Krups WAFELAPPARAAT GRCIC FDK2 Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning

Denna manual är också lämplig för

WAFFLE MAKER
FDK2
www.krups.com
FRNLDEITENESPTELARDANOSWFI
C
B
F
D
E
A
4
1 2 3 4
30
DANSK
Bløde belgiske vafler
Nyd sprøde og bløde vafler.
Til 16 vafler
Tilberedningstid: ca. 5 til 5 ½ min.
500 g hvedemel, ½ spsk. bagepulver, 400 g smeltet smør, 400 g sukker, 200 ml mælk, ½
pakke vaniljesukker eller ½ tsk. vaniljeessens, 5 æg.
Pisk æggehviderne, indtil de er stiftpiskede. Pisk aggeblommerne. Tilsæt gradvist resten af
ingredienserne, og afslut med de piskede æggehvider. Denne dej er bedst, hvis den laves
dagen før, og skal opbevares i køleskabet.
Saftige vafler
Tilsæt citronskal til de lækre vafler.
Til 10 vafler
Tilberedningstid: ca. 3 til 3 ½ min.
5 æggeblommer, 5 spsk. varmt vand, 100 g sukker, revet citronskal fra en citron, 150 g
hvedemel, ½ tsk. bagepulver, 5 æggehvider.
Pisk æggeblommerne, vandet, sukkeret og citronskallen. Bland melet og bagepulveret, og
tilsæt det til blandingen. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt dem til blandingen.
Vaniljevafler
Et eksotisk strejf af vanilje.
Til 14 vafler
Tilberedningstid: Ca. 3-4 min
200 g smør, 50 g sukker, vaniljestang eller 1 tsk. vaniljeessens, en knivspids salt, 6 æg, 300
g hvedemel, 2 tsk. bagepulver, ¼ liter mælk, 1 spsk. rom.
Rør smørret med sukker, vanilje og salt. Bland melet og bagepulveret, og tilsæt det til
blandingen. Tilsæt gradvist mælken og æggene og derefter rommen.
Vafler med ost
Ideel som en aperitif!
Til 20 vafler
Tilberedningstid: ca. 4 til 4 ½ min.
100 g smør, 8 æggeblommer, ½ tsk. salt, 500 g hvedemel, ½ tsk. bagepulver, 50 g revet
parmesan, ½ liter vand, 8 æggehvider (stiftpiskede).
Rør smørret, indtil det er blødt Bland melet og bagepulveret. Tilsæt æggeblommer, salt,
mel, ost og vand i den nævnte rækkefølge. Tilsæt de stiftpiskede æggehvider.
33
Myke belgiske vafler
Myke vafler med deilig skorpe
For 16 vafler
Steketid: ca. 5 til 5 ½ min
500 g hvetemel, ½ spiseskje bakepulver, 400g smeltet smør, 400g strøsukker, 200ml melk,
½ pakke vaniljesukker eller ½teskje vaniljeessens, 5egg.
Pisk eggehvitene stive. Pisk eggeplommene godt sammen. Tilsett de øvrige ingrediensene
trinnvis, og ha i de stivpiskede eggehvitene helt til slutt. Denne røren bør aller helst lages
dagen før og oppbevares i kjøleskapet.
Svampaktige vafler
Tilsett sitronskall for å få nydelige vafler.
For 10 vafler
Steketid: ca. 3 til 3 ½ min
5 eggeplommer, 5 spiseskjeer varmt vann, 100 g strøsukker, revet skall fra 1 sitron, 150g
hvetemel, ½teskje bakepulver, 5 eggehviter.
Pisk sammen eggeplommer, vann, sukker og sitronskall. Bland sammen mel og bakepulver,
og tilsett denne blandingen i røren. Pisk eggehvitene stive, og vend dem inn i røren.
Vaniljevafler
En eksotisk vaniljenytelse.
For 14 vafler
Steketid: ca. 3 til 4 min
200 g smør, 50 g strøsukker, 1 vaniljestang eller 1 teskje vaniljeessens, 1 klype salt, 6 egg,
300g hvetemel, 2 teskjeer bakepulver, ¼ liter melk, 1 spiseskje rom.
Rør smør, sukker, vanilje og salt hvitt. Bland mel og bakepulver, og tilsett denne blandingen.
Tilsett melk og egg, og deretter rom.
Ostevafler
Ideelle som appetittvekkere!
For 20 vafler
Steketid: ca. 4 til 4 ½ min
100 g smør, 8 eggeplommer, ½ teskje salt, 500 g hvetemel, ½ teskje bakepulver, 50g revet
parmesan, ½ liter vann, 8 eggehviter (stivpiskede).
Rør smøret hvitt og mykt. Bland sammen mel og bakepulver. Tilsett eggeplommer, salt,
hvetemel, ost og vann i den rekkefølgen de er nevnt. Vend inn de stive eggehvitene.
34
SVENSKA
RENGÖRING
INSTRUKTIONER
Förklarande ritningar finns på sidan 58
Placera apparaten på en stadig yta.
Innan användning:
Rulla fullständigt ut strömkabeln.
Öppna apparaten.
Avlägsna allt förpackningsmaterial, etiketter eller tillbehör från in- och utsidan av
apparaten.
Smörj plattorna med lite matolja eller spreja med en non-stick-spray.
Torka med en mjuk trasa.
Använda apparaten
Stäng apparaten.
Kontrollera att brytaren är ställd på 0.
Anslut strömkabeln till eluttaget. Växla brytaren (f) till på (läge 1). Det röda ljuset (d)
tänds(1).
Låt apparaten värmas upp: det gröna ljuset (e) tänds när tillagningstemperaturen är
uppnådd (2).
Öppna apparaten (3). Med hjälp av en slev, häll våffelsmeten på den nedre plattan av
apparaten.
Häll smeten försiktigt för att täcka hela plattan och inte låta den svämma över.
Stäng apparaten.
Grädda våforna under den tid som receptet anger.
Medan våforna gräddas är det normalt att det gröna ljuset slås på och av.
Stäng av apparaten genom att trycka på 0 när du är färdig med att tillaga våfor. Dra
sedan ur kontakten.
Låt svalna i 2 timmar.
BESKRIVNING
A Våffelplattor med non-stick-beläggning(2)
B Värmeisolerande handtag
C Låsklämma
D Apparatens på-ljus
E Inställningsljus
F Brytare
Koppla alltid ur apparaten innan rengöring och låt den svalna helt.
Sänk inte ned apparaten i vätskor.
För att rengöra utsidan,
torka av med en fuktig trasa och torka.
För att rengöra insidan,
torka av plattorna med en fuktig trasa, lite diskmedel kan användas. Torka sedan av med en
fuktig svamp och torka försiktigt.
35
FÖRVARING
RECEPT
SKYDDA ALLTID MILJÖN!
Apparaten kan förvaras vertikalt för att spara utrymme. Rulla ihop sladden i förvaringsutrymmet
avsett för sladden (4).
Apparaten innehåller värdefulla material som kan återanvändas eller
återvinnas.
Lämna in den på en lokal återvinningsstation.
Klassiska våfflor
Utsökta traditionella frasiga våfflor.
Recept för 16 våfflor
Tillagningstid: ca 3 ½ min
300 g frasiga, 10 g (1 struken matsked) bakpulver, salt, 75 g strösocker, 100g smör, 2 ägg
och ½ liter mjölk.
Blanda mjölet och bakpulvret i en skål. Gör en grop i mitten och tillsätt salt, socker, smält
smör och ägg. Tillsätt gradvis mjölken. Låt smeten stå i 1 timme.
Lätta våfflor
Njut av dessa lätta våfflor.
Recept för 12 våfflor
Tillagningstid: ca 3 till 3 ½ min
300 g vetemjöl, 1 msk bakpulver, en nypa salt, 1 msk socker, 2 ägg och 4 dl mjölk.
Vispa äggen tills de skummar. Tillsätt de andra ingredienserna och vispa blandningen tills
den blir len.
Belgiska våfflor
Våfflor som de tillagas i Belgien.
Recept för 16 våfflor
Tillagningstid: ca 4 till 4 ½ min
5 ägg, 1 msk bakpulver, 300 g vetemjöl, 300 g strösocker och 300 g smör.
Låt smöret få rumstemperatur. Blanda ihop mjölet, sockret och bakpulvret. Tillsätt det mjuka
smöret och äggen. Blanda ordentligt.
36
SVENSKA
Mjuka belgiska våfflor
Njut av frasiga och mjuka våfflor.
Recept för 16 våfflor
Tillagningstid: ca 5 till 5 ½ min
500 g vetemjöl, ½ msk bakpulver, 400 g smält smör, 400 g strösocker, 2 dl mjölk, ½ paket
vaniljsocker eller ½ tsk vaniljessens och 5 ägg.
Vispa äggvitorna tills de bildar ett fast skum. Vispa äggulorna. Tillsätt gradvis resten av
ingredienserna och avsluta med de hårt vispade äggvitorna. Denna smet görs bäst dagen
innan och förvaras i kylskåpet.
Mjuka våfflor
Rivet citronskal ger utsökta våfflor.
Recept för 10 våfflor
Tillagningstid: ca 3 till 3 ½ min
5 äggulor, 5 msk vatten, 100 g strösocker, rivet skal från en citron, 150 g vetemjöl, ½ tsk
bakpulver och 5 äggvitor.
Vispa ihop äggulorna, vattnet, sockret och citronskalet. Blanda ihop mjölet och bakpulvret
och tillsätt till blandningen. Vispa äggvitorna tills de bildar ett fast skum och vik in dem i
blandningen.
Vaniljvåfflor
En exotisk delikatess med vaniljsmak.
Recept för 14 våfflor
Tillagningstid: ca 3 till 4 min
200 g smör, 50 g strösocker, vaniljstång eller 1 tsk vaniljessens, en nypa salt, 6ägg, 300 g
vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2,5 dl mjölk och 1 msk rom.
Rör smöret med sockret, vaniljen och saltet. Blanda ihop mjölet och bakpulvret och tillsätt
till blandningen. Tillsätt gradvis mjölken, äggen och slutligen rommen.
Ostvåfflor
Perfekt som aptitretare!
Recept för 20 våfflor
Tillagningstid: ca 4 till 4 ½ min
100 g smör, 8 ägg, ½ tsk salt, 500 g vetemjöl, ½ tsk bakpulver, 50 g riven parmesanost, 5 dl
vatten, 8 äggvitor (hårt vispade).
Vispa smöret tills det är mjukt. Blanda ihop mjölet och bakpulvret. Tillsätt i följande ordning:
äggulor, salt, mjöl, ost och vatten. Vik in de hårt vispade äggvitorna.
NC00142548
FR ................. P. 1 – 3
NL ................. P. 4 – 6
DE ................. P. 7 – 9
IT ................... P. 10 – 12
EN ................. P. 13 – 15
ES ................. P. 16 – 18
PT ................. P. 19 – 21
EL ................. P. 22 – 24
AR ................. P. 27 – 25
DA ................. P. 28 – 30
NO ................ P. 31 – 33
SW ................ P. 34 – 36
FI ................... P. 37 – 39
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43

Krups WAFELAPPARAAT GRCIC FDK2 Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning
Denna manual är också lämplig för

Relaterade papper