Vär-
meläge
Använd för: Time
Mana-
ger
Tips
1 Varmhållning av tillagad mat efter be-
hov
Använd lock
1-2 Hollandaisesås, smältning av: smör,
choklad, gelatin
5-25
min
Rör om då och då
1-2 Stanning: fluffiga omeletter, äggstan-
ning
10-40
min
Tillaga med lock
2-3 Småkoka ris och mjölkrätter, värma fär-
diglagade rätter
25-50
min
Minst dubbelt så mycket vätska som
ris, rör om mjölkbaserade rätter un-
der tillagningen
3-4 Ångkoka grönsaker, fisk, kött 20-45
min
Tillsätt några matskedar vätska
4-5 Ångkoka potatis 20-60
min
Använd max. ¼ liter vatten till 750
g potatis
4-5 Tillaga större mängder mat, stuvningar
och soppor
60-150
min
Upp till 3 l vätska plus ingredienser
6-7 Lätt stekning: schnitzel, cordon bleu,
kotletter, kroketter, korv, lever, redning,
ägg, pannkakor, munkar
efter be-
hov
Vänd efter halva tiden
7-8 Kraftig stekning, potatiskroketter, biff 5-15
min
Vänd efter halva tiden
9 Koka stora mängder vatten, koka pasta, bryna kött (gulasch, grytstek), fritera pommes fri-
tes
Temperaturerna och gräddningstiderna i tabellerna är endast riktvärden. De beror på recep-
ten samt på ingrediensernas kvalitet och mängd.
Bakning
Allmänna anvisningar
• Din nya ugn kan ha andra bak-/stekegenskaper än din gamla. Anpassa dina vanliga in-
ställningar (temperatur, koktider) och placeringen av plåtar och galler till värdena i tabel-
lerna.
• Med längre bakningstider kan ugnen stängas av ca 10 minuter innan bakningstiden är
slut, för att använda restvärmen.
När du använder frysta livsmedel kan plåtarna i ugnen slå sig. När plåtarna kallnar igen
återtar de sin normala form.
Användning av baktabellerna
• Vi rekommenderar att använda den lägre temperaturen den första gången.
• Om du inte kan hitta inställningarna för ett speciellt recept, leta efter ett recept som är
nästan likadant.
• Bakningstiden kan förlängas med 10–15 minuter, om du bakar kakor på mer än en nivå.
Råd och tips
11