Kenwood BM250 Bruksanvisning

Kategori
Maskiner för brödtillverkning
Typ
Bruksanvisning
English 2 - 10
Nederlands 11 - 21
French 22 - 33
Deutsch 34 - 44
Italiano 45 - 55
Danish 56 - 65
Svenska 66 - 74
Norsk 75 - 83
Suomi 84 - 92
innan du använder din Kenwood-apparat
Läs bruksanvisningen noggrant och spara den för
framtida bruk.
Avlägsna allt emballage och eventuella etiketter.
säkerheten
Vidrör inga heta ytor. De åtkomliga ytorna kan bli heta
under användning. Använd alltid grytlappar /grillvantar
för att ta ut det varma tråget.
Ta alltid ut tråget ur maskinen innan du tillsätter
ingredienser, för att undvika spill inne i ugnen.
Ingredienser, som stänker på värmarelementet, kan
brännas och ge upphov till rök.
Använd inte maskinen, om det finns synliga tecken på
skador på nätsladden eller om den av misstag har
tappats i golvet.
Du får varken sänka ned maskinen, nätsladden eller
kontakten i vatten eller någon annan vätska.
Dra alltid ut kontakten ur uttaget efter användning,
innan du sätter dit eller tar bort delar samt före
rengöring.
Låt inte nätsladden hänga ned över kanten på en
arbetsyta eller komma i kontakt med heta ytor, t ex en
spisplatta.
Denna maskin får enbart användas på en plan,
värmebeständig yta.
Stick inte in handen i ugnen sedan du tagit ut tråget,
eftersom det är mycket varmt där inne.
Vidrör inte rörliga delar inuti bakmaskinen.
Överskrid inte den angivna maxkapaciteten (1 kg). Då
kan bakmaskinen överbelastas.
Placera inte bakmaskinen i direkt solljus, nära heta
föremål eller i drag. Alla dessa faktorer kan påverka
temperaturen inne i ugnen och förstöra resultatet av ditt
arbete.
Använd inte denna maskin utomhus.
Kör inte bakmaskinen när den är tom, eftersom detta
skulle kunna skada den allvarligt.
Använd inte ugnen för någon form av förvaring.
Täck inte över ångutsläppen i luckan och se till att
ventilationen är fullgod kring maskinen när den används
Låt inte förståndshandikappade använda produkten
utan tillsyn.
Låt inte barn använda eller leka med apparaten.
Använd apparaten endast för avsett ändamål i hemmet.
Kenwood tar inte på sig något ansvar om apparaten
används på felaktigt sätt eller om dessa instruktioner
inte följs.
innan du ansluter maskinen till eluttaget:
Förvissa dig om att nätspänningen är densamma som
anges på skylten på maskinens undersida.
Denna maskin uppfyller direktiv 89/336/EEG.
innan du använder bakmaskinen första
gången:
Diska alla delar (se skötsel och rengöring).
delar
handtag till lucka
insynsfönster
värmarelement
handtag till tråg
degblandare
drivaxel
drivkoppling
på/av-knapp
mätkopp
dubbel mätsked, 1 tsk & 1 msk
manöverpanel
displayfönster
timerindikator
indikator för programstatus
indikator för färg på brödskorpa (ljus, medel, mörk,
snabb)
knappar för timerfördröjning
knapp för limpstorlek
start/stopp-knapp
knapp för snabbgräddning
knapp för färg på brödskorpa
menyknapp
storleksindikatorer för limpor
Svenska
Vik ut främre omslaget med bilderna.
66
så här mäter du ingredienser (se bilderna 3
till 7)
För bästa resultat är det synnerligen viktigt att du mäter
upp ingredienserna exakt.
Mät alltid upp flytande ingredienser i den genomskinliga
mätkoppen med hjälp av koppens markeringar.
Vätskan ska nå precis till markeringen på koppen i
ögonhöjd, varken över eller under (se 3).
Använd alltid vätskor vid rumstemperatur (20°C), om du
inte snabbakar bröd med 1-timmesproceduren. Följ
anvisningarna i receptavsnittet.
Använd alltid den medlevererade mätskeden för att
mäta upp mindre mängder av torra eller flytande
ingredienser. Använd reglaget för att välja mellan
följande mått:
1
2 tsk, 1 tsk,
1
2 msk eller 1 msk. Fyll
måttet och stryk av det (se 6 och 7).
på/av-knapp
Kenwood-bakmaskinen har en PÅ/AV-knapp och
fungerar inte förrän du tryckt på “PÅ”-knappen.
Sätt i stickkontakten och tryck på PÅ/AV-knappen
på bakmaskinens baksida. Enheten avger ett pip och
3:25 visas i displayen.
Glöm inte att alltid stänga av bakmaskinen och dra ut
kontakten efter användning.
indikator för programstatus
Indikatorn för programstatus finns i displayfönstret och
indikatorpilen pekar på den del av programmet som
bakmaskinen befinner sig i enligt följande:-
Förvärmning : Förvärmningen är endast aktiv i början
av inställningen för fullkorn (30 minuter fullkorn och 5
minuter fullkorn snabb) för att värma upp
ingredienserna före den första knådningen. Ingen
knådning sker under den här fasen.
Knådning : Degen befinner sig i första eller andra
knådningen eller slås ned mellan jäsningarna. Under de
sista 10 minuterna av den andra knådningen (i läge (1),
(3), (4)) hörs ett varningsljud som påminner dig om att
tillsätta eventuella ytterligare ingredienser manuellt.
Vila : Degen vilar mellan knådningarna.
Jäsning : Degen befinner sig i första, andra eller
tredje jäsningen.
Gräddning : Limpan befinner sig i den sista
gräddningen.
Varmhållning : Bakmaskinen övergår automatiskt till
varmhållningsläge när gräddningen har avslutats. Den
befinner sig i varmhållningsläge i upp till en timma eller
tills maskinen stängs av (det som först inträffar). OBS!
Värmeelementet slås på och av och glöder periodvis
under varmhållningen.
Slut : Programslut.
så här använder du din bakmaskin
(se motsvarande bilder)
1Lyft ut bakformen i handtaget.
2 Sätt in degblandaren.
3 Häll i vattnet i tråget.
4Tillsätt de övriga ingredienserna i tråget i den ordning
de räknas upp i receptet.
Se till att alla ingredienser vägs /mäts upp noggrant,
7 eftersom felaktiga mått ger dåliga resultat.
8 Placera bakformen i ugnskammaren och tryck ned så
att den är låst på plats.
9 Sänk ner handtaget och stäng locket.
10 Sätt i kontakten och starta - enheten avger en
pipsignal och återgår till inställning 1 (3:25).
11 Tryck på MENY-knappen tills önskat program har
valts. Bakmaskinen ställs som standard på 1 kg och
brödskorpans färg till Medel. OBS! Om du använder
SNABBGRÄDDNING trycker du på knappen så
startas programmet automatiskt.
12 Välj limpstorlek genom att trycka på knappen
LIMPSTORLEK tills indikatorn visar önskad storlek.
13 Välj brödskorpans färg genom att trycka på knappen
BRÖDSKORPA tills indikatorn visar önskad färg
(ljus, medel eller mörk).
14 Tryck på START-knappen . Stoppa eller återställ
programmet genom att hålla START/STOPP-knappen
nedtryckt i 2-3 sekunder.
15 Efter avslutad bakning ska du dra ut bakmaskinens
kontakt ur eluttaget.
16 Lyft ut bakformen i handtaget. Använd alltid
grytlappar/grillvante eftersom handtaget är
varmt.
17 Låt limpan svalna på ett galler.
18 Låt brödet svalna i minst 30 minuter innan du skivar
det, så att ångan avdunstar. Det är svårt att skiva
brödet om det är varmt.
19 Rengör bakformen och knådaren direkt efter
användning (se skötsel och rengöring).
67
68
Om du vill välja snabbgräddningsprogrammet trycker du på knappen för brödskorpans färg tills indikatorn pekar på ( ).
✬✬ En signal kommer att ljuda före den andra knådningen för tillsats av ingredienser, om detta rekommenderas i receptet
✬✬✬ Bakmaskinen kommer att automatiskt gå över i varmhållnings-läget i slutet av gräddningsförloppet. Den kommer att stå kvar i
detta läge i upp till en timme eller till dess att maskinen stängs av, beroende på vilket som inträffar först.
programschema för bröd /deg
program Signal för tillsats av Varmhållning
Total programtid ingredienser ✬✬ ✬✬✬
500g 750g 1Kg 500g 750g 1Kg
1 Grundrecept Brödrecept på vetemjöl eller rågsikt 3:13 3:18 3:25 2:51 2:56 3:03 60
2 Franskbröd Ger en krispigare skorpa och passar för 3:30 3:32 3:35 - - - 60
limpor med låg fett- och sockerhalt
Snabba limpor 2:30 2:32 2:35 - - -
3 Fullvetebröd Recept med fullvete- eller 3:43 3:45 3:48 2:56 2:58 3:01 60
fullkornsmjöl: 30 minuter förvärme
Snabba limpor: 5 minuter förvärme 2:28 2:30 2:33 - - -
4 Sött bröd Brödrecept med hög sockerhalt 3:17 3:22 3:27 2:55 3:00 3:05 60
5 Glutenfritt För användning med glutenfritt mjöl 2:24 - 60
och glutenfria brödmixer
Max 500 g mjöl
6 paketmix För förberedd brödmix 2:24 - 60
Max 500 g mix
7 Mjuk kaka Tunna bröd- & mjuka kakor utan jäst 1:43 - -
8 Deg Deg för manuell formning och 1:30 - -
gräddning i din egen ugn
9 Pastadeg Pastadegrecept 0:14 - -
10 Marmelad För marmeladframställning 1:05 - -
11 Gräddning Läge för enbart gräddning. Kan också 1:00 - 60
användas för att värma eller göra
redan gräddade och avsvalnade
limpor krispiga
Knappen Ger dig brödlimpor på under 1 timma. 0:58 - 60
snabbgräddning Kräver varmt vatten, extra jäst och
mindre salt.
fördröjningstidur
Med fördröjningstimern kan du fördröja
gräddningsprocessen upp till 15 timmar. Den fördröjda
starten kan inte användas med programmet
SNABBGRÄDDNING och rekommenderas inte för
användning med deg, sylt eller glutenfria inställningar.
OBS! När du utnyttjar denna fördröjda startfunktion får
du inte använda ömtåliga ingredienser, d v s sådant
som lätt blir förstört vid rums- eller högre temperatur,
t ex mjölk, ägg, ost och joghurt.
För att använda fördröjningstiduret behöver du bara
fylla ingredienserna i tråget och låsa fast detta i
maskinen samt:
Trycka på MENY-tangenten för att välja önskat
program – den tid som behövs för programmet visas
på displayen.
Välja önskad färg på skorpan och storlek.
Sedan ställa in fördröjningstiduret.
Trycka på tidurets (+)-tangent upprepade gånger till
dess att den önskade totala tiden visas. Skulle du gå
förbi den önskade tiden, trycker du på (-)-tangenten för
att backa. En tryckning på tidurstangenterna ger en
stegning med 10 minuter. Du behöver inte räkna ut
skillnaden mellan den valda programtiden och det
totala antal timmar som behövs, eftersom bakmaskinen
automatiskt räknar in tiden för det inställda
programmet.
Exempel: Du vill ha en färdig limpa klockan 7 på
morgonen. Om du gör iordning bakmaskinen med de
erforderliga ingredienserna klockan 22 kvällen före, så
blir den totala tid du ska ställa in på fördröjningstiduret
9 timmar.
Tryck på MENY-tangenten för
att välja program, t ex 1, och
använd tidurets (+)-tangent för
att stega dig fram i steg om 10
minuter tills displayen visar
9:05. Skulle du gå förbi detta
läge trycker du bara på (-)-
tangenten tills du kommer
tillbaka dit.
Tryck på starttangenten, så
börjar displayens kolon (:) att
blinka och tiduret börjar
nedräkningen.
Skulle du göra något misstag
eller vill ändra tidsinställningen
ska du trycka på START-
/STOPP-tangenten tills du hör
ett pip. Då kan du ställa om
tiden.
strömavbrottsskydd
Bakmaskinen har ett 8 minuters strömavbrottsskydd för
det fall kontakten av misstag dras ut ur uttaget när
maskinen är igång. Den fortsätter programmet, om den
ansluts igen omgående.
skötsel och rengöring
OBS! Dra ut bakmaskinens kontakt ur uttaget och låt
den svalna före rengöring.
Du får varken doppa bakmaskinen eller utsidan på
trågets sockel i vatten.
Använd inte diskmaskin för rengöring av tråget,
eftersom detta kan skada dess vidhäftningsskydd, så
att brödet fastnar vid gräddningen.
Använd inte slipande eller metallredskap för
rengöringen.
Rengör tråg och degblandare omedelbart efter varje
användning genom att delvis fylla tråget med varmt
tvålvatten. Låt stå i 5-10 minuter. Degblandaren ska
vridas medurs och lyftas upp för att tas bort. Avsluta
rengöringen med en mjuk trasa, skölj och torka. Skulle
det inte gå att få bort degblandaren efter 10 minuter,
ska du ta tag i axeln under tråget och vrida fram och
tillbaka till dess degblandaren lossar.
Använd en mjuk, fuktad trasa för att vid behov rengöra
bakmaskinens ut- och invändiga ytor.
Locket kan avlägsnas för rengöring.
service och kundtjänst
Skulle sladden skadas måste den av säkerhetsskäl
bytas ut av tillverkaren eller av denne auktoriserad
verkstad.
Behöver du hjälp med:
användningen av bakmaskinen
service eller reparationer
kontakta då den butik, där du har köpt bakmaskinen.
69
70
Grundrecept vitt bröd Program 1
tsk = 5 ml tesked
msk = 15 ml matsked
Sött bröd Program 4
Fullkornsbörd med frön Program 3
1. Tillsätt alla frön när maskinen avger en ljudsignal under den andra knådningen.
Ingredienser 750g 1Kg
Vatten 300mls 380mls
Vegetabilisk olja 1 msk 1
1
2 msk
Fullkornsmjöl 400g 500g
Vetemjöl 50g 100g
Skummjölkspulver 4tsp 2 msk
Salt 1 tsk 1
1
2 tsk
Socker 2 tsk 1 msk
Torrjäst 1 tsk 1 tsk
Pumpafrön 3 tsk 3 tsk
Solrosfrön 3 tsk 3 tsk
Vallmofrön 2 tsk 3 tsk
Lättrostade sesamfrön 2 tsk 3 tsk
Ingredienser 500g 750g 1Kg
Mjölk 130ml 220ml 260ml
Ägg 1 2 2
Smält smör 80g 140g 180g
Vetemjöl 350g 500g 600g
Salt 1 tsk 1 tsk 1
1
2 tsk
Socker 30g 60g 80g
Torrjäst 1
1
2 tsk 2 tsk 2
1
2 tsk
Ingredienser 500g 750g 1Kg
Vatten 245ml 290ml 380ml
Vegetabilisk olja 1 msk 1
1
2 msk 1
1
2 msk
Vetemjöl 350g 450g 600g
Skummjölkspulver 1 msk 4tsp 2 msk
Salt 1 tsk 1
1
2 tsk 1
1
2 tsk
Socker 2 tsk 1 msk 4 tsk
Torrjäst 1 tsk 1
1
2 tsk 1
1
2 tsk
Recept (tillsätt ingredienserna i tråget i den ordning de räknas upp i recepten)
71
Vitt snabbröd Knapp för snabbgräddning
1Tryck på knappen SNABBGRÄDDNING så startas programmet automatiskt.
Brödrullar Program 8
1 Efter avslutad blandning ska degen stjälpas upp på lätt mjölad yta. Platta försiktigt ut degen, dela upp den i 12 lika
delar och forma för hand.
2 Låt degen jäsa färdigt efter formningen och grädda sedan i din vanliga ugn.
Ingredienser 1Kg
Vatten 240ml
Ägg 1
Vetemjöl 450g
Salt 1 tsk
Socker 2 tsk
Smör 25g
Torrjäst 1
1
2 tsk
För pensling:
Äggula vispad med 15 ml
(1 msk) vatten 1
Om så önskas kan sesam- och
vallmofrön strös över
Ingredienser 1Kg
Mjölk, ljummen (32-35°C) 420ml
Vegetabilisk olja 1
1
2 msk
Vetemjöl 600g
Skummjölkspulver 2 msk
Salt 1 tsk
Socker 5 tsk
Torrjäst 4 tsk
72
felsökningsschema
Här nedan beskrivs några av de vanligaste problem, som kan uppstå när du bakar bröd i bakmaskinen. Läs igenom
dessa exempel, de troliga orsakerna och vilka åtgärder du då ska vidta för att lyckas med din bakning.
PROBLEM TROLIGA ORSAKER ÅTGÄRD
LIMPANS STORLEK OCH FORM
1. Brödet jäser inte Fullkornslimpor blir inte lika höga som vitt Normal situation, ingen åtgärd
tillräckligt bröd p g a att det finns mindre glutenbildande
protein i fullkornsmjöl
Inte tillräckligt med vätska Öka vätskemängden med 15 ml / 3 tsk
Sockret bortglömt eller inte nog mycket tillsatt Blanda ingredienserna i den ordning de
räknas upp i receptet
Fel typ av mjöl har använts Du kanske har använt fel typ av vetemjöl med
för låg glutenhalt
Använd inte universalmjöl
Fel typ av jäst har använts För bästa resultat ska du enbart använda
torrjäst
Inte tillräckligt med jäst tillsatt eller jästen Mät upp rekommenderad mängd och
för gammal kontrollera förpackningens bäst-före-datum
Snabbakningsförloppet har valts Denna procedur ger kortare limpor – detta är
normalt
Jäst och socker kom i kontakt med Se till att hålla isär dem när de tillsätts i tråget
varandra före blandningen
2. Platta limpor, ingen jäsning • Jästen bortglömd Blanda ingredienserna i den ordning de
räknas upp i receptet
Jästen för gammal Kontrollera bäst-före-datum
Vätskan för varm Använd vätska med rätt temperatur för det
valda programmet
För mycket salt tillsatt Använd rekommenderad mängd
Om du använder tiduret: jästen blev blöt Placera de torra ingredienserna i tråghörnen
innan bakningen startade och gör en liten fördjupning i mitten av dessa
för jästen, för att skydda den från vätskor
3. Ovansidan ”uppumpad” För mycket jäst Minska jästmängden med
1
4 tsk
– svamplikt utseende För mycket socker Minska sockermängden med 1 tsk
För mycket mjöl Minska mjölmängden med 6 till 9 tsk
Inte tillräckligt med salt Använd den mängd salt som rekommenderas
i receptet
•Varm, fuktig väderlek Minska vätskemängden med 15 ml / 3 tsk
och jästen med
1
4 tsk
4. Urgröpningar upptill För mycket vätska Minska vätskemängden med 15 ml / 3 tsk
och på sidorna nästa gång eller tillsätt lite mera mjöl
För mycket jäst Använd den mängd som rekommenderas i
receptet eller försök ett snabbare program
nästa gång
Hög luftfuktighet och varmt väder kan ha Kyl vattnet eller tillsätt mjölk direkt från kylen
lett till att degen jäste för snabbt
5. Knölig, knottrig och Inte tillräckligt med vätska Öka vätskemängden med 15 ml / 3 tsk
ojämn översida För mycket mjöl Mät upp mjölmängden exakt
Limpornas ovansidor kanske inte alla är Se till att degen framställs under bästa
perfekt formade men detta påverkar inte tänkbara förhållanden
brödets underbara smak
73
felsökningsschema (forts)
PROBLEM TROLIGA ORSAKER ÅTGÄRD
LIMPANS STORLEK OCH FORM
6. Brödet föll ihop Maskinen stod i drag eller har varit utsatt för Flytta maskinen
under gräddningen stötar eller rubbningar under jäsningen
•Trågets kapacitet överskriden Använd inte mer ingredienser än vad som
rekommenderats för stora limpor (max 1Kg)
Inte tillräckligt med salt eller bortglömt (saltet Använd den i receptet rekommenderade
hjälper till att hindra degen från överjäsning) saltmängden
För mycket jäst Mät upp jästen noggrant
•Varm. Fuktig väderlek Minska vätskemängden med 15 ml/3 tsk och
jästen med
1
4 tsk
7. Limporna ojämnt kortare Degen alltför torr, så att den inte kan jäsa Öka vätskemängden med 15 ml / 3 tsk
i ena änden jämnt i tråget
BRÖDETS STRUKTUR
8. Tung, tät struktur För mycket mjöl Mät upp noggrant
Inte tillräckligt med jäst Mät upp rätt mängd rekommenderad jäst
Inte tillräckligt med socker Mät upp noggrant
9. Öppen, skiktad, hålig Salt bortglömt Blanda ingredienserna i den ordning de
struktur räknas upp i receptet
För mycket jäst Mät upp rätt mängd rekommenderad jäst
För mycket vätska Minska vätskemängden med 15 ml / 3 tsk
10. Limpan är degig i mitten, För mycket vätska Minska vätskemängden med 15 ml / 3 tsk
inte tillräckligt gräddad Strömavbrott under drift Om strömmen försvinner under mer än 8
minuter vid drift, måste du avlägsna den
ogräddade limpan från formen och börja om
med nya ingredienser.
Mängderna var för stora för att maskinen Minska mängderna till tillåtna
skulle klara dessa maximimängder
11. Det blir inga fina skivor Brödet skivat när det är för varmt Låt brödet svalna på galler minst 30 minuter
av brödet, skivorna för att ångan ska hinna dunsta innan du
”klibbar ihop” skivar det
Du använder fel typ av kniv Använd en ordentlig brödkniv
SKORPANS FÄRG OCH TJOCKLEK
12. Mörk färg på Inställning för MÖRK skorpa har använts Använd inställning ”medel” eller ”ljus” nästa
skorpan / för tjock gång
13. Limpan är bränd Bakmaskinen fungerar inte som den ska Se avsnittet om ”Service och kundtjänst”
14. Skorpan är för ljus Brödet inte gräddat tillräckligt länge Öka på gräddningstiden
Inget mjökpulver eller färsk mjölk i receptet Tillsätt 15 ml / 3 tsk skummjölkspulver eller
byt ut hälften av vattnet mot mjölk för att få
brunare yta
74
felsökningsschema (forts)
PROBLEM TÄNKBARA ORSAKER ÅTGÄRD
TRÅGPROBLEM
15. Det går inte få loss Du måste hälla vatten i tråget och låta Följ rengöringsanvisningarna efter
degblandaren degblandaren ligga i blöt innan den går användning. Du kanske behöver vrida
att lossa degblandaren något efter blötläggningen för
att lossa den
16. Brödet fastnar i Kan inträffa efter långvarig användning Torka av insidan av tråget försiktigt med
tråget / svårt att stjälpa ut vegetabilisk olja
Se avsnittet ”Service och kundtjänst”
MASKINENS MEKANISKA DELAR
17. Bakmaskinen fungerar Bakmaskinen är inte påslagen Kontrollera att på/av-knappen är i läget PÅ.
inte / degblandaren rör Tråget är inte rätt insatt Kontrollera att tråget är låst i läge
sig inte Fördröjningstiduret är inkopplat Maskinen startar inte förrän nedräkningen till
start avslutats
18. Ingredienserna inte Du har inte startat bakmaskinen Efter programmeringen ska du trycka på
blandade starttangenten för att sätta igång maskinen
Du har glömt att sätta in degblandaren Se alltid till att deglandaren sitter på axeln i
i tråget botten av tråget innan du tillsätter
ingredienserna
19. Det luktar bränt när Ingredienser har spillts ut inne i ugnen Var försiktig, så att du inte spiller när du
maskinen körs tillsätter ingredienser. De kan bränna fast på
värmarelementet och ge upphov till rök
•Tråget läcker Se avsnittet ”Service och kundtjänst”
•Trågets kapacitet har överskridits Använd inte mer ingredienser än vad som
rekommenderas i receptet och mät alltid upp
dem exakt
20. Maskinkontakten har Om maskinen håller på med blandningsförloppet ska du kassera ingredienserna och börja
dragits ur av misstag om på nytt
eller strömavbrott under Om maskinen håller på med jäsningen ska du tömma degen ur tråget, forma den och
drift. Hur kan jag rädda placera den i smord form 23 x 12,5 cm, täcka över och låta den jäsa till dubbel storlek.
brödet? Använd gräddningsläget 11 eller grädda i förvärmd, vanlig ugn vid 200°C i 30-35 minuter
eller tills brödet fått gyllenbrun färg
Om maskinen håller på med gräddningen ska du använda gräddningsläget 11 eller grädda i
förvärmd, vanlig ugn vid 200°C. Lyft försiktigt bort tråget ur maskinen och placera det på
gallret längst ned i ugnen. Grädda tills brödet fått gyllenbrun färg
21. E:01 visas på displayen Ugnen är för varm Dra kontakten ur uttaget och låt svalna i 30
och maskinen kan inte minuter
sättas igång
22. H:HH & E:EE visas på Bakmaskinen fungerar inte. Se avsnittet ”Service och kundtjänst”
displayen och maskinen Temperaturgivarfel
går inte
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97

Kenwood BM250 Bruksanvisning

Kategori
Maskiner för brödtillverkning
Typ
Bruksanvisning