Kenwood AT957A Användarmanual

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarmanual
English 2 - 3
Nederlands 4 - 6
Français 7 - 9
Deutsch 10 - 12
Italiano 13 - 15
Português 16 - 18
Español 19 - 21
Dansk 22 - 23
Svenska 24 - 25
Norsk 26 - 27
Suomi 28 - 29
Türkçe 30 - 32
Ïesky 33 - 35
Magyar 36 - 38
Polski 39 - 41
Ekkgmij 42 - 44
UNFOLD
lock och Matarrör
paddel
frysskål
blandningsskål
innan du använder
glassmaskinen första gången
1 Diska alla delar, se ”rengöring”.
2 Ställ frysskålen i frysen ett dygn i
förväg. Lägg paddeln och locket i
kylskåpet.
3 Gör iordning glassblandningen (du
kan få idéer från recepten). Låt
blandningen eventuellt kallna i
kylskåpet.
säkerheten
Dra alltid ut sladden innan du
monterar eller monterar bort delar
eller gör ren glassmaskinen.
Se alltid till att alla redskap är rena
innan du börjar med
glasstillverkningen.
Frys aldrig om glass som har smält
helt eller delvis.
Glass som innehåller råa
ingredienser måste ätas upp inom
en vecka. Glass smakar alltid bäst
när den är färsk, så gör den inte för
långt i förväg.
Glass eller sorbet som innehåller råa
ägg ska inte ges till små barn,
havande kvinnor eller äldre.
Om det ser ut som om frysvätska
läcker ut från glassmaskinen ska du
sluta använda den. Vätskan är
emellertid inte giftig.
För att förhindra brännskador måste
du alltid se till att händerna är väl
skyddade när du hanterar
glassmaskinen, särskilt när den just
tagits ur frysen.
hur du använder din
glassmaskin från
1 Lås fast blandningsskålen av plast
på maskinen.
2 Sätt i frysskålen direkt från frysen
och sätt sedan i paddeln.
3 Montera locket ovanpå.
4 Sänk blandningshuvudet, sätt i
metallstiftet i plasthålet . Om det
inte går att fälla ner mixerhuvudet
höjer du det igen och kopplar på
och av så att metallstiften byter läge.
5 Ställ maskinen på lägsta hastighet.
DU MÅSTE STARTA MASKINEN
INNAN DU HÄLLER I
GLASSBLANDNINGEN, ANNARS
FRYSER BLANDNINGEN FAST PÅ
INSIDAN AV SKÅLEN.
6 Häll glassblandningen genom
matarröret ner i glassmaskinen.
7 Efter omkring en halvtimme ska
glassen vara klar att serveras. Stäng
av mixern.
8 Om glassen inte ska serveras
omedelbart lägger du över den i en
lämplig behållare och förvarar den i
frysen till serveringsögonblicket.
anmärkningar
För att glassmaskinen ska fungera
på ett säkert och framgångsrikt sätt
måste nedanstående riktlinjer följas.
1 Frysskålen ska ställas i en frys med
en temperatur på -18˚ eller kallare i
ett dygn före användandet.
2 Slå inte av mixern förrän glassen är
klar.
3 Om blandningen inte har uppnått rätt
konsistens efter 45 minuter slår du
av mixern, lägger över glassen i en
lämplig behållare och ställer den i
frysen tills den uppnår rätt
konsistens.
4 Använd inte metallredskap för att ta
glassen ur frysskålen.
5 Upp till 1 liter glass kan göras per
omgång.
24
Svenska
Vik ut främre omslaget med bilderna.
rengöring
Låt frysskålen komma upp i
rumstemperatur innan du gör ren
den. Glassmaskinens samtliga delar
kan diskas i varmt vatten med
diskmedel.
Torka noga. Om frysskålen inte
torkas innan den ställs i frysen kan
det bildas en tunn yta av is som
hindrar att paddeln kan röra sig.
Maskindiska inte din glassmaskin.
Det är praktiskt att förvara frysskålen
i en plastpåse i frysen så att den
alltid är klar för användning.
receptförslag
Här ges några recept som du kan
använda för att lära känna din
glassmaskin.
vaniljglass
1
2 l standardmjölk
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk vaniljessens
3 äggulor
150 g socker
1 Blanda grädde, mjölk och
vaniljessens i en kastrull och låt
komma upp till kokpunkten. Ställ
gräddmjölken åt sidan för att kallna
något.
2 Vispa under tiden äggulor och
socker i en stor skål till en tjock och
ljus massa.
3 Rör hela tiden och häll gräddmjölken
över äggblandningen. Se till att
sockret är helt upplöst.
4 Häll tillbaka blandningen i kastrullen
och fortsätt att röra i den över
mycket låg värme tills blandningen är
så tjock att den täcker baksidan av
en sked.
5 Låt blandningen kallna helt.
6 Häll blandningen i glassmaskinen
och blanda tills den är fast (ca 30
min).
variationer:
chokladglass - Ersätt grädden
med 100 g mörk choklad som har
smälts i en skål över kokande vatten.
nötter - tillsätt 100 g hackade
nötter till glassblandningen alldeles
före serveringen.
jordgubbsglass
400 g mogna jordgubbar
2 dl vispgrädde
75 g socker
s aften av en halv citron
1 Puréa jordgubbarna.
2 Blanda ner socker, grädde och
citronsaft i purén.
3 Ställ blandningen i kylskåp för att
kallna.
4 När blandningen är kall hälls den i
glassmaskinen och blandas tills den
är fast.
variationer:
Vilka andra bär som helst kan
användas. Sockermängden beror på
bärtypen, så kom ihåg att smaka av
före infrysningen.
OBS: Tiden blandningen tar att frysa
beror på:
blandningens mängd och
sammansättning. Om alkohol tillsätts
försvåras frysningen.
blandningens ursprungliga
temperatur
rumstemperaturen
25
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47

Kenwood AT957A Användarmanual

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarmanual