14
SE
Denna funktion låter dig snabbt tina mat automatiskt.
Använd denna funktion för tina kött, fågel, fisk, grönsaker och bröd.
JET DEFROST MENU (SNABBUPPTININGSMENY)
q
Tryck på menyknappen Jet Defrost (Snabbupptining) upprepade gånger
för att ställa in typ av mat (se tabellen nedan).
w
Tryck på knappen Plus/Minus för att ställa in matens vikt.
e
Tryck på Jet Start (Snabbstart)-knappen. Upptiningscykeln startar.
Varaktigheten för funktionen beräknas automatiskt på utifrån vald mat och
vikt.
MATTYP VIKT FÖRESLAGEN ANVÄNDNING:
p 1
Köttfärs
100 g - 2000 g
Köttfärs, kotletter, köttskivor, stekar.
Efter tillagning, låt maten vila i minst 5 minuter för bättre re-
sultat.
p 2
Fågel
100 g - 2500 g
Hel kyckling, bitar eller filéer.
Efter tillagning, låt maten vila i 5-10 minuter för bättre
resultat.
p 3
Fisk
100 g - 1500 g
Hel, i skivor eller filéer.
När tillagning är klar, låt maten vila i 5 minuter för bättre
resultat.
p 4
Grönsaker
100 g - 1500 g
Grönsaker skurna i stora, mellan eller små bitar.
Innan servering, låt maten vila i 3-5 minuter för bättre
resultat.
p 5
Bröd
100 g - 550 g
Frysta småbröd, baguetter och gifflar.
Låt maten vila i 5 minuter för bättre resultat.
• Lägg de tjockare, kompaktare delarna av maten i mitten av plattan och de och de tunnare eller mindre kom-
pakta delarna i ytterkant av plattan. Placera tunna köttskivor ovanpå varandra eller "fläta" dem.
• För bästa resultat rekommenderar vi upptining direkt på glastallriken. Om så behövs, använd en behållare
av lätt plast som är lämplig för mikrovågsugnar.
• Ta bort de upptinade delarna under upptiningsprocessen.
• För livsmedel i denna tabell och om vikten är mindre eller mer än rekommenderad vikt bör du välja den ma-
nuella funktionen med lägre mikrovågseffekt (såsom mikrovågor 160 W).
• Om matens temperatur är högre än djupfryst (-18 °C) ställer du in en lägre vikt.
• Om maten är kallare än djupfryst (-18 °C) ställer du in en högre vikt.
• På grund av variationer hos maten ställs tillagningstiden in på ett medeltal så vi rekommenderar alltid att kon-
trollera om maten är tillagad inuti och om så behövs, förlänga tillagningstiden för att korrekt tillagningsnivå.
• Kokt mat, stuvningar och köttsåser tinar bättre om du rör i dem under upptiningen.
• Separera delarna när de börjar tina. Enskilda skivor tinar snabbare.
Tips och förslag:
Notera: efter en viss tid kan displayen be dig att vända eller röra i maten för en
bättre upptining. Se kapitlet “Rör om/vänd maten” på sidan 10.