28 29
SE SE
RECEPT
INGREDIENSER PROCEDUR
TILLAG-
NINGSTID
MWF 426 MWF 427
10
Räkor
10
Räkor
Färsk
150 g-500 g/50 g
• Använd stora räkor. Smörj
crisppannan lätt. Lägg i maten när
förvärmningen av crisppannan är
klar. Vänd maten när ugnen upp-
manar dig att göra det.
7 min - 13
min
11
Köttfärs-
sås
(4 portio-
ner)
11
Köttfärs-
sås
(4 portio-
ner)
300 g nötfärs
340 g tomatsås
4 msk olivolja
En halv tsk torkad ba-
silika
1 buljongtärning
en nypa salt
• Upplös buljongtärningen i olivol-
ja i en pyrexbehållare för att bilda
en pasta.
• Tillsätt övriga ingredienser och
blanda väl.
• Täck fatet med lock
• Tryck på knappen Auto Cook
(Automatisk tillagning) en gång
för att välja önskat recept och
tryck sedan på knappen Jet Start
(Snabbstart).
• När du uppmanas av displayen,
ta bort fatet från mikrovågsugnen
och rör om väl, placera sedan till-
baka i mikrovågsugnen.
• Tryck på knappen Jet Start
(snabbstart) för att fortsätta tillag-
ningen.
14 min
12
köttkaka
(4 portio-
ner)
12
köttkaka
(4 portio-
ner)
800 g köttfärs
2 skivor bröd
4 msk tomatsås
1 vispat ägg
50g riven mozzarella
1 liten lök
8 hackade gröna oliver
4 msk Worcestershi-
resås
2 msk hackad persilja
Vitlök, oregano, salt
och peppar
• Krossa bröd, lök, vitlök och per-
silja. Blanda köttet med ägg och
kryddor.
• Lägg blandningen i en smord
form och fyll kanterna och sidorna
väl. Sprid tomatsås och ost jämnt
ovanpå, täck med folie.
• Tryck på knappen Auto Cook
(Automatisk tillagning) en gång
för att välja önskat recept och
tryck sedan på knappen Jet Start
(Snabbstart).
17 min
13
Lax med
grönsaker
(4 portio-
ner)
13
Lax med
grönsaker
(4 portio-
ner)
800g lax, skuren i 3cm
tjocka skivor
150 g körsbärstomater,
halverade
100 g broccoli
100 g blomkål
20 g purjolök
2 msk extra virgin oli-
volja
Saften av 1 citron
Salt och peppar
• På ett fat som lämpar sig för mik-
rovågsugn, krydda lax och gröns-
aker med salt, peppar, olivolja och
citron.
• Täck fatet och lämna lite utrymme
för att släppa ut ångan.
• Tryck på knappen Auto Cook
(Automatisk tillagning) en gång
för att välja önskat recept och
tryck sedan på knappen Jet Start
(Snabbstart).
• I slutet av tillagningscykeln, ta
av locket försiktigt så att ångan
släpps ut från fatet.
15 min
RECEPT
INGREDIENSER PROCEDUR
TILLAG-
NINGS-
TID
MWF 426 MWF 427
14
Gräddig
grönsaks-
soppa
(2 portio-
ner)
14
Gräddig
grönsaks-
soppa
(2
portioner)
200 g potatis sku-
ren i tärningar
100 g broccoli
1 mogen tomat,
tärnad
200 ml vatten
Salt, peppar och
riven parmesanost
• Lägg alla ingredienser på ett fat som läm-
par sig för mikrovågor och blanda väl, fö-
rutom osten.
• Täck fatet och lämna lite utrymme för att
släppa ut ångan.
• Tryck på knappen Auto Cook (Automa-
tisk tillagning) en gång för att välja öns-
kat recept och tryck sedan på knappen
Jet Start (Snabbstart).
• I slutet av tillagningen, blanda alla ingre-
dienser i en mixer och servera medan den
fortfarande är varm med parmesanost på
toppen.
15min
15
Vege-
tables
(Grönsa-
ker)
(2 portio-
ner)
15
Vege-
tables
(Grönsa-
ker)
(2 portio-
ner)
350g av dina favo-
ritgrönsaker, skur-
na i små tärningar
100 ml vatten vid
rumstemperatur
1 msk olivolja
1 tsk salt
• Lägg alla ingredienser på ett fat som läm-
par sig för mikrovågor och blanda väl.
• Tryck på knappen Auto Cook (Automa-
tisk tillagning) en gång för att välja öns-
kat recept och tryck sedan på knappen
Jet Start (Snabbstart).
• I slutet av tillagningscykeln, ta bort fatet
med hjälp av grytvantar och var försiktig
med ångan.
• Ta bort vitlök före servering (om så öns-
kas).
9 min
Bakad po-
tatis
(4 portio-
ner)
16
Bakad po-
tatis
(4 portio-
ner)
1 kg medelstora
potatisar
4 msk smör
100 g valfri riven
ost
Salt, peppar och
ost att strö över
• Tvätta och torka potatisen och stick dem
med en gaffel.
• Placera potatisarna på ett fat som lämpar
sig för mikrovågor.
• Tryck på knappen Auto Cook (Automa-
tisk tillagning) en gång för att välja öns-
kat recept och tryck sedan på knappen
Jet Start (Snabbstart).
• När du uppmanas av displayen, rotera
potatisarna - var försiktig eftersom pota-
tisarna kommer att vara heta.
• I slutet av tillagningen, låt potatisen sval-
na och skär dem sedan i halvor och ta
bort potatisen från skalet - lägg skalet åt
sidan för senare användning.
• Knåda potatisen så att den bildar en puré
och blanda med de återstående ingre-
dienserna.
• Fyll potatisskalen med blandningen, strö
över med ost och placera i mikrovågsug-
nen i 5 minut så att den smälter.
12 min
17
Ris
(2 portio-
ner)
/
1 kopp parboiled
vitt ris (180g)
• Kombinera alla ingredienser på ett fat
med höga kanter (ca. 10cm) som lämpar
sig för mikrovågor.
• Placera fatet utan lock i mikrovågsugnen.
• Tryck på knappen Auto Cook (Automa-
tisk tillagning) en gång för att välja öns-
kat recept och tryck sedan på knappen
Jet Start (Snabbstart).
• I slutet av tillagningscykeln, ta ut den ur
mikrovågsugnen med grytvantar.
• Om det nns vatten kvar i skålen, blan-
da kraftigt och lämna täckt i 2 minuter före
servering.
18 min