RÅD OCH TIPS
VARNING
Se kapitlet "Säkerhetsinforma-
tion".
Temperaturerna och gräddnings-
tiderna i tabellerna är endast rik-
tvärden. De beror på recepten
samt på ingrediensernas kvalitet
och mängd.
REKOMMENDATIONER FÖR
UGNENS
SPECIALFUNKTIONER FÖR
UPPVÄRMNING
Varmhållning
Använd den här funktionen om du hålla
maten varm.
Temperaturen regleras automatiskt till 80
°C.
Tallriksvärmare
För uppvärmning av tallrikar och formar.
Fördela tallrikar och formar jämnt på
ugnsgallret. Flytta högarna efter halva
uppvärmningstiden (byt plats på övre och
nedre).
Den automatiska temperaturen är 70 °C.
Rekommenderad hyllposition: 3.
Jäsning av deg
Du kan använda denna automatiska funk-
tion med alla recept på jäsdeg. Det ger
dig en god jäsningsatmosfär. Lägg degen
i en skål som är tillräckligt stor för jäsning-
en och täck över den med en fuktig hand-
duk eller med plastfolie. Sätt in ett ugns-
galler på nivå 1 och ställ skålen där. Stäng
luckan och ställ in funktionen Jäsning av
deg. Ställ in nödvändig tid.
Häll lite vatten i vattenlådan.
ÅNGTILLAGNING
Ångtillagningskärl
• Använd bara kokkärl som är värme- och
korrosionsresistenta eller ugnsformar av
kromstål (endast för vissa modeller).
Ugnsnivåer
• Rätt ugnsnivåer finns i tabellen nedan.
Räkna ugnsnivåerna nerifrån och upp.
Allmänna anmärkningar
• Tillsätt vatten vid behov när du lagar
mat i mer än 30 minuter eller när du till-
agar stora mängder mat.
• Placera livsmedlen i rätt kokkärl och sätt
dem på ugnsnivåerna. Se till att det är
lite mellanrum mellan ugnsnivåerna så
att ånga kan cirkulera runt varje kokkärl.
• Töm ut vattnet ur vattenlådan efter var-
je användningstillfälle genom att anslu-
ta slangar och ånggenerator. Se kapit-
let "Underhåll och rengöring".
Anmärkningar om tabellerna för
ångtillagning
• Tabellerna innehåller uppgifter om van-
liga maträtter.
• Temperaturen och tiden är endast rik-
tvärden och beror på livsmedlens sam-
mansättning, storlek och mängd samt
på kokkärlet.
• Använd ett recept som är nästan lika-
dant om du inte kan hitta inställningar-
na för ditt recept.
• Påbörja matlagningen med kall ugn om
inte uppgifterna i tabellerna är annor-
lunda.
• När du lagar ris, använd förhållandet
1.5:1 – 2:1 vatten till ris eftersom riset
absorberar vatten.
TABELLER FÖR
ÅNGTILLAGNING
VARNING
Öppna inte produktens lucka när
funktionen är igång. Risk för
brännskador.
Funktionen är lämplig för alla typer av
mat, färsk såväl som fryst. Den kan använ-
das för att tillaga, värma, tina upp, poche-
ra eller förvälla grönsaker, kött, fisk, pasta,
ris, majs, gryn och ägg.
Tillagning av en hel meny: Du kan förbe-
reda en hel måltid på en och samma
gång. För att undvika att maträtterna till-
agas för mycket eller för lite, välj rätter
som behöver ungefär lika lång tillagnings-
2
www.aeg.com