Svenska – 20
tillagningsfunktioner
Den här ugnen erbjuder de olika funktionerna som anges nedan.
Symbol
Funktions
temperaturintervall
Användning
Traditionell
40-250 °C
Värme kommer genom de övre och nedre värmesystemen.
Den här funktionen ska användas för normal bakning och
grillning av nästan alla typer av maträtter.
Föreslagen temperatur: 200 °C
Varmluft
40-250 °C
Den hetta som genereras genom varmluftsfunktionen fördelas
jämnt i ugnen via fläktar. Den här funktionen kan användas för
frusna maträtter och vid bakning.
Föreslagen temperatur: 170 °C
Övervärme + varmluft
40-250 °C
Den hetta som genereras genom det övre värmesystemet och
varmluftsfunktionen fördelas jämnt i ugnen via fläktar. Den här
funktionen kan användas för rätter som kräver en krispig yta,
t.ex. kött eller lasagne.
Föreslagen temperatur: 190 °C
Undervärme +
varmluft
40-250 °C
Den hetta som genereras av det nedre värmesystemet och
varmluftsfunktionen fördelas jämnt i ugnen via fläktar. Den här
funktionen kan användas för pizza, bröd och vid bakning av
kakor. Föreslagen temperatur: 190 °C
Stor grill
40-270 °C
Värme alstras från det stora grillområdet. Den här funktionen
kan användas för att ge färg åt maträtter, t.ex. kött, lasagne
och gratänger. Föreslagen temperatur: 240 °C
Eko-grill
40-270 °C
Värme alstras från det lilla grillområdet. Den här funktionen
kan användas för mindre rätter som kräver mindre värme,
exempelvis fisk och fyllda baguetter.
Föreslagen temperatur: 240 °C
Fläktgrill
40-270 °C
Värmen som genereras av de två övre värmeelementen
fördelas med hjälp av fläkten.
Det här läget kan användas för att grilla kött och fisk.
Föreslagen temperatur: 240 °C
Storkok
40-250 °C
Det här läget aktiverar alla värmeelement såsom övervärme,
undervärme och varmluftsfläkt växelvis.
Värmen fördelas jämt i ugnen. Det här läget är lämpligt för
stora mängder mat som behöver värme, till exempel stora
gratänger och pajer.
Föreslagen temperatur: 170 °C
ProStekning
40-150 °C
I det här läget ingår ett automatiskt föruppvärmningsprogram
upp till 220 °C.
Övervärmaren och varmluftsfläkten används då köttet bryns.
Efter det stadiet tillagas maten försiktigt med den låga
temperaturen som har valts. Både över- och undervärmen
används i den här cykeln. Det här läget passar för köttstekar,
kyckling och fisk.
Föreslagen temperatur: 100 °C
Börja tillagningen utan föruppvärmning.
Neo Lite_NV70H3340RS_EE_DG68-00591G-00_SV.indd 20 2014-06-03 �� 5:04:31