KitchenAid KONP 6610/IX Användarguide

Typ
Användarguide
Produktdata
Beskrivning av apparaten 4
Tillbehör 5
Kontrollpanel 5
Tabell för ugnsfunktioner 6
Tabell för tillagning med grill/turbo grill 7
Tabell för tillagning med över-/undervärme och varmluft 8
Beskrivning av kontrollpanelen 10
Första användningen 10
Inställning 11
Språk 11
Demonstrationsläget 12
Säkerhetsanordningar 12
Timer 13
Specialfunktioner 14
Pro funktioner 15
Tabell för pro funktioner och speciella tillagningsfunktioner 16
Pyrolytisk rengöring (självrengöring) 17
4
1. Kontrollpanel.
2. Kylfläkt
1)
(syns ej).
Fläkten kan fortsätta att köra även efter att apparaten
har stängts av. Detta är helt normalt och gör att ugnen
kyls ned.
3. Grillskydd
2)
.
4. Luckspärr
3)
.
5. Katalysator.
6. Grillskydd.
7. Grillelement.
8. Ugnslampa
4)
.
9. Ringvärmeelement (syns ej).
10. Hål för roterande grillspett.
11. Ugnsfläkt.
12. Nedre värmeelement (syns ej).
13. Kall ugnslucka.
1)
Fläktens aktivering är sammankopplad med
temperaturen som uppnås i ugnen. Fläkten kan fortsätta
att köra några minuter även efter att ugnen har stängts
av. I samband med den pyrolytiska rengöringen kör
fläkten på högre hastighet än vid tillagningen.
2)
Förhindrar direktkontakt med grillen. Undvik att vidröra
skyddet när ugnen är på.
3)
Under den pyrolytiska rengöringen aktiveras en
luckspärr och symbolen tänds på displayen. Under
tillagningen ökar luckans temperatur till ca. 40 °C. Håll
därför barn på behörigt avstånd från ugnen.
4)
När ugnen är avstängd och luckan öppnas tänds
ugnslampan automatiskt.
Beskrivning av apparaten
5
Droppbricka
Bakplåt
Ugnsgaller Roterande grillspett
Tillbehör
1. Start/Stopp-vred/Multifunktionsvred.
2. Knapp för att radera eller gå tillbaka till föregående inställningsnivå.
3. Knapp för bekräftelse.
4. Inställningsvred för att ändra förinställningar (temperatur/tillagningstid/nivåer) och för att växla mellan
funktioner.
Vrid multifunktionsvredet till 0 när tillagningen är klar.
Kontrollpanel
6
Tabell för ugnsfunktioner
Funktion
Förinställd
temperatur
Temperaturintervall
Beskrivning
Snabbvärmning
200°C 50°C - 250°C
Snabb förvärming av ugnen.
När den inställda temperaturen uppnås
hörs en ljudsignal varpå apparaten
automatiskt växlar över till över-
/undervärme.
Över-/
undervärme
200°C 50°C - 250°C
Tillagning av kött, fisk och fågel på mittersta
ugnsfalsen.
Förvärm ugnen till önskad temperatur. Sätt in
maten i ugnen när en ljudsignal indikerar att
ugnen har uppnått den inställda
temperaturen.
Grill/Turbo grill
3 1 - 5
Grillning av kotletter med ben, kebab
och korvar, gratinering av grönsaker och
för att ge bröd en gyllenbrun yta.
GRILLFUNKTIONEN kan ställas in på fem
olika effektnivåer (1 - 5). Förvärm ugnen i
3 - 5 minuter. Luckan skall vara stängd
under tillagningen. Häll lite vatten på en
droppbricka placerad på första ugnsfalsen
vid tillagning av kött för att motverka
fettstänk och matos. Vänd maten under
tillagningen.
Grillning av större köttbitar (som t.ex.
rostbiff och stekar). Funktionen TURBO
GRILL kan ställas in på fem olika
effektnivåer (1 - 5). Förvärm ugnen i 3 - 5
minuter. Luckan skall vara stängd under
tillagningen. Häll lite vatten på en
droppbricka placerad på första ugnsfalsen
vid tillagning av kött för att motverka
fettstänk och matos. Vänd köttet under
tillagningen.
Varmluft
160°C 50°C - 250°C
Tillagning utan förvärmning på en eller flera
ugnsfalsar av mat som kräver samma
tillagningstemperatur (t.ex. fisk, grönsaker
och bakverk).
Specialfunktioner
Se programtabellen (nedan).
Inställning
Se programtabellen (nedan).
Pyrolys
Se programtabellen (nedan).
Pro bageri
Se programtabellen (nedan).
Pro konditori
Se programtabellen (nedan).
Pro stekning
Se programtabellen (nedan).
7
Tabell för tillagning med grill/turbo grill
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(5 minuter)
Falsnivå
(från botten)
Effektnivå
(Max.)
Tillagningstid
(minuter)
Biffar X 3 - 4 5 30 - 40
Kotletter X 3 - 4 5 30 - 40
Korvar X 3 - 4 5 30 - 40
Kotletter med ben X 3 - 4 5 35 - 45
Fiskbitar X 3 - 4 5 30 - 40
Kycklinglår X 3 - 4 5 40 - 50
Kebab X 3 - 4 5 35 - 45
Revbensspjäll X 3 - 4 5 35 - 45
Halv kyckling X 3 5 45 - 55
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(5 minuter)
Falsnivå
(från botten)
Effektnivå
(Max.)
Tillagningstid
(minuter)
Halv kyckling X 3 - 4 5 45 - 55
Hel kyckling X 3 - 4 5 60 - 70
Ox- och fläskstek X 3 - 4 5 60 - 70
Anka X 3 - 4 5 70 - 80
Lammstek X 3 - 4 5 70 - 80
Rostbiff X 3 - 4 5 50 - 60
Stekt potatis X 3 - 4 5 50 - 60
Hel fisk
t.ex. gädda och lax
X 3 - 4 5 50 - 60
8
Tabell för tillagning med över-/undervärme och varmluft
LIVSMEDEL
Funktion Förvärmning
Falsnivå
(från botten)
Nivå för extra
gyllenbrun yta
Temperatur
(°C)
Tillagningstid
(minuter)
Lamm, killing och får
X 2 2 200 95 - 110
2 2 200 100 - 110
Stekar (kalv-, fläsk- och
oxkött) (1 kg)
X 2 2 200 95 - 110
2 3 200 100 - 110
Kyckling, kanin och anka
X 2 3 200 80 - 90
2 3 200 80 - 90
Kalkon (4 - 6 kg) + nivå 3
för extra gyllenbrun yta
X 1 3 200 160 - 180
1 3 200 160 - 180
Gås (2 kg)
X 2 3 210 100 - 130
2 3 200 100 - 130
HEL FISK
(1 - 2 kg) t.ex. gädda,
abborre, tonfisk, lax och
torsk
X 2 1 200 45 - 55
2 1 200 45 - 55
FISKBITAR (1 kg) t.ex.
svärdfisk och tonfisk
X 2 2 190 40 - 50
2 2 190 40 - 50
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor och tomater
X 2 220 50 - 60
2 200 50 - 60
Stekt potatis
X 2 3 220 50 - 60
2 3 200 50 - 60
DESSERTER OCH
BAKVERK
Bakverk med bakpulver
X 2 180 40 - 50
X 2 170 40 - 50
9
Tabell för tillagning med över-/undervärme och varmluft
LIVSMEDEL
Funktion Förvärmning
Falsnivå
(från botten)
Nivå för extra
gyllenbrun yta
Temperatur
(°C)
Tillagningstid
(minuter)
Fyllda bakverk (ost)
X 2 180 80 - 90
2 170 70 - 80
Kakor
X 2 190 40 - 50
2 180 40 - 50
Äppelstrudel
X 2 200 50 - 55
1 - 3 200 50 - 55
Småkakor
X 2 180 20 - 30
1 - 3 170 20 - 30
Petit-choux
X 2 180 35 - 45
1 - 3 180 35 - 45
Aptitretare
X 2 200 40 - 50
2 190 40 - 50
Lasagne
X 2 1 200 45 - 60
2 1 200 45 - 60
Fyllda fruktkakor t.ex. med
ananas, persika
X 2 190 50 - 60
2 190 40 - 50
Maränger
2 90 120 - 150
1 - 3 90 120 - 150
Volauventer
X 2 220 35 - 45
1 - 3 220 35 - 45
Suffléer
X 2 190 40 - 50
2 180 45 - 55
10
Multifunktionsvredet används för att välja olika
ugnsfunktioner.
Vart och ett av multifunktionsvredets lägen
motsvarar en funktion.
Vrid multifunktionsvredet F fyra hack moturs.
Texten INSTÄLLNING visas.
Knappen << används för att radera inställningen
och gå tillbaka till föregående inställningsnivå.
När den önskade inställningen lyser på displayen
kan du bekräfta inställningen genom att trycka på
knappen OK varpå du direkt kommer vidare till
nästa inställningsnivå.
Inställningsvredet -/+ kan användas för flera
funktioner:
navigering mellan menyer och undermenyer
ökning/minskning av indikerade nivåer
navigering mellan tillagningsfunktioner
ökning/minskning av tillagningstid och -
temperatur.
Beskrivning av kontrollpanelen
Inställning av klocka
Klockan visas på displayen.
Ställ in önskad tid med inställningsvredet -/+ och
bekräfta med knappen OK.
Första användningen
11
Vrid multifunktionsvredet fem hack moturs.
I följande ordning går det att ställa in:
SPRÅK (välj bland följande språk: ENGELSKA (fabriksinställning), TYSKA, FRANSKA, ITALIENSKA,
SPANSKA, HOLLÄNDSKA, SVENSKA, NORSKA, DANSKA och FINSKA).
•KLOCKA
SUMMER
•KONTRAST
LJUSSTYRKA
Ljusstyrka och kontrast
Återställ fabriksinställningarna för ljusstyrka och kontrast på följande sätt:
Vrid multifunktionsvredet F till 0.
Vrid multifunktionsvredet F till Inställning.
Tryck på knappen OK i 5 sekunder. Fabriksinställningarna återställs.
Inställning
Välj språk på följande sätt:
1. Vrid multifunktionsvredet till INSTÄLLNING, vrid till Språk och bekräfta med knappen OK.
2. Välj önskat språk med inställningsvredet -/+ och bekräfta med knappen OK.
Språk
12
Om texten KitchenAid visas på displayen är ugnen i demonstrationsläget vilket innebär att ugnens
värmeelement inte värms upp.
1. Dra ur stickkontakten ur eluttaget och sätt i den igen inom 60 sekunder.
2. Vrid multifunktionsvredet till läget Snabbvärmning .
3. Tryck på knappen << för att radera.
4. Vrid multifunktionsvredet till läget 0.
5. Tryck på knappen OK.
Gör på motsvarande sätt för att gå till demonstrationsläget.
Demonstrationsläget
Kontrollpanelens knapplås
Aktivera eller deaktivera knapplåset på följande sätt:
Tryck på knapparna << och OK samtidigt i minst 5 sekunder.
När knapplåset är aktiverat går det inte att använda multifunktionsvredet eller knapparna och symbolen
visas på displayen.
Anmärkning: Funktionen kan aktiveras under tillagningen.
Automatisk avstängningsfunktion
Ugnen stängs av säkerhetsskäl av automatiskt när den har varit på oavbrutet i 4 1/2 timmar (förutom vid
specialfunktionerna).
Luckspärr vid pyrolytisk rengöring
Av säkerhetsskäl låses luckan automatiskt av en mekanisk anordning när den pyrolytiska rengöringen
startar. Luckan förblir låst så länge displayen visar texten LUCKA LÅST. Av säkerhetsskäl går det inte att
köra den pyrolytiska rengöringen om luckspärren inte fungerar. Symbolen visas på displayen.
Kontakta Service om detta inträffar innan du kör den pyrolytiska rengöringen igen. Ugnen kan emellertid
användas utan problem.
Bekräftelse vid ändring av inställningar
När multifunktionsvredet vrids tillbaka till ursprungsläget visar displayen på nytt de valda inställningarna för
tillagning. Ugnen fortsätter tillagningen enligt de gjorda inställningarna om du inte bekräftar att du vill ändra
inställningarna. Om multifunktionsvredet vrids av misstag får du automatiskt en begäran från ugnen att
bekräfta ändringen. Detta förhindrar att det sker oavsiktliga funktionsbyten under en pågående tillagning.
Standby
Du kan stänga av displayen för att spara energi (display i läge OFF) genom att trycka på knappen << med
multifunktionsvredet i läget 0. För att visa displayen igen trycker du på knappen << igen med
multifunktionsvredet i läget 0.
Säkerhetsanordningar
13
Timern kan endast användas när ugnen är avstängd. Max. inställningsbar tid med timern är 3 timmar och
59 minuter.
Ställ in timern på följande sätt:
1. Se till att multifunktionsvredet är i läget 0.
2. När du vrider inställningsvredet -/+ blinkar texten TIMER på displayen.
3. Vrid inställningsvredet -/+ för att ställa in önskad tid.
4. Tryck på knappen OK för att bekräfta inställningen och starta timern.
Timern börjar nedräkningen. När tiden har gått ut hörs en ljudsignal och texten SLUT visas på displayen.
Tryck på knappen OK för att bekräfta. Timerfunktionen stängs av och klockslaget visas på displayen.
Du kan stänga av timern när som helst genom att trycka på knappen << två gånger.
Val av tillagningstid/senarelagd start (förutom vid pro funktionerna)
Tillagningstiden bestämmer hur länge ugnen skall vara på. Max. tillagningstid som kan ställas in är 3 timmar
och 59 minuter.
Så snart tillagningen har startat kan du ställa in tillagningstiden genom att trycka på knappen OK.
Symbolen blinkar på displayen.
1.
Vrid inställningsvredet -/+ för att ställa in önskad tillagningstid. Bekräfta genom att trycka på knappen OK
.
2. I detta läge kan du ställa in sluttiden för tillagningen så att maten är klar vid ett önskat klockslag.
3. Tryck på knappen OK och symbolen blinkar på displayen.
4. Vrid inställningsvredet -/+ för att ställa in önskad sluttid för tillagningen.
Timer
14
VARMHÅLLNING
Håller temperaturen konstant på 60 °C i ugnen för att värma upp maten innan den skall förtäras. Det är
bäst att använda den första nivån. Det går att ställa in både sluttid och varaktighet för funktionen.
•DEFROST
Upptining av mat i rumstemperatur. Låt maten vara kvar i förpackningen för att förhindra att den blir
torr.
JÄSNING
Håller temperaturen konstant i ugnen: för jäsning av bröd- och pizzadeg.
TORKAD FRUKT
Används för att torka allehanda frukter. Använd torkplåten, om den medföljer bland tillbehören, eller
ett stålnät med små hål, placerad över det medföljande ugnsgallret. Detta för att luften skall kunna flöda
fritt och för att förhindra att små bitar faller igenom när de gradvis krymper under torkningen.
TORK. GRÖNSAKER
Används för att torka allehanda grönsaker t.ex. för konservering. Använd torkplåten, om den medföljer
bland tillbehören, eller ett stålnät med små hål, placerad över det medföljande ugnsgallret. Detta för att
luften skall kunna flöda fritt och för att förhindra att små bitar faller igenom när de gradvis krymper
under torkningen.
•TORKAD SVAMP
Används för att torka och konservera svamp. Använd torkplåten, om den medföljer bland tillbehören,
eller ett stålnät med små hål, placerad över det medföljande ugnsgallret. Detta för att luften skall kunna
flöda fritt och för att förhindra att små bitar faller igenom när de gradvis krymper under torkningen.
•YOGHURT
Används för att göra hemmagjord yoghurt (se Matrecept). Det är bäst att använda en keramikskål med
lock av keramik eller härdat glas. Använd inte plastskålar.
KÖTT/LÅG TEMP
Försiktig tillagning av kött för bästa resultat.
FISK/LÅG TEMP
Försiktig tillagning av fisk för bästa resultat.
PAJFUNKTION
Denna funktion är avsedd för tillagning av mat- eller efterrättspajer och tårtor med flytande fyllning
(quiche lorraine, ostkaka o.s.v.).
Med denna funktion ställer ugnen automatiskt in tillagningsfunktion och lämplig temperatur. Du behöver
endast ställa in tillagningstiden som kan variera mellan 40 - 50 minuter beroende på mängden använda
ingredienser.
Ugnen behöver inte värmas upp. Sätt in maten i den kalla ugnen.
Pajer kan tillagas samtidigt på två ugnsfalsar. Vid tillagning på en ugnsfals: Placera bakformen på gallret på
den 2:a ugnsfalsen. Vid tillagning på två ugnsfalsar: Placera bakformarna på gallren på den 1:a och den
4:e ugnsfalsen.
Anmärkning! Det är viktigt att tillagningen inte avbryts om den mat som skall tillagas måste
ställas in i kall ugn eller på mycket låg temperatur. Ett eventuellt avbrott medför att
programmet automatiskt startar om från början. Ugnen kommer då att vänta tills
ugnstemperaturen når rumstemperaturen innan den startar om tillagningsprogrammet. Om
tillagningen avbryts och du inte kan vänta tills ugnen har kylts ned måste du se till att den
fortsätter genom att istället aktivera över-/undervärme och välja en lämplig temperatur (se
tillagningstabell på sid. 8).
Specialfunktioner
15
Vrid multifunktionsvredet till en av pro funktionerna för att välja en av de förinställda funktionerna för
professionell tillagning. Välj ett av de 15 lagrade matrecepten med hjälp av inställningsvredet -/+. Tryck på
knappen OK för att välja funktionen och starta tillagningen.
Se Matrecept för information om hur dessa funktioner används.
De tillgängliga funktionerna visas nedan. Tillagningstid och -temperatur för varje funktion anges i följande
tabeller.
För matrecepten för funktionen Pro stekning kan du ställa in önskad tillagningstid.
Pro bageri
Vanligt bröd
Vörtbröd
Pan pizza
Tunn pizza
Focaccia
Grissini
Pro konditori
Petit-choux
Croissant
Sockerkaka
Plommonkaka
Småkakor
Pro stekning
Kalv-/fläskstek
Rostbiff (röd)
Rostbiff (mellanstekt)
Stekt kyckling
Stekt kalkon
Egna inställningar
Användning av egna inställningar:
Välj tillagningstemperatur.
Vänta tills ugnen har värmts upp.
När ugnen har uppnått den inställda temperaturen visar displayen texten Sätt in maten och tryck på OK.
När du har satt in maten i ugnen och tryckt på OK kan du ställa in tillagningstiden (se Val av tillagningstid
på sid. 13).
Pro funktioner
16
Tabell för pro funktioner och speciella tillagningsfunktioner
Pro funktion
PRO BAGERI
Förvärmning
Falsnivå
(från botten)
Temperatur (°C)
Tillagningstid
(minuter)
Vanligt bröd Automatisk Nivå 2 190 40 - 50
Vörtbröd Automatisk Nivå 2 195 40 - 50
Pan pizza Automatisk Nivå 2 195 30 - 40
Tunn pizza Automatisk Nivå 2 230 12 - 20
Focaccia Automatisk Nivå 2 205 35 - 40
Grissini Automatisk Nivå 2 180 20 - 30
Pro funktion
PRO BAGERI
Förvärmning
Falsnivå
(från botten)
Temperatur (°C)
Tillagningstid
(minuter)
Petit-choux Automatisk Nivå 2 170 30 - 40
Croissant Automatisk Nivå 2 160 20 - 30
Sockerkaka Automatisk Nivå 2 170 30 - 40
Plommonkaka Automatisk Nivå 2 160 75 - 85
Småkakor Automatisk Nivå 2 170 25 - 35
Pro funktion
PRO STEKNING
Förvärmning
Falsnivå
(från botten)
Temperatur (°C)
Tillagningstid
(minuter)
Kalv-/fläskstek Automatisk Nivå 2 205 60 - 90
Rostbiff (röd) Automatisk
Galler nivå 2 +
bakplåt nivå 1
215 35 - 45
Rostbiff (mellanstekt) Automatisk
Galler nivå 2 +
bakplåt nivå 1
215 50 - 60
Stekt kyckling Automatisk Nivå 2 205 55 - 65
Stekt kalkon Automatisk Nivå 2 185 140 - 180
Specialfunktioner Förvärmning
Falsnivå
(från botten)
Temperatur (°C)
Tillagningstid
(timmar)
Jäsning Nej Nivå 2 40 1 - 2
Låg temp. Nej Nivå 2 85 - 95 3 - 5
Yoghurt Nej Nivå 2 65 - 47 6 - 8
Torkad frukt Nej Alla nivåer 80 8
Tork. grönsaker Nej Alla nivåer 60 7
Torkad svamp Nej Alla nivåer 50 7
17
Pyrolytisk rengöring
VIKTIGT! TA UT SAMTLIGA TILLBEHÖR OCH UTDRAGBARA UGNSFALSAR UR UGNEN innan den
pyrolytiska rengöringen görs. Detta förhindrar att dessa delar förstörs. Ta även bort de emaljerade
täckpanelerna eftersom deras handtag kan bli missfärgade.
Vrid multifunktionsvredet till Pyrolys och välj en av följande självrengöringsfunktioner med
inställningsvredet -/+:
Pyrolys : Inställd för att köra i 3 timmar och kan regleras till min. 2 timmar.
Pyrolys Express : Inställd för att köra i 1 1/2 timme.
Tack vare möjligheten att ställa in senarelagd start kan du välja sluttid för den pyrolytiska rengöringen.
Ugnen startar den pyrolytiska rengöringen utifrån den inställda sluttiden för denna.
Pyrolytisk rengöring (självrengöring)
5019 710 01110
Printed in Italy
n
02/09
S
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

KitchenAid KONP 6610/IX Användarguide

Typ
Användarguide