Russell Hobbs 24620-56 Användarmanual

  • Hej! Jag är en AI-chatbot som är tränad för att hjälpa dig med Russell Hobbs 24620-56 Användarmanual. Jag har redan gått igenom dokumentet och kan ge dig klara och enkla svar.
30
Läs bruksanvisningen och spara den för framtida bruk. Låt bruksanvisningen följa med om du överlåter
apparaten. Ta bort allt förpackningsmaterial före användning.
VIKTIGA SKYDDSÅTGÄRDER
Följ allmänna säkerhetsföreskrifter, däribland följande:
Denna apparat kan användas av barn från 8 års ålder och uppåt och av
personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental förmåga eller med
bristande erfarenhet och kunskap, om personerna i fråga är under uppsikt
och har fått anvisningar om hur apparaten fungerar och om de har förstått
vilka risker som användningen kan medföra.
Barn ska inte leka med apparaten.
Rengöring och användarunderll ska inte utras av barn, såvida de inte
är över 8 år och är under uppsikt.
Håll apparat och elkabel utom räckhåll för barn under 8 år.
Anslut inte apparaten genom en extern timer eller ärrkontroll.
h Apparatens utsida blir varm.
Om sladden är skadad måste den ersättas av tillverkaren, serviceombud
eller någon med liknande kompetens för att undvika skaderisker.
b Använd inte denna apparat nära badkar, dusch, handfat eller andra behållare för vatten.
Använd inte apparaten nära eller under lättantändligt material (t.ex. gardiner).
Använd inte denna apparat för något annat ändamål än att tillaga livsmedel.
Denna apparat genererar värme och ånga frigörs under användningen. Öppna försiktigt för att
undvika brännskador.
Använd bara lockhandtaget för att öppna locket. Använd aldrig platthandtagen, de kommer att vara
extremt heta.
Använd inte apparaten om den är skadad eller fungerar dåligt.
ENDAST FÖR HUSHÅLLSBRUK
BILDER
1. Lockhandtag
2. Indikatorlampa (röd)
3. Klarljus (grönt)
4. Hake
5. Frigörningsknapp övre platta
6. Våffelplattor
7. Platthandtag
8. Frigörningsknapp nedre platta
9. Donutsplattor
10. Flikar
11. Övre cupcakesplatta
12. Nedre cupcakesplatta
FÖRE FÖRSTA ANVÄNDNINGEN
Diska plattorna noggrant med varmt vatten och diskmedel. Torka med en mjuk trasa.
Eventuellt ryker din cupcakes-/snacksapparat lite första gången den används. Det är normalt och
försvinner snabbt.
Före första användningen ska man förbereda plattorna genom att stryka på ett tunt lager matolja över
hela tillagningsytan. Avlägsna överflödig olja med hushållspapper.
STA/TA BORT PLATTOR
Man får bara fästa eller ta bort plattor när apparaten har svalnat helt.
Fäst eller ta bort en platta i taget.
31
Blanda inte olika typer av plattor.
Donut- och våffelplattorna kan användas i båda positionerna (övre och nedre). Cupcakesplattorna är
markerade med “Brownie Upper” och “Brownie Lower” och får bara fästas enligt indikationerna.
För att ta bort en platta trycker man på frigörningsknappen för övre eller nedre plattan och lyfter sedan ut
plattan.
För att fästa en platta placerar man flikarna på plattan i linje med hålen nära gångjärnen på apparaten.
Tryck nedåt på plattan tills den klickar och låses på plats.
ATT GÖRA VÅFFLOR
1. Fäst båda våffelplattorna.
2. Sätt i stickproppen i vägguttaget med locket på apparaten stängt. Det röda strömljuset tänds.
3. När det gröna ljuset tänds som anger att apparaten är klar, lyft spärren och öppna locket med hjälp
av lockhandtaget.
4. Häll ca 130 g smet mitt på den nedre plattan. Ta inte för mycket smet, då kommer det att rinna över
kanterna.
5. Stäng locket och fäst spärren. Det gröna klarljuset blinkar under användningen.
6. Tillaga våfflorna i ca 5-6 minuter. För krispiga våfflor kan man öka tiden med 1-2 minuter.
7. Öppna locket med hjälp av lockhandtaget och ta ut våfflan med ett icke-metalliskt redskap.
ATT GÖRA DONUTS
1. Fäst donutplattorna.
2. Följ steg 2 och 3 under Att göra våfflor.
3. Häll på så mycket smet att det fyller fördjupningen i den nedre donutplattan.
4. Stäng locket och fäst spärren. Det gröna klarljuset blinkar under användningen.
5. Tillaga i 3-4 minuter eller tills dina donuts får en gyllenbrun färg.
6. Öppna locket med hjälp av lockhandtaget på locket och ta försiktigt ut dina donuts med ett
icke-metalliskt redskap.
ATT GÖRA CUPCAKES
1. Fäst cupcakesplattorna. Se till att plattan märkt med “Brownie Upper” hamnar i den övre positionen i
locket.
2. Följ steg 2 och 3 under Att göra våfflor.
3. Fyll varje fördjupning i den nedre plattan till ca 2/3 med kaksmet. Man kan även placera en
cupcakesform av lämplig storlek i varje fördjupning och fylla med kaksmet.
4. Stäng locket och fäst spärren. Det gröna klarljuset blinkar under användningen.
5. Tillaga i 3-4 minuter eller tills dina donuts får en gyllenbrun färg.
6. Öppna locket med hjälp av lockhandtaget och ta försiktigt ut cupcakesen med ett icke-metalliskt
redskap.
7. Låt dina cupcakes svalna på ett galler.
SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL
1. Dra ur sladden på apparaten och låt den kallna innan den görs ren eller ställs undan.
2. Torka av alla ytor med en ren och fuktig trasa.
3. Ta bort och diska plattorna i varmt vatten med diskmedel.
Använd inte kökssvamp, stålull eller rengöringskuddar.
Där den övre och nedre grillplattan kommer i kontakt med varandra kan beläggningen visa tecken på
slitage. Detta är endast kosmetiskt och påverkar inte apparatens prestanda.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
32
ÅTERVINNING
W
För att undvika miljö- och hälsoproblem pga. farliga ämnen får man inte kassera
apparater eller laddningsbara och icke-laddningsbara batterier märkta med någon av
dessa symboler i osorterat kommunalt avfall. Elektriska och elektroniska produkter
och, där tillämpligt, laddningsbara och icke-laddningsbara batterier ska alltid kasseras
vid en lämplig, officiell återvinnings-/uppsamlingsstation.
Donuts (Ca. 24 st.)
170 g vetemjöl
110 g fint strösocker
7 g bakpulver
2 g salt
120 g osaltat smör, mjukt
1 stort ägg från frigående höns
175 ml standardmjölk
4. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt och sikta sedan i en skål.
5. Vispa ihop smör, ägg och mjölk. Häll blandningen i skålen med torra ingredienser. Vispa till en slät
smet. Smeten bör vara rumstempererad för bästa resultat.
Standarcupcakes (Ca. 4 st.)
120 g fint strösocker
120 g osaltat smör, mjukt
2 stora ägg från frigående höns
7 ml vaniljextrakt
120 g självjäsande mjöl, siktat
1. Lägg smör och socker i en skål och vispa tills blandningen har en ljus färg och nästan har fördubblat
sin volym. Tillsätt vaniljextrakt.
2. Vispa äggen lätt. Tillsätt äggen ett i taget till smör- och sockersmeten, under ständig vispning. Vispa
till en slät smet. Fortsätt tills alla ägg har tillsatts.
3. Vänd försiktigt ned mjölet i äggsmeten och blanda till en slät smet. Vispa inte för mycket.
Variationer
Choklad: minska mängden mjöl till 110 g och tillsätt 20 g kakao
Citron: byt ut vaniljextrakt mot rivet skal av en citron
Standardvåfflor (Ca. 4 st.)
170 g vetemjöl
15 g bakpulver
2 g salt
30 g fint strösocker
2 stora ägg från frigående höns
250 ml standardmjölk
5 ml vaniljextrakt
1. Sikta mjöl, salt, bakpulver och socker i en skål.
2. Skilj äggulorna från vitorna och blanda ihop äggulor, mjölk och vaniljextrakt i en separat skål. Häll
blandningen över de torra ingredienserna och rör ihop till en slät smet.
3. Vispa äggvitorna tills mjuka toppar bildas. Vänd försiktigt ned äggvitorna i smeten. Försök att bevara
så mycket luft som möjligt i smeten. Smeten bör vara rumstempererad för bästa resultat.
Glutenfria våfflor
(Ca. 4 st.)
280 g glutenfri mjölblandning
15 g bakpulver
2 g salt
60 g fint strösocker
2 stora ägg från frigående höns
200 ml standardmjölk
2,5 ml vaniljextrakt
Följ anvisningarna för standardvåfflor.
1/76