25490-56

Russell Hobbs 25490-56 Användarmanual

27
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
Läs bruksanvisningen och spara den för framtida bruk. Låt bruksanvisningen följa med om du överlåter
apparaten. Ta bort allt förpackningsmaterial före användning.
VIKTIGA SKYDDSÅTGÄRDER
Läs dessa instruktioner tillsammans med de instruktioner som medföljer din 3-in-1 Snack Maker.
¬ Apparatens utsida blir varm.
Dra ur sladden till apparaten och låt den svalna innan du tar av eller sätter i
plattorna.
ENDAST FÖR HUSHÅLLSBRUK
BILDER
1. Pop cake-plattor
2. Churros-plattor
3. Mini donuts-plattor
4. Frigörningsknappar
FÖRE FÖRSTA ANVÄNDNINGEN
Torka av plattornas non-stickytor med en fuktig trasa.
TA AV/SÄTTA PÅ PLATTORNA
1. Dra ur sladden till apparaten och låt den svalna.
2. Ta av en platta åt gången.
3. Tryck på frigöringsknappen och lyft av plattan från elementet.
4. För in tapparna i spåren vid gångjärnssidan.
5. Lås plattan på plats genom att trycka plattans andra kant mot handtagssidan.
RECEPT
Donuts
18 st.
Förberedelsetid: 5-10 minuter
Tillagningstid: 2-4 minuter per sats
170 g vetemjöl
110 g nkornigt strösocker
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
120 g mjukt osaltat smör
1 stort ägg, rumstempererat
175 ml standardmjölk, rumstempererad
1. Sikta mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke.
2. Rör ihop smör, ägg och mjölk. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till en jämn smet.
3. Sätt i donutsplattorna och värm din snack maker.
4. Smörj skårorna i plattorna lätt med hjälp av en pensel och häll på tillräckligt med donutsmet så att
det fyller skårorna i bottenplattan. Stäng locket och grädda i 2-4 minuter.
5. Ta försiktigt ut dina donuts och låt dem svalna innan du dekorerar dem.
6. Upprepa tills du använt all smet.
28
Churros
18 st.
Förberedelsetid: 15-20 minuter
Tillagningstid: 7-9 minuter per sats
Dessa churros gräddas snarare än friteras, för ett hälsosammare alternativ.
220 ml vatten
120 g smör
½ tsk vaniljsocker
¼ tsk salt
30 g lätt Muscovadosocker
150 g vetemjöl
3 stora ägg
1. Koka upp vatten och smör. Rör i vaniljsocker, salt och socker. Rör ned mjölet och koka i 1-2 minuter
under omrörning. Ta bort från värmen och låt smeten svalna lite grann.
2. Vispa i äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.
3. Häll smeten i en sprits.
4. Sätt i churros-plattorna och värm din snack maker.
5. Smörj varje skåra med en pensel och häll försiktigt i tillräckligt med smet i de nedre skårorna så att
de fylls till tre ärdedelar. Stäng locket och grädda i 7-9 minuter, tills dina churros är gyllenbruna.
6. Ta försiktigt ut dina churros en i taget och rulla dem i nkornigt strösocker och kanel. Låt dem svalna
på ett galler.
7. Upprepa tills du använt all smet.
Chocolate Cake Pops (minibakelser på pinne)
18 st.
Förberedelsetid: 5-10 minuter
Tillagningstid: 3-4 minuter per sats
Cake pops är goda små bakelser på en pinne. De är lätta att göra och roliga på födelsedagar och andra
festliga tillfällen.
175 g smör
175 g nkornigt strösocker
3 stora ägg, rumstempererade
100 g vetemjöl
50 g kakao
1 tsk bakpulver
1-2 tsk mjölk
1. Blanda samman socker och smör. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en smet.
2. Sikta mjöl, kakao och bakpulver. Rör ned i socker- och smörsmeten. Tillsätt mjölken och blanda till en
jämn smet.
3. Sätt i pop cake-plattorna och värm din snack maker.
4. Smörj skårorna lätt med hjälp av en pensel och fyll försiktigt de nedre skårorna tills de är halvfulla.
Stäng locket och grädda i 3-4 minuter.
5. När bakelserna är färdiga tar man ut dem och låter dem svalna på ett galler. Torka försiktigt rent
formarna med hushållspapper.
6. Upprepa tills du använt all smet.
29
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL
1. Dra ur sladden ur eluttaget och låt rosten svalna innan den rengörs och förvaras.
2. Torka av plattorna och de utvändiga ytorna med en fuktig trasa.
3. Use a paper towel with a dab of cooking oil to remove stubborn stains.
Lägg inte smörgåsgrillen i vatten eller någon annan vätska.
Använd inga koncentrerade eller slipverkande rengöringsmedel eller lösningsmedel.
Använd inte kökssvamp, stålull eller rengöringskuddar.
Där den övre och nedre grillplattan kommer i kontakt med varandra kan beläggningen visa tecken på
slitage. Detta är enbart ytligt och påverkar inte grillens funktion.
ÅTERVINNING
W
För att undvika miljö- och hälsoproblem pga. farliga ämnen får man inte kassera
apparater eller laddningsbara och icke-laddningsbara batterier märkta med någon av
dessa symboler i osorterat kommunalt avfall. Elektriska och elektroniska produkter
och, där tillämpligt, laddningsbara och icke-laddningsbara batterier ska alltid kasseras
vid en lämplig, ociell återvinnings-/uppsamlingsstation.
1/72