lock och Matarrör
paddel
frysskål
blandningsskål
innan du använder
glassmaskinen första gången
1 Diska alla delar, se ”rengöring”.
2 Ställ frysskålen i frysen ett dygn i
förväg. Lägg paddeln och locket i
kylskåpet.
3 Gör iordning glassblandningen (du
kan få idéer från recepten). Låt
blandningen eventuellt kallna i
kylskåpet.
säkerheten
●
Dra alltid ut sladden innan du
monterar eller monterar bort delar
eller gör ren glassmaskinen.
●
Se alltid till att alla redskap är rena
innan du börjar med
glasstillverkningen.
●
Frys aldrig om glass som har smält
helt eller delvis.
●
Glass som innehåller råa
ingredienser måste ätas upp inom
en vecka. Glass smakar alltid bäst
när den är färsk, så gör den inte för
långt i förväg.
●
Glass eller sorbet som innehåller råa
ägg ska inte ges till små barn,
havande kvinnor eller äldre.
●
Om det ser ut som om frysvätska
läcker ut från glassmaskinen ska du
sluta använda den. Vätskan är
emellertid inte giftig.
●
För att förhindra brännskador måste
du alltid se till att händerna är väl
skyddade när du hanterar
glassmaskinen, särskilt när den just
tagits ur frysen.
hur du använder din
glassmaskin från
1 Lås fast blandningsskålen av plast
på maskinen.
2 Sätt i frysskålen direkt från frysen
och sätt sedan i paddeln.
3 Montera locket ovanpå.
4 Sänk blandningshuvudet, sätt i
metallstiftet i plasthålet . Om det
inte går att fälla ner mixerhuvudet
höjer du det igen och kopplar på
och av så att metallstiften byter läge.
5 Ställ maskinen på lägsta hastighet.
●
DU MÅSTE STARTA MASKINEN
INNAN DU HÄLLER I
GLASSBLANDNINGEN, ANNARS
FRYSER BLANDNINGEN FAST PÅ
INSIDAN AV SKÅLEN.
6 Häll glassblandningen genom
matarröret ner i glassmaskinen.
7 Efter omkring en halvtimme ska
glassen vara klar att serveras. Stäng
av mixern.
8 Om glassen inte ska serveras
omedelbart lägger du över den i en
lämplig behållare och förvarar den i
frysen till serveringsögonblicket.
anmärkningar
För att glassmaskinen ska fungera
på ett säkert och framgångsrikt sätt
måste nedanstående riktlinjer följas.
1 Frysskålen ska ställas i en frys med
en temperatur på -18˚ eller kallare i
ett dygn före användandet.
2 Slå inte av mixern förrän glassen är
klar.
3 Om blandningen inte har uppnått rätt
konsistens efter 45 minuter slår du
av mixern, lägger över glassen i en
lämplig behållare och ställer den i
frysen tills den uppnår rätt
konsistens.
4 Använd inte metallredskap för att ta
glassen ur frysskålen.
5 Upp till 1 liter glass kan göras per
omgång.
24
Svenska
Vik ut främre omslaget med bilderna.