Svenska - 20
Nej Livsmedel Vikt/kg Tillbehör Falsnivå Rekommendation
A:06 Nötstek 1. 0,6-0,8
2. 0,9-1,1
3. 1,2-1,4
Grillgaller
universalplåt
2
1
Marinera nötsteken och lägg på grillgallret.
Tillsätt 1 kopp vatten i universalplåten.
Vänd när det piper. När den är tillagad
lägger du in den i aluminiumfolie och låter
den vila i 5-10 min.
A:07 Fläskstek 1. 0,6-0,8
2. 0,9-1,1
Grillgaller
universalplåt
2
1
Placera den marinerade fläsksteken
på gallret. Vänd på dem då du hör ett
pipande ljud
A:08 Lamm-
kotletter
1. 0,3-0,4
2. 0,5-0,6
Grillgaller
universalplåt
4
3
Marinera lammkotletterna. Placera
lammkotletterna på grillgallret. Vänd på
dem då du hör ett pipande ljud. Den
första inställningen är för tunna kotletter
och den andra inställningen för tjocka
kotletter.
A:09 Kycklingdelar 1. 0,5-0,7
2. 1,0-1,2
Grillgaller
universalplåt
4
3
Pensla kycklingdelarna med olja och
kryddor. Placera kycklingdelarna intill
varandra på grillgallret.
A:10 Stek kyckling 1. 0,8-1,0
2. 1,1-1,3
Grillgaller
universalplåt
2
1
Pensla den kylda kycklingen med olja och
kryddor och lägg bröstsidan uppåt på
grillgallret.
A:11 Ankbröst 1. 0,3-0,5
2. 0,6-0,8
Grillgaller
universalplåt
4
3
Förbered ankbröstet, placera det på
grillgallret med den feta sidan uppåt.
Första inställningen är för ett ankbröst,
andra inställningen är för 2 tjocka
ankbröst.
A:12 Rulle av kalkon 1. 0,6-0,8
2. 0,9-1,1
Grillgaller
universalplåt
2
1
Placera kalkonen på grillgallret. Vänd på
dem då du hör ett pipande ljud
A:13 Ångkokad fisk 1. 0,2-0,4
2. 0,5-0,7
3. 0,8-1,0
Ugnsgaller 2 Lägg preparerad färsk fisk (t.ex. forell,
kolja, torsk) i en ugnssäker glasform med
lock. Tillsätt vätska tills formens botten
täcks, t.ex. 3-4 msk citronjuice, vitt vin
eller vatten, och täck med lock. Placera
rätten på grillgallret. Om du vill ha stekyta
kan du pensla skinnet med olivolja och
inte täcka över fisken.
A:14 Ugnsstekt fisk 1. 0,5-0,7
2. 0,8-1,0
Grillgaller
universalplåt
4
3
Placera fiskarna jämte varandra på
det grillgallret. Den första inställningen
gäller för 2 fiskar och den andra för 4.
Programmet är lämpligt för hela fiskar,
såsom forell och gös.
A:15 Laxkotletter 1. 0,3-0,4
2. 0,7-0,8
Grillgaller
universalplåt
4
3
Placera laxstekarna på grillgallret. Vänd på
dem då du hör ett pipande ljud.
A:16 Hasselbacks-
potatis
1. 0,4-0,6
2. 0,8-1,0
Bakplåt 2 Skölj potatisen och skär dem i halvor.
Pensla med olja, örter och kryddor.
Fördela jämnt på bakplåten.
Första inställningen är för små potatisar
(100 g) och andra inställningen är för
större potatisar (200 g).
Neo Airvection_NV70H7584ES_EE_DG68-00538A-00_SE.indd 20 2014-03-25 5:24:01