så här mäter du ingredienser (se bilderna 3
till 7)
För bästa resultat är det synnerligen viktigt att du mäter
upp ingredienserna exakt.
●
Mät alltid upp flytande ingredienser i den genomskinliga
mätkoppen med hjälp av koppens markeringar.
Vätskan ska nå precis till markeringen på koppen i
ögonhöjd, varken över eller under (se 3).
●
Använd alltid vätskor vid rumstemperatur (20°C), om du
inte snabbakar bröd med 1-timmesproceduren. Följ
anvisningarna i receptavsnittet.
●
Använd alltid den medlevererade mätskeden för att
mäta upp mindre mängder av torra eller flytande
ingredienser. Använd reglaget för att välja mellan
följande mått:
1
⁄2 tsk, 1 tsk,
1
⁄2 msk eller 1 msk. Fyll
måttet och stryk av det (se 6 och 7).
på/av-knapp
Kenwood-bakmaskinen har en PÅ/AV-knapp och
fungerar inte förrän du tryckt på “PÅ”-knappen.
●
Sätt i stickkontakten och tryck på PÅ/AV-knappen 햹
på bakmaskinens baksida. Enheten avger ett pip och
3:25 visas i displayen.
●
Glöm inte att alltid stänga av bakmaskinen och dra ut
kontakten efter användning.
헀 indikator för programstatus
Indikatorn för programstatus finns i displayfönstret och
indikatorpilen pekar på den del av programmet som
bakmaskinen befinner sig i enligt följande:-
Förvärmning : Förvärmningen är endast aktiv i början
av inställningen för fullkorn (30 minuter fullkorn och 5
minuter fullkorn snabb) för att värma upp
ingredienserna före den första knådningen. Ingen
knådning sker under den här fasen.
Knådning : Degen befinner sig i första eller andra
knådningen eller slås ned mellan jäsningarna. Under de
sista 10 minuterna av den andra knådningen (i läge (1),
(3), (4)) hörs ett varningsljud som påminner dig om att
tillsätta eventuella ytterligare ingredienser manuellt.
Vila : Degen vilar mellan knådningarna.
Jäsning : Degen befinner sig i första, andra eller
tredje jäsningen.
Gräddning : Limpan befinner sig i den sista
gräddningen.
Varmhållning : Bakmaskinen övergår automatiskt till
varmhållningsläge när gräddningen har avslutats. Den
befinner sig i varmhållningsläge i upp till en timma eller
tills maskinen stängs av (det som först inträffar). OBS!
Värmeelementet slås på och av och glöder periodvis
under varmhållningen.
Slut : Programslut.
så här använder du din bakmaskin
(se motsvarande bilder)
1Lyft ut bakformen i handtaget.
2 Sätt in degblandaren.
3 Häll i vattnet i tråget.
4Tillsätt de övriga ingredienserna i tråget i den ordning
de räknas upp i receptet.
Se till att alla ingredienser vägs /mäts upp noggrant,
7 eftersom felaktiga mått ger dåliga resultat.
8 Placera bakformen i ugnskammaren och tryck ned så
att den är låst på plats.
9 Sänk ner handtaget och stäng locket.
10 Sätt i kontakten och starta - enheten avger en
pipsignal och återgår till inställning 1 (3:25).
11 Tryck på MENY-knappen tills önskat program har
valts. Bakmaskinen ställs som standard på 1 kg och
brödskorpans färg till Medel. OBS! Om du använder
SNABBGRÄDDNING 헅 trycker du på knappen så
startas programmet automatiskt.
12 Välj limpstorlek genom att trycka på knappen
LIMPSTORLEK 헃 tills indikatorn visar önskad storlek.
13 Välj brödskorpans färg genom att trycka på knappen
BRÖDSKORPA 헆 tills indikatorn visar önskad färg
(ljus, medel eller mörk).
14 Tryck på START-knappen 헄. Stoppa eller återställ
programmet genom att hålla START/STOPP-knappen
nedtryckt i 2-3 sekunder.
15 Efter avslutad bakning ska du dra ut bakmaskinens
kontakt ur eluttaget.
16 Lyft ut bakformen i handtaget. Använd alltid
grytlappar/grillvante eftersom handtaget är
varmt.
17 Låt limpan svalna på ett galler.
18 Låt brödet svalna i minst 30 minuter innan du skivar
det, så att ångan avdunstar. Det är svårt att skiva
brödet om det är varmt.
19 Rengör bakformen och knådaren direkt efter
användning (se skötsel och rengöring).
67