14
SV
3 / UGNENS TILLAGNINGSLÄGEN
*
Text eller texter i det meddelande som står på energimärkningen enligt EU-norm EN 50304 och
EU-direktiv 2002/40/EG.
RROOTTEERRAANNDDEE VVÄÄRRMMEE
(rekommenderad temperatur
119900°°CC
minst 35°C högst 250°C)
•
Tillagning sker med hjälp av undervärmen och varmluftsfläkten.
•
Snabb temperaturstegring: Vissa rätter kan ställas in i kall ugn.
•
Rekommenderas för att vitt kött, fisk och grönsaker ska behålla sin saftighet.
För tillagning samtidigt på upp till tre nivåer.
KKOOMMBBIINNAATTIIOONNSSVVÄÄRRMMEE
(rekommenderad temperatur
118800°°CC
minst 35°C högst 230°C)
•
Tillagningen sker med över- och undervärme och med varmluftsfläkten.
•
Tre värmekällor används: mycket undervärme, lite roterande värme och lite grill för att
ge färg.
•
Rekommenderas för quicher, pajer och saftiga fruktpajer som helst ställs in i ugnsfast
keramikform.
TTRRAADDIITTIIOONNEELLLL
(rekommenderad temperatur
220000°°CC
minst 35°C högst 275°C)
•
Tillagningen sker med över- och undervärme, utan varmluft.
•
Rekommenderas vid långsam och känslig tillagning som
ssaaffttiiggtt vviilltt
osv. Bryna
rröötttt kköötttt
.
För att småkoka rätter i sluten tryckkokare som påbörjats på hällen (
ccooqq aauu vviinn,, ggrryyttoorr
).
GGRRIILLLL ++ RROOTTEERRAANNDDEE GGRRIILLLLSSPPEETTTT
(rekommenderad temperatur
119900°°CC
minst 100°C högst 250°C)
•
Tillagning sker alternativt med hjälp av övervärmen och varmluftsfläkten.
•
Ingen förvärmning behövs. Saftiga stekar och fjäderfä med krispig yta runt om.
•
Grillspettet fortsätter att rotera tills luckan öppnas.
•
Skjut in dropplåten på understa hyllan.
•
Rekommenderas för allt fjäderfä eller stekar på roterande grillspett, för att bryna och
genomsteka kyl, T-benstek. För att hålla samman fylld fisk.
BBLLAANNDDAADD MMEEDDEELL-- OOCCHH HHÅÅRRDDGGRRIILLLLNNIINNGG ++ RROOTTEERRAANNDDEE GGRRIILLLLSSPPEETTTT
(rekommenderade lägen
22 eelllleerr 44
\u2013 minst 1 \u2013 högst 4)
•
Tillagning sker med övervärmen.
•
Med hård grillning täcks hela grillytan. Medelgrillning har för mindre mängder samma
verkan som hårdgrillning.
•
Rekommenderas för att grilla kotletter, korv, brödskivor, jätteräkor på grillgallret.
*