De Dietrich DOP1170B Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning
DA BRUGSANVISNING
EL ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ
IT MANUALE D’USO
PL INSTRUKCJA OBSŁUGI
RU   
SV BRUKSANVISNING
Ovn
Φούρνος
Forno
Piekarnik
 
Ugn
2
Bäste kund,
Att upptäcka produkter från
DDee DDiieettrriicchh
är att uppleva unika känslor som bara
värdefulla föremål kan framkalla.
Från första åsyn dras man till dem. Designens kvalitet yttrar sig i ett tidlöst
utseende och omsorgsfullt utformade detaljer som gör varje föremål elegant
och raffinerat och i perfekt harmoni med varandra.
Sedan kommer den oemotståndliga lusten att röra vid dem. Design från
DDee DDiieettrriicchh
bygger på robusta och erkända material: äktheten lyfts fram.
Genom att förena den senaste tekniken med ädla material kan
DDee DDiieettrriicchh
säkerställa att man framställer produkter av yppersta klass till kokkonstens
förfogande, en passion som delas av alla som älskar att laga mat.
Vi hoppas att du ska bli nöjd med den nya apparaten och tar gärna emot förslag
och svarar på frågor. Du kan skicka dem till vår kundtjänst eller lämna dem på
vår webbplats.
För att få glädje av alla förmåner märket erbjuder uppmanar vi dig att registrera
din produkt på
wwwwww..ddee--ddiieettrriicchh..ccoomm
.
Tack för att du visar oss förtroende.
DDee DDiieettrriicchh
Du hittar all information om märket på
wwwwww..ddee--ddiieettrriicchh..ccoomm
Besök La Galerie De Dietrich, 6 rue de la Pépinière, i Paris,
VIII:e arrondissemanget
Öppet tisdag-lördag, 10-19.
Kundtjänst : +33 892 02 88 04
3
1 / BESKRIVNING AV DIN APPARAT
Presentation av din ugn
_______________________________________ 4
Presentation av reglagen ______________________________________ 5
2 / ANVÄNDA DIN APPARAT
Tillaga en rätt______________________________________________ 6
Inställningar vid påslagning __________________________________ 7
Återställning av klockslag____________________________________ 7
Ställa i vänteläge ___________________________________________ 8
Expertfunktion_____________________________________________ 8
º Guide för Expert-tillagning _______________________________ 9
º Tillvalet Grill+ __________________________________________ 12
º Starta tillagning ________________________________________ 13
Receptfunktion ____________________________________________ 14
º Råd och tips___________________________________________ 17
ICS-funktion ______________________________________________ 18
º Guide till ICS-funktionerna _______________________________ 20
º Råd och tips___________________________________________ 22
º Några recept __________________________________________ 23
Funktion för låg temperatur __________________________________ 26
Inställningsfunktion
_________________________________________ 27
º Klockslag
____________________________________________ 27
º
Ljud__________________________________________________ 27
º
Visning _______________________________________________ 27
º
Förbrukning ___________________________________________ 28
º
Språk ________________________________________________ 28
º
Tjänster ______________________________________________ 29
º
Demoläge_____________________________________________ 29
Timerfunktion
______________________________________________ 30
Rengöringsfunktion ________________________________________ 31
Låsa reglagen (barnlås)
_____________________________________ 33
INNEHÅLLSFÖRTECKNING
SV
4
PRESENTATION AV DIN UGN
SV
1 / PRESENTATION AV DIN UGN
A
B
Programverk
Reglageknappar
Knappen
WWaakkee uupp
C
D
E
Trådhylla
Lampa
Hål för grillspett
D
B
A
F
E
1
2
3
4
5
C
F
5
Lista över indikeringar:
Programmering pågår
Luckan spärrad
Tangentbordet spärrat
Rengöring rekommenderas
Knappar för val
Stoppa ugn eller programmering
Återgå till föregående nivå
Informationsdisplay
Spärra tangentbordet
Knapp för att bekräfta
Knappen Wake up (avbryta vänteläge)
A
B
C
D
D
E
FFöörrssttaa aannvväännddnniinnggeenn
: värm ugnen tom, med
stängd lucka och på MAXI-läget i c:a 15
minuter innan den används första gången för
att köra in apparaten. På grund av sin
sammansättning kan den mineralull som
omger ugnsutrymmet i början avge en
speciell lukt. Man kan eventuellt också notera
viss rökutveckling.
DDeett äärr nnoorrmmaalltt..
A
B
C
E
F
F
PRESENTATION AV REGLAGEN
G
G
SV
1 / ANVÄNDA DIN UGN
6
TILLAGA EN RÄTT
Med denna ugn kan du använda fyra typer av program, beroende på vad du vet om tillagningen av
receptet för den rätt du ska laga:
-- Recept där du känner till alla värden (du väljer själv typ av tillagning, temperatur och tillagningstid);
välj
EExxppeerrttffuunnkkttiioonn
.
-- Recept där du behöver hjälp av ugnen (du väljer helt enkelt typ av matvara, vikt och ugnen väljer de
lämpligaste värdena: temperatur, tillagningstid och typ av tillagning): välj
RReecceeppttffuunnkkttiioonn..
-- Recept som hanteras automatiskt av ugnen: du väljer från en lista med 12 av de vanligaste rätterna
vad du vill laga (ugnen bestämmer temperatur, tillagningstid och typ av tillagning): välj
IICCSS--ffuunnkkttiioonn
(Intelligent Cooking System).
-- Recept med ett särskilt program som hanteras av ugnen elektroniskt för att få ett kött som
kännetecknas av att vara oöverträffat mört och utomordentligt saftigt: välj
ffuunnkkttiioonneenn fföörr llåågg tteemmppeerraattuurr..
SV
2 / ANVÄNDA DIN APPARAT
7
Språk
Ugnen visar direkt följande skärmbild.
Du har där möjlighet att välja språk genom
att trycka på knapparna < och >.
Bekräfta med knappen OK.
Klockslag
Därefter visas en andra skärmbild där du kan
ställa in klockslaget.
Välj klockslag med hjälp av knapparna
< eller > och tryck sedan på OK.
Timmarna blinkar och du kan ställa in dem
med knapparna < och > och bekräfta med
knappen OK.
Gör på samma sätt med minuterna
((11))
.
Du kan välja mellan 12 (am/pm)- och
24-timmarsvisning
((22))
.
Välj med knapparna < och > och bekräfta
sedan med OK.
Digital display
INSTÄLLNINGAR VID PÅSLAGNING
OK
O K
((11))
((22))
SV
2 / ANVÄNDA DIN APPARAT
Tyska
Engelska
Franska
Återställning till klockans klockslag
-- Tryck på knappen OK.
Ugnen visar ofta som standard följande
skärmbild (Expertfunktion).
-- Tryck på knapparna < och > tills
skärmbilden Inställningar visas. Bekräfta
med OK, så visas skärmbilden Klockslag.
Tryck igen på OK för att gå till skärmbilden
för uppgifter om tid och gör därefter som vid
strömsättning.
EXPERT
Klockslag
21
21
8
EXPERT
Roterande värme
Exempel
Expertfunktion
Med
EExxppeerrttffuunnkkttiioonneenn
kan du själv ställa in
värdena för tillagningen: temperatur, typ av
tillagning och tillagningstid.
----
Tryck på knappen OK. Du förs till
skärmbilden
EExxppeerrtt
.
----
Tryck åter på OK och välj sedan typ av
tillagning från nedanstående lista genom att
trycka på < eller > (se beträffande detta val
tillagningsguiden på följande sida):
·· RRootteerraannddee vväärrmmee
·· KKoommbbiinneerraadd vväärrmmee
·· TTrraaddiittiioonneellll ssppaarr
·· TTu
urrbbooggrriillll ((++ rrootteerraannddee ggrriillllssppeetttt))
·· HHåårrddggrriillllnniinngg ((++ rrootteerraannddee ggrriillllssppeetttt))
·· MMeellllaannggrriillllnniinngg ((++ rrootte
erraannddee ggrriillllssppeetttt))
·· VVaarrmmhhåållllnniinngg
·· BBrröödd
·· UUppppttiinniinngg
Bekräfta ditt val genom att trycka på OK.
EXPERTFUNKTION
SV
2 / ANVÄNDA DIN APPARAT
STÄLLA I VÄNTELÄGE
Om användaren inte gör något i fyra minuter
slocknar displayen för att spara energi (utom
vid fördröjd start) och knappen börjar
blinka. Skärmen står då i vänteläge.
Slå på ugnen och displaybelysningen genom
att trycka länge på knappen (knappen
Wake up).
På skärmen visas åter klockslaget.
Observera
Lampan inne i ugnen slocknar 90
sekunder efter att luckan stängs eller
efter att en tillagning startat.
Lampan tänds igen genom att trycka på
någon knapp.
9
*
Text eller texter i det meddelande som står på energimärkningen enligt EU-norm EN 50304 och EU-direktiv
2002/40/EG.
RROOTTEERRAANNDDEE VVÄÄRRMMEE
(rekommenderad temperatur
119900°°CC
minst 35°C högst 250°C)
Tillagning sker med hjälp av undervärmen och varmluftsfläkten.
Snabb temperaturstegring: Vissa rätter kan ställas in i kall ugn.
Rekommenderas för att vitt kött, fisk och grönsaker ska behålla sin saftighet.
För tillagning samtidigt på upp till tre nivåer.
KKOOMMBBIINNAATTIIOONNSSVVÄÄRRMMEE
(rekommenderad temperatur
118800°°CC
minst 35°C högst 230°C)
Tillagningen sker med över- och undervärme och med varmluftsfläkten.
Tre värmekällor används: mycket undervärme, lite roterande värme och lite grill för att
ge färg.
Rekommenderas för quicher, pajer och saftiga fruktpajer som helst ställs in i ugnsfast
keramikform.
TTRRAADDIITTIIOONNEELLLL SSPPAARR
(rekommenderad temperatur
220000°°CC
minst 35°C högst 275°C)
Tillagningen sker med över- och undervärme.
Med hjälp av detta läge kan man spara energi och behålla samma tillagningsegenskaper.
Sparläget används för energimärkningen.
All tillagning sker
uuttaann fföörrvväärrmmnniinngg..
TTUURRBBOOGGRRIILLLL ++ RROOTTEERRAANNDDEE GGRRIILLLLSSPPEETTTT
(rekommenderad temperatur
119900°°CC
minst 100°C högst 250°C)
Tillagning sker alternativt med hjälp av övervärmen och varmluftsfläkten.
Ingen förvärmning behövs. Saftiga stekar och fjäderfä med krispig yta runt om.
Grillspettet fortsätter att rotera tills luckan öppnas.
Skjut in dropplåten på understa hyllan.
Rekommenderas för allt fjäderfä eller stekar på roterande grillspett, för att bryna och
genomsteka kyl, T-benstek. För att hålla samman fylld fisk.
*
*
SV
2 / ANVÄNDA DIN APPARAT
GUIDE FÖR EXPERT-TILLAGNING
10
HHÅÅRRDDGGRRIILLLLNNIINNGG ++ RROOTTEERRAANNDDEE GGRRIILLLLSSPPEETTTT
(rekommenderade lägen
44
- minst 1 - högst 4)
Tillagning med övervärme utan varmluft.
Förvärm i fem minuter.
Rekommenderas för att gratinera grönsaks-, pasta- och frukträtter m.m. som ställs på
gallret.
MMEELLLLAANNGGRRIILLLLNNIINNGG ++ RROOTTEERRAANNDDEE GGRRIILLLLSSPPEETTTT
(rekommenderade lägen
22
- minst 1 - högst 4)
Tillagning sker med övervärme.
Ingen förvärmning behövs. Saftiga stekar och fjäderfä med krispig yta runt om
Grillspettet fortsätter att rotera tills luckan öppnas.
Skjut in dropplåten på understa hyllan.
Rekommenderas för alla
sstteekkaarr
på roterande grillspett, för att bryna och genomsteka
kkyyll
,
TT--bbeennsstteekk
. För att hålla samman fylld
ffiisskk
.
VVAARRMMHHÅÅLLLLNNIINNGG
(rekommenderad temperatur
6600°°CC
minst 35°C högst 100°C)
Med detta läge kan maten hållas varm med hjälp av en del undervärme som
kombineras med varmluftsfläkten.
Rekommenderas för jäsning av deg till bröd, brioche osv. Formen ställs på bottnen
och temperaturen ska vara högst 40°C (värma tallrikar, tina).
BBRRÖÖDD
(rekommenderad temperatur
220055°°CC
minst 35°C högst 220°C)
Rekommenderad tillagningsskevens för att baka bröd.
Lägg brödlimpan på plåten - andra hyllan.
Glöm inte att ställa en ugnsform med vatten på bottnen för att få en krispig och
gyllenbrun skorpa.
UUPPPPTTIINNIINNGG
(rekommenderad temperatur
3355°°CC
minst 35°C högst 75°C)
Tina upp rätter gör man med hjälp av låg värme och varmluftsfläkt.
Perfekt för känsliga matvaror (fruktpajer, pajer med grädde m.m.).
Kött, småbröd m.m. tinas upp i 50°C (kött läggs på galler med ett fat under för att
samla upp den vätska som avges vid upptining och som inte går att äta).
SV
2 / ANVÄNDA DIN APPARAT
GUIDE FÖR EXPERT-TILLAGNING
11
Ugnen vill att du anger övriga värden för
tillagningen.
Temperatur
Beroende på vilken typ av tillagning du redan
valt, rekommenderar ugnen den perfekta
tillagningstemperaturen. Så gör du för att
ändra denna:
Välj rutan Temperatur genom att trycka på
< eller >. Bekräfta med knappen OK, så
blinkar rutan Temperatur. Välj önskad
temperatur genom att trycka på < eller > och
bekräfta.
I grilläge (medel eller hård) väljer du rutan
Grilleffekt, ställer in önskad effekt med
knapparna < och > (1-4) och bekräftar.
Tillagningstid och tid för avslutad
tillagning
Du kan ange tillagningstid för rätten genom
att välja rutan .
Tryck på < eller > och bekräfta för att denna
ruta ska blinka. Ange tillagningstid genom att
trycka på < eller > och bekräfta. När
tillagningstiden ändras (rutan ) följer
tiden för avslutad tillagning automatiskt med.
Om du vill att tiden för avslutad tillagning ska
förskjutas kan du ändra den.
Välj i så fall rutan och gör på samma
sätt som för att ställa in tillagningstiden.
Bekräfta när du har valt önskad tid för
avslutad tillagning.
Tills tillagningen startar visar ugnen
klockslag och symbolen för klockslag för
avslutad tillagning.
OK
OK
Standard
OK
OK
Standard
OK
OK
Standard
EXPERTFUNKTION
SV
2 / ANVÄNDA DIN APPARAT
OBS: du kan inte välja tillagningstid. Låt i så fall rutorna för tillagningstid och för avslutad
tillagning vara tomma och gå direkt till OK. Bekräfta för att starta tillagningen. Ugnen slås av
genom att trycka två gånger på knappen STOP när du tycker att din rätt är tillräckligt tillagad.
12
OK
OK
Grill +
Tillvalet Grill +
Välj rutan Standard och bekräfta med
knappen OK. Standard börjar blinka. Man
kan gå till funktionen Grill + genom att trycka
på knappen < eller > och bekräfta.
Med denna funktion kan du under de
avslutande fem minuterna av tillagningen
avbryta gratineringen av en rätt.
Funktionen symboliseras av att grill blinkar
på displayen när den sätter i gång fem
minuter före avslutad tillagning.
OBS
: Grill + kan användas för
tillagningslägena Expert och Recept, utom
för vissa funktioner som grill (hårdgrillning,
blandad grillning), varmhållning och
traditionell Spar.
EXPERTFUNKTION
SV
2 / ANVÄNDA DIN APPARAT
13
SMAKLIG MÅLTID!
((11))
((22))
((33))
((44)) ((55))
((66))
Starta tillagning
När tillagningen startar visas nedanstående
skärmbild för att visa att ugnen, beroende på
tillagningstyp, snabbvärms (booster). Hur
temperaturstegringen fortskrider kan du
se på hur pilen fylls. Till vänster anges aktuell
ugnstemperatur och till höger börvärdet för
temperaturen.
När temperaturen väl har uppnåtts övergår
ugnen till tillagningstid och följande skärmbild
visas:
TTiillllaaggnniinngg uuttaann vvaall aavv ttiidd
((11))
temperatur i ugnen
((22))
klockslag
((33))
vilken typ av tillagning som valts
(animering).
TTiillllaaggnniinngg mmeedd aannggiivveenn ttiidd
((11))
temperatur
((22))
klockslag
((33))
vilken typ av tillagning som valts
(animering).
((44))
tillagningstid
((55))
återstående tillagningstid (blinkar)
(
(66))
klockslag för avslutad tillagning
VVIIDD AAVVSSLLUUTTAADD TTIILLLLAAGGNNIINNGG
::
TTiillllaaggnniinngg uuttaann vvaall aavv ttiidd
Stäng av ugnen när tillagningen är klar
genom att trycka en gång på knappen STOP.
Bekräfta att tillagningen ska avbrytas genom
att trycka på knappen OK.
TTiillllaaggnniinngg mmeedd aannggiivveenn ttiidd
Ugnen stängs av automatiskt och avger en
ljudsignal i två minuter.
Tryck på OK för att stänga av ljudsignalen.
En animering önskar dig smaklig måltid!
EXPERTFUNKTION
SV
2 / ANVÄNDA DIN APPARAT
14
Receptfunktionen väljer lämpliga värden för
tillagning åt dig beroende på vad som ska
tillagas och hur mycket det väger.
11..
Tryck på knapparna < och >. Välj
Recept. Bekräfta.
22..
Ugnen föreslår då olika grupper av
matvaror.
Tryck på knapparna < och > för att välja någon
av de grupper som föreslås:
·· VViitttt kköötttt
·· RRöötttt kköötttt
·· FFiisskk
·· GGrröönnssaakkeerr
·· TTåårrttoorr
·· PPaajjeerr oocchh qquuiicchheerr
När du har gjort ditt val klickar du på OK.
33..
Välj sedan vilken rätt du ska laga och
bekräfta.
44..
När du har valt matvara ber ugnen dig
att ange vikten (rutan ) eller i vissa fall, som
för tårtor, quicher, pajer och grönsaker,
materialet för din form eller fat (aluminium,
porslin osv.) eller hur stort det du ska laga till
är (briocher).
Ange vikt (eller material) så beräknar ugnen
automatiskt och visar idealisk tillagningstid.
Om du så vill, kan du ändra tillagningstid
genom att välja rutan och ange en annan
tillagningstid.
När du har bekräftat med OK rekommenderar
ugnen på vilken hyllhöjd du ska ställa det du
ska laga till.
RECEPT
Vitt kött
Anka
Kyckling
Kyckling /spett
OK
O K
Standard
SV
2 / ANVÄNDA DIN APPARAT
RECEPTFUNKTION
15
55..
Ställ in rätten på rekommenderad
hyllhöjd (mellan 1 längst ned och 5 högst upp).
66..
Bekräfta genom att trycka på OK så
startar ugnen.
77..
Ugnen avger en ljudsignal och stängs
av när tillagningstiden är slut och en animering
önskar dig smaklig måltid!
SMAKLIG MÅLTID!
Sätt in
rätten på
nivå
Ytterligare upplysningar om
Receptfunktionen
All tillagning sker UTAN förvärmning av
ugnen.
TILLAGNING: RÖTT KÖTT
- Lamm - sadel
- Lamm - stek
- Genomstekt nötstek
- Blodig nötstek
Tillagning sker automatiskt med
turbogrillelementet.
Du måste lägga köttet på enheten med galler
och dropplåt (utan att använda någon form).
Efter halva tiden kan du vända köttet.
TILLAGNING: TÅRTOR/PAJER
Välja formens material:
Aluminium: formar med beläggning som
hindrar att det fastnar, mjuka formar av
silikon som passar bra för fuktig smet
(quicher och fruktpajer).
TILLAGNING: PATÉER
Lägg patén i vattenbad (en form som är
större än patéformen och som innehåller
kokande vatten upp till halva höjden).
RECEPTFUNKTION
SV
2 / ANVÄNDA DIN APPARAT
16
GGrruuppppeerr ii rreecceeppttmmeennyynn
VITT KÖTT
RÖTT KÖTT
FISK
GRÖNSAKER
TÅRTOR
PAJER OCH QUICHER
RREECCEEPPTT
anka
kalkonlår
fasan
kanin
hare
gås
pärlhöna
griskött, kotlettrad
griskött, filé
kyckling (> 1 700 g)
kyckling /spett
paté
kalv, stek
lamm, bog
lamm, stek
lamm, sadel
genomstekt nötstek
blodig nötstek
gädda
guldbraxen, dorad
vitling
lax
forell
fiskpaté
helstekt fisk
endiver
grönsakspajer
potatisgratäng
lasagne
fyllda paprikor
fyllda tomater
briocher
fruktkaka
petit-chou
chokladtårta
yoghurttårta
sockerkaka
hög sockerkaka (kuglof)
maräng
mjuk sockerkaka
mördegskakor, cookies
quiche
smulpaj
paj med tusenbladsdeg
smördegspaj
ostpaj
fruktpaj
köttpaj
sufflé
Lista över rätter för Receptfunktionen
Vitt kött
Rött kött
Fisk
Grönsaker
Tårtor
Pajer och quicher
SV
2 / ANVÄNDA DIN APPARAT
17
Nöt, gris, lamm
--Ta
aallllttiidd
ut kött ur kylen i god tid innan det ska tillagas.
Temperaturchocker gör köttet hårt och på så sätt får du en nötstek som är gyllenbrun över
hela ytan, röd inuti och genomvarm.
Salta inte före tillagning. Saltet drar ut köttsaften och torkar ut köttet. Vänd köttet med
hjälp av stekspade. Sticker du i det rinner köttsaften ut. Låt alltid köttet vila i 5-10 minuter
efter tillagning. Linda in det i aluminiumfolie och lägg det framför en öppen varm ugn.
Det gör att köttsaften som under tillagningen dras utåt rinner tillbaka och gör köttet saftigare.
-- Använd stekformar av lergods. Glas gör att fett lättare stänker ut.
-- Laga inte heller kött i den emaljerade dropplåten.
-- Undvik att späcka lammsteken med vitlöksklyftor. Det gör att den förlorar köttsaft.
För i stället in vitlöken mellan kött och ben eller baka oskalade vitlöksklyftor vid sidan av steken.
Krossa sedan klyftorna efter tillagning för att smaksätta såsen. Sila och servera mycket varm i
en såskopp.
Fisk
-- När du köper fisk ska den lukta fräscht, med en svag havsdoft.
-- Fisken ska vara fast och stel, fjällen ska sitta tätt intill kroppen, ögat ska vara obeslöjat
och fyllt och gälarna glänsande och fuktiga.
Pajer och quicher
-- Undvik formar av glas eller porslin. De är för tjocka och förlänger tillagningstiden så att
bottnen inte blir krispig.
-- I fruktpajer riskerar pajens botten att bli fuktig. I så fall räcker det att strö ut lite fint
mannagryn, ströbröd, riven mandel eller tapioka, som suger upp saften under tillagningen.
-- Med fuktiga eller djupfrysta grönsaker (purjolök, spenat, broccoli och tomater) kan
man strö ut en matsked majsmjöl.
Pizza
-- För att undvika att ost eller tomatsås rinner ut i ugnen kan man lägga ett ark smörpapper
mellan gallret och pizzan.
RÅD OCH TIPS
SV
2 / ANVÄNDA DIN APPARAT
18
SV
2 / ANVÄNDA DIN APPARAT
ICS-FUNKTION
Med ICS-funktionen (Intelligent Cooking
System) blir matlagningen ännu enklare,
eftersom ugnen hjälper dig att med hjälp av
elektroniska givare som sitter i ugnen och hela
tiden mäter fukthalt och temperaturförändringar
automatiskt beräkna alla värden för tillagningen
(temperatur, tillagningstid, typ av tillagning),
beroende på vad du lagar.
SÅ FUNGERAR ICS-FUNKTIONEN
-- Tryck på knapparna < eller > tills du kommer
till ICS-funktionen och bekräfta.
Ugnen föreslår ett val mellan 14 rätter:
·
PPiizzzzaa
·· MMaattppaajj
·· NNööttkköötttt ((bbllooddiiggtt,, ggeennoommsstteekktt,, vväällsstteekktt))
·· FFlläässkksstteekk
·· KKyycckklliinngg
·· LLaammmm ((rroossaa,, vväällsstteekktt))
·· FFiisskk
·· FFyyllllddaa ggrröönnssaakkeerr
·· EEfftteerrrräättttssppaajj
·· TTåårrttoorr
·· SSmmååkkaakkoorr
·· SSuufffflléé
-- Tryck på knapparna < och > för att välja rätt.
Exempel: Pizza
Bekräfta valet av rätt med OK.
Innan du ställer in det du ska laga på angiven
hylla kan du ändra tiden för avslutad tillagning.
Bekräfta genom att trycka på knappen OK för
att starta tillagningen.
ICS
Sätt in
rätten på
nivå
OK
O K
Pizza
SV
19
2 / ANVÄNDA DIN APPARAT
OOBBSS:: FFöörr aatttt aannvväännddaa IICCSS--ffuunnkkttiioonneenn bbeehhöövvss
iinnggeenn fföörrvväärrmmnniinngg.. TTiillllaaggnniinnggeenn mmååssttee aallllttiidd
bböörrjjaa mmeedd kka
allll uuggnn.. VVäännttaa ttiillllss uuggnneenn ssvvaallnnaatt
hheelltt iinnnnaann dduu llaaggaarr nnäässttaa rräätttt..
VVIIKKTTIIGGTT:: uunnddvviikk aatttt ssttöörraa bbeerrääkknniin
nggaarrnnaa oocchh
rreeggiissttrreerriinngg aavv ddaattaa ggeennoomm aatttt iinnttee ööppppnnaa
lluucckkaann uunnddeerr ddeettttaa sskkeeddee..
DDeennnnaa uunnddeerrssöökknniinnggssffa
ass mmaarrkkeerraass ggeennoomm
ssyymmbboolleenn bbrreeddvviidd ttiillllaaggnniinnggssttiiddeenn..
Detta slags tillagning sker i två steg:
11..
En undersökningsfas då ugnen börjar
värmas upp och fastställer idealisk tillagning.
Beroende på rätt varar detta steg i 5-40
minuter.
22..
Ett andra tillagningssteg: ugnen har
fastställt hur lång tid som krävs och symbolen
försvinner. Indikeringen av återstående
tid tar hänsyn till det första steget. Du kan nu
öppna luckan, t.ex. för att ösa steken.
-- Ugnen stängs av när tillagningstiden är slut
och på skärmen anges att rätten är klar.
FFUUNNKKTTIIOONN MMEEDD FFÖÖRRDDRRÖÖJJDD SSTTAARRTT::
Gör så här för att använda fördröjd start:
-- Välj funktionen för avslutad tillagning
och ändra tiden för avslutad tillagning.
ANMÄRKNING: vänta tills ugnen svalnat helt
innan du börjar nästa tillagning med ICS.
Expertfunktionen kan emellertid användas
även när ugnen är varm.
ICS-FUNKTION
bbeerrääkknniinnggssffaass ((uunnddeerrssöökknniinngg))
ttiillllaaggnniinnggssffaass
SV
GUIDE TILL ICS-FUNKTIONERNA
PP
iizzzzaa
• färsk färdig pizza
• pizza av färdig pizzadeg
• pizza med hemgjord deg
• djupfryst pizza
• Färska pajer
• Djupfrysta pajer
Hel fisk (guldbraxen (dorad), kummel, forell, makrill m.m.)
• helstekt fisk
• Nötstek (blodig)
• Lägg köttet på gallret till enheten med galler
och dropplåt.
DDuu kkaann vväännddaa ddeett nnäärr ttiillllaaggnniinnggssttiiddeenn ffaassttssttäällllttss..
EE
fftteerrrräättttssppaajjeerr
FF
iisskk
NN
ööttkköötttt
((bbllooddiiggtt,,
ggeennoommsstteekktt,,
vväällsstteekktt))
• Fläskstek
- kotlettrad
- filé
FF
lläässkksstteekk
KK
aakkoorr
LL
aammmm
((rroossaa,, vväällsstteekktt))
• Stek på 1-2,5 kg
• Lägg steken på gallret till enheten med galler
och dropplåt.
DDuu kkaann vväännddaa ddeett nnäärr ttiillllaaggnniinnggssttiiddeenn ffaassttssttäällllttss..
FFyyllllddaa
ggrröönnssaakkeerr
• fyllda tomater, paprika m.m.
• lasagne (färsk och djupfryst)
• köttfärspaj, fiskröra m.m.
SS
uufffflléé
• kycklingar på 1-1,7 kg
• anka, pärlhöna m.m.
KK
yycckklliinngg
SS
mmåå ttåårrttoorr
• Stora tårtor: fruktkaka (salta, söta), mjuk sockerkaka
Färdiga mixer i påse.
• Småbröd: cookies, mandelbakelser, croissanter,
kuvertbröd, russinbröd i form, varma mackor.
använd en form med höga kanter med 21 cm diameter
20
MM
aattppaajjeerr
• färsk quiche
• djupfryst quiche
• djupfryst matbricka
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34

De Dietrich DOP1170B Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning