Allmänna anmärkningar
• Tillsätt vatten vid behov när du lagar
mat i mer än 30 minuter eller när du till-
agar stora mängder mat.
• Placera livsmedlen i rätt kokkärl på gall-
ren. Håll avståndet mellan gallren så att
ångan kan komma till all mat.
• Töm ut vatten ur vattenlådan, slangför-
bindningarna och ånggeneratorn om du
inte ska använda ugnen på en längre tid
(se avsnittet "Rengöring och skötsel").
Anmärkningar om tabellerna för
Ångtillagning
• Tabellerna innehåller uppgifter om vanli-
ga maträtter.
Temperaturerna och tiderna är endast rik-
tvärden och beror på matens samman-
sättning, storlek och mängd samt på kok-
kärlet.
Använd ett liknande recept om du inte
kan hitta inställningarna för ditt recept.
Påbörja matlagningen med kall ugn om
inte uppgifterna i tabellerna rekommende-
rar något annat.
Öka mängden vatten för ris till proportio-
nen 1 : 1.5 - 1: 2 i motsats till specifikatio-
nerna i tabellen.
11.3 Tabell för ångvatten
Vatten i vattenlådan i ml.
Tid
1)
i min.
300 15 - 20
600 30 - 40
800 50 - 60
1)
Tiderna är endast riktvärden
11.4 Varmluft och Ånga efter
varandra
• Du kan tillaga kött, grönsaker och tillbe-
hör ett i taget genom att kombinera
funktionerna. Alla komponenter blir kla-
ra att serveras samtidigt.
• Använd funktionen Varmluft för att börja
tillaga maten.
• Lägg de förberedda grönsakerna och
tillbehören i ugnssäkra formar. Ställ in
formen i ugnen med den övriga maten.
• Kyl ner ugnen till en temperatur runt 80
°C. Du kan kyla ner produkten snabba-
re genom att öppna ugnsluckan till för-
sta läget i ungefär 15 minuter.
• Starta funktionen Ånga och låt allt till-
agas tills det är färdigt.
Maximal vattenmängd är 650 ml.
11.5 Tabeller för ångtillagning
VARNING
Öppna inte produktens lucka när
funktionen är igång. Risk för
brännskador.
Funktionen är lämplig för alla typer av mat,
färsk såväl som fryst. Den kan användas
för att tillaga, värma, tina upp, pochera el-
ler förvälla grönsaker, kött, fisk, pasta, ris,
majs, gryn och ägg.
Tillagning av en hel meny: Du kan för-
bereda en hel måltid på en och samma
gång. För att undvika att maträtterna till-
agas för mycket eller för lite, välj rätter
som behöver ungefär lika lång tillagnings-
tid. Använd den största mängden vatten
som anges för varje individuell kompo-
nent. Ställ rätterna på ugnsgallren i lämpli-
ga kokkärl. Justera avståndet mellan rät-
terna så att ångan kan cirkulera.
Sterilisering
• Med denna funktion kan du sterilisera
behållare (t.ex. nappflaskor).
• Placera de rena behållarna i mitten av
gallret på den första nivån. Se till att
öppningen är vänd lite snett nedåt.
• Fyll på maximal mängd vatten i lådan
och ställ in tiden på 40 minuter.
SVENSKA 19