apparater endast utföras av fackmän,
inklusive byte av sladden. Om det krävs
en reparation, bör du vänligen skicka
apparaten till någon av våra
kundtjänstavdelningar. Adresserna finns
i bilagan till denna bruksanvisning.
Innan första användningen
-
Packa upp apparaten helt ur sin
förpackning och ta bort eventuella
klistermärken.
-
Innan du gör varma smörgåsar för första
gången, bör du smörja de ytbehandlade
värmeytorna lätt med en aning olja eller
fett, och låta apparaten värmas upp i ca
10 minuter med locket stängt. Detta
avlägsnar den lukt som uppstår när man
första gången tar apparaten i bruk. Se till
att vädra ordentligt.
-
Rengör därefter smörgåsgrillen enligt
avsnittet Skötsel och rengöring.
Användning
-
Sätt stickproppen i vägguttaget.
Huvudlampan tänds.
-
Efter ca 8 minuters uppvärmning är
apparaten klar att användas. Så snart den
önskade temperaturen har uppnåtts
tänds den gröna lampan.
-
Öppna båda höljedelarna.
-
Placera två smörgåsar på den nedre
grillplattan och stäng den övre delen
försiktigt.
-
Tryck ihop båda delarna och lås dem på
plats. Varning: Försök inte stänga
delarna med våld; Om det är svårt att
stänga smörgåsgrillen bör du minska på
mängden mat.
-
Tillagningstiden är i allmänhet 3 till 4
minuter, beroende på brödsort och
fyllning.
-
Lås upp höljet, öppna apparaten och ta
ut smörgåsarna. Skydda grillplattornas
nonstick-ytor från skador genom att inte
använda vassa eller skarpa redskap när
du avlägsnar smörgåsarna.
-
Om du vill tillreda fler smörgåsar bör du
stänga den övre delen och vänta tills den
gröna lampan tänds igen innan du
påbörjar nästa tillagningsomgång.
-
Dra stickproppen ur vägguttaget efter
användningen. Huvudlampan släcks.
Skötsel och rengöring
● Dra alltid stickproppen ur vägguttaget
och vänta, med grillplattorna öppna, tills
apparaten har svalnat innan rengöring
påbörjas.
● På grund av risken för elektrisk stöt bör
apparaten inte rengöras eller doppas i
vatten.
● Använd inga slipmedel eller starka
rengöringsmedel.
-
Tack vare grillplattornas nonstick-ytor
kräver apparaten inte mycket underhåll.
Plattorna kan rengöras med en mjuk
fuktig duk eller en mjuk borste.
-
Apparatens utsida kan rengöras med en
fuktig, luddfri duk.
Recept
Praktiska råd för att du skall få så fina
smörgåsar som möjligt:
-
En smörgås bör alltid bestå av två skivor
bröd med fyllning emellan.
-
Alla vanliga typer av rostbröd kan
användas.
-
Vi rekommenderar att vitt bröd är
dagsgammalt när det används för att
göra smörgåsar. Skär bort brödkanterna.
-
Fyllningen (ost, skinka etc) bör skäras så
att det passar smörgåsens form och
storlek.
-
Bred en aning smör på utsidan av brödet
och placera de smörade sidoma mot
värmeytorna. Smöret underlättar
bryningen och smörgåsen lossnar lättare
från värmeytan.
1. Skink- och ostsmörgås
Det här behövs:
4 skivor bröd, smör, 4 skivor kokt skinka, 2
skivor ost, paprikapulver.
Gör så här:
Bred smör på brödskivorna. Tag två
26