33 34
skärplattor
De plattor som listas nedan
medföljer i förpackningen och kan
identifieras med hjälp av siffrorna
på plattan:
Platta nr 1 – extra fin rivning. För
parmesanost, choklad och nötter,
t.ex. hasselnötter.
Platta nr 2 – fin rivning. För ost,
choklad, nötter och fasta frukter
och grönsaker.
Platta nr 3 – grov rivning. För ost
och fasta frukter och grönsaker.
Platta nr 4 – tunna skivor.
För ost och fasta frukter och
grönsaker.
Platta nr 5 – tjocka skivor.
För ost och fasta frukter och
grönsaker.
Platta nr 6 – tunna strimlor
(julienne). Strimlar potatis för
supertunna pommes frites och
ingredienser för sallader, grytor och
wok (t.ex. morötter, squash och
gurka).
Platta nr 7 – standardstrimlor.
Strimlar potatis för tunna pommes
frites och ingredienser för grytor
och dip (t.ex. gurka, äpple och
päron).
tillbehör och
användning
1 Ta bort kåpan för
höghastighetsuttaget 1.
2 Skruva fast växeldelen på mixern
2.
3 Skruva fast önskad skärplatta på
axeln 3. Varje platta är numrerad
så att det går lätt att känna igen
den och numret ska vara högst
upp när plattan trycks på axeln.
4 Montera borsten på axeln 4,
med den borstens platta yta mot
plattan.
l
För bästa resultat när du använder
plattorna för att skära/strimla, bör
borstarmen vara placerad mitt
emot kniven, enligt bilden nedan.
5 Montera locket på huvuddelen,
rikta
symbolen på locket med
på huvuddelen. Rotera det
sedan till symbolen
så att det
låser på plats 5.
6 Placera tillbehöret på växeln och
vrid för att låsa fast 6.
7 Montera vid behov
förlängningsdelen på
utmatningsdelen och tryck
den ordentligt på plats 7.
Förlängningsdelen MÅSTE vara
monterad när tillbehöret används
med modell KM070/TYPE KM08/
TYPE KCC90, men den kan även
användas med alla andra blandare
för att råvarorna ska matas ut i
uppsamlingskärlet.
8 Anslut mixern till
strömförsörjningen och placera ett
kärl under utmatningsdelen.
9 Välj det matarrör du vill använda.
I mataren finns ett litet rör för
bearbetning av enskilda stycken
eller tunna ingredienser.
Så här använder du det lilla
matarröret – placera först den
större mataren inuti matarröret 8.
Så här använder du det
större matarröret – använd
båda matarna tillsammans 9.
10 Placera råvarorna i matarröret.
11 Starta mixern på hastighet 3 och
för samtidigt ned mataren med ett
jämt tryck – för aldrig ner fingrarna
i matarröret.
l
När du är klar med bearbetningen
av råvarorna kan du höja och
sänka spaken flera gånger för att
reducera mängden mat som ligger
kvar på skärplattan.
12 Stäng av apparaten och dra ut
stickkontakten.
tips
l
Använd alltid färska ingredienser.
l
Skär inte råvarorna i för små bitar.
Fyll hela det stora matarröret
relativt fullt. Då kommer maten
inte att glida upp på sidorna under
bearbetningen.
Du kan även använda det lilla
matarröret.
l
När du använder en skärplatta
ska du placera tunna ingredienser
horisontellt.