inte
kasseras som vanligt avfall, utan skall återvinnas
enligt bestämmelserna från lokala myndigheter.
Skrotning av gamla hushållsapparater
• Appraterna är tillverkade i material som kan
återvinnas eller återanvändas. Produkten måste
kasseras enligt lokala miljöbestämmelser
rörande avfallshantering. Innan du skrotar
apparaten måste du skära av elsladden så att
den blir obrukbar.
Produkten
• Denna produkt är märkt enligt EG-direktiv
2002/96/EG beträffande elektriskt och
elektroniskt avfall (Waste Electrical and
Electronic Equipment, WEEE).
• Genom att säkerställa en korrekt kassering av
denna produkt bidrar du till att förhindra
potentiellt negativa konsekvenser för vår miljö
och vår hälsa.
• Symbolen på produkten eller i dokumenten
som medföljer produkten anger att den inte får
behandlas som vanligt hushållsavfall. Den skall i
stället lämnas in vid en återvinningscentral för
återvinning av elektrisk och elektronisk utrustning.
Produkten måste kasseras enligt lokala
miljöbestämmelser rörande avfallshantering. Om du
vill ha mer information om hantering, återvinning och
återanvändning av denna produkt, kan du kontakta
kommunen, återvinningscentralen eller den butik där
du köpte produkten.
Miljöskyddsråd
ALLMÄNT
D
ENNA APPARAT ÄR ENDAST ÄMNAD FÖR ANVÄNDNING I
HEMMET!
A
NVÄND INTE UGNSUTRYMMET för FÖRVARING.
FRUKTJUICE kan lämna permanenta fläckar. Låt
ugnen svalna och gör ren den innan du använder
den igen.
ÖPPNA UGNSLUCKAN FÖRSIKTIGT!
H
ET ÅNGA KAN VÄLLA UT SNABBT.
A
NVÄND GRYTLAPPAR ELLER GRYTVANTAR
för att undvika brännskador när du tar ut
heta kokkärl och formar ur ugnen. Låt
ugnen svalna innan du rengör den. Vattnet
på botten av utrymmet är hett efter
tillagning.
S
E TILL ATT LUCKANS TÄTNNGSLISTYTOR ÄR RENA.
Ugnsluckan måste stänga ordentligt.
TORKA BORT EVENTUELL RESTKONDENS från den
svala ugnen efter tillagning.
Glöm inte ugnsutrymmets tak (det är lätt att
glömma detta). Somliga livsmedel skall tillagas i helt
torr ugn för bästa resultat.
FÖRSIKTIGT
M
AT & ALKOHOL. Detta är speciellt viktigt när du
skall laga eller värma mat som innehåller alkohol.
Om du tillsätter alkohol (som rom, konjak, vin, etc)
skall du komma ihåg att alkohol lätt förångas vid
höga temperaturer. Tänk därför på att dessa ångor
kan ta eld då de kommer i kontakt med de
elektriska värmeelementen. Försök att inte
använda alkohol i denna ugn.
S
E TILL ATT ENDAST VATTEN används i
vattenbehållaren. Ingen annan vätska är tillåten.
DRA ALDRIG UT fullastade plåtar. Var mycket
försiktig
N
ÄR DU VÄRMT BARNMAT eller vätska i nappflaska
eller i barnmatsburk i ugnen måste du alltid
kontrollera temperaturen och röra om innan
barnet äter. Då kan du vara säker på att värmen är
jämnt fördelad samtidigt som du undviker risken
för skållning eller brännskador.
TILLAGNINGSTEMPERATUR
I
NSTICKSTERMOMETERN skall sättas in så att spetsen
är placerad i den tjockaste delen
av matvaran, eftersom detta
är den del som tar längst tid
för att värmas upp.
S
PETSEN PÅ
INSTICKSTERMOMETERN
får inte röra
vid ben inuti matvaran.
Undvik även att placera
instickstermometern i fett, eftersom
det värms upp snabbare än köttet,
och kan ge missvisande
temperaturutslag.
Instickstermometern
skall, om möjligt,
placeras så att spetsen
inte rör vid vid
Säkerhetsåtgärder