SV74
TABELL MED BESKRIVNING AV FUNKTIONER
FUNKTIONSRATT
OFF För att avsluta tillagning och stänga av ugnen.
LAMPA För att tända/släcka ugnens innerbelysning.
SPECIAL
DEFROST
(UPPTINING)
För att snabba på upptining av livsmedel. Vi rekommenderar att du
använder mitten av ugnen till detta. Låt matvaran ligga kvar i förpack-
ningen. Det förhindrar att ytan blir torr.
KEEP WARM
(VARMHÅLLNING)
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t ex: kött, friterade
saker, pajer). Vi rekommenderar att du använder mitten av ugnen till
detta. Funktionen kan inte aktiveras om temperaturen i ugnen översti-
ger 65 °C.
RISING (JÄSNING)
För att få optimal jäsning av söt eller salt deg. För att bibehålla jäsning-
ens kvalitet kan funktionen inte aktiveras om temperaturen i ugnen
överstiger 40 °C. Placera degen på 2:a ugnsfalsen. Du behöver inte för-
värma ugnen.
ECO FORCED AIR
(ECO-VARMLUFT)
För att tillaga fylld stek och hela köttbitar på en enda ugnsfals. Denna
funktion använder sig av en oregelbunden och försiktig ventilation,
något som förhindrar att maträtten torkar ut. Vid denna funktion gör
EKO-läget att ljuset förblir avstängt under hela tillagningen men kan
tändas genom att du trycker på bekräfta-knappen. Vi rekommenderar
att du använder ugnsfals 3. Du behöver inte förvärma ugnen.
ÖVER/UNDERVÄRME
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning på en nivå.
Använd den 3:e ugnsfalsen. För tillagning av pizza, pajer (söta och salta)
med vätskefyllnad, använd 1:a eller 2:a ugnsfalsen. Förvärm ugnen innan
du ställer in maten. Du behöver inte förvärma ugnen.
CONVECTION BAKE
(ÖVER/UNDERV. &
FLÄKT)
Använd denna funktion när du skall tillaga kött och paj med vätskefyl-
lning (söt eller salt) på en enda fals. Använd den 3:e ugnsfalsen. Du
behöver inte förvärma ugnen.
VARMLUFT
Används när man vill laga flera olika maträtter (max 3) som kräver
samma temperatur, utan förvärmning (t ex: fisk, grönsaker, kakor).
Funktionen gör det möjligt att tillaga maten utan risk att de drar åt sig
lukt av varandra. Det är lämpligt att använda den 3:e ugnsfalsen för
tillagning på en enda fals, den 1:a och 4:e för tillagning på två falsar, och
den 1:a, 3:e och 5:e för tillagning på tre falsar. Du behöver inte förvärma
ugnen.
GRILL
För att grilla revbensspjäll, grillspett och korv; gratinera grönsaker eller
rosta bröd. Vi rekommenderar att du placerar maträtterna på 4:e eller 5:e
ugnsfalsen. Då du grillar köttbitar rekommenderar vi att du använder en
långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera den på 3:a eller
4:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver inte för-
värma ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
TURBOGRILL
Används för att grilla större köttbitar (lammstek, rostbiff, kyckling). Pla-
cera köttet på de mittersta falsarna. Vi rekommenderar att du använder
en långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera den på 1:a eller
2:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver inte för-
värma ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen. Med
denna funktion kan du använda det roterande grillspettet, om du har
detta tillbehör.