28
Churros
18 st.
Förberedelsetid: 15-20 minuter
Tillagningstid: 7-9 minuter per sats
Dessa churros gräddas snarare än friteras, för ett hälsosammare alternativ.
• 220 ml vatten
• 120 g smör
• ½ tsk vaniljsocker
• ¼ tsk salt
• 30 g lätt Muscovadosocker
• 150 g vetemjöl
• 3 stora ägg
1. Koka upp vatten och smör. Rör i vaniljsocker, salt och socker. Rör ned mjölet och koka i 1-2 minuter
under omrörning. Ta bort från värmen och låt smeten svalna lite grann.
2. Vispa i äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.
3. Häll smeten i en sprits.
4. Sätt i churros-plattorna och värm din snack maker.
5. Smörj varje skåra med en pensel och häll försiktigt i tillräckligt med smet i de nedre skårorna så att
de fylls till tre ärdedelar. Stäng locket och grädda i 7-9 minuter, tills dina churros är gyllenbruna.
6. Ta försiktigt ut dina churros en i taget och rulla dem i nkornigt strösocker och kanel. Låt dem svalna
på ett galler.
7. Upprepa tills du använt all smet.
Chocolate Cake Pops (minibakelser på pinne)
18 st.
Förberedelsetid: 5-10 minuter
Tillagningstid: 3-4 minuter per sats
Cake pops är goda små bakelser på en pinne. De är lätta att göra och roliga på födelsedagar och andra
festliga tillfällen.
• 175 g smör
• 175 g nkornigt strösocker
• 3 stora ägg, rumstempererade
• 100 g vetemjöl
• 50 g kakao
• 1 tsk bakpulver
• 1-2 tsk mjölk
1. Blanda samman socker och smör. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en smet.
2. Sikta mjöl, kakao och bakpulver. Rör ned i socker- och smörsmeten. Tillsätt mjölken och blanda till en
jämn smet.
3. Sätt i pop cake-plattorna och värm din snack maker.
4. Smörj skårorna lätt med hjälp av en pensel och fyll försiktigt de nedre skårorna tills de är halvfulla.
Stäng locket och grädda i 3-4 minuter.
5. När bakelserna är färdiga tar man ut dem och låter dem svalna på ett galler. Torka försiktigt rent
formarna med hushållspapper.
6. Upprepa tills du använt all smet.