20
SE
Denna funktion låter dig snabbt tina mat automatiskt.
Använd denna funktion för tina kött, kyckling, fisk, grönsaker och bröd.
q
Tryck på knappen Jet Defrost Menu (Snabbupptining).
w
Tryck på Plus/Minus knapparna för att ställa in mattypen (se tabellen
nedan) och tryck på OK knappen för att bekräfta.
e
Tryck på knappen Plus/Minus för att ställa in matens vikt.
r
Tryck på OK/Jetstart (Snabbstart)-knappen. Upptiningscykeln startar.
Varaktigheten för funktionen beräknas automatiskt på utifrån vald mat och
vikt.
För att få bästa möjliga resultat kommer produkten att be dig att vända/röra i
maten när så
behövs. Se kapitlet “Lägg till / Rör om / vänd maten” på sidan
10.
JET DEFROST MENU (SNABBUPPTININGSMENY)
• Lägg de tjockare, kompaktare delarna av maten i mitten av plattan och de och de tunnare eller mindre kompakta delarna
i ytterkant av plattan. Placera tunna köttskivor ovanpå varandra eller "fläta" dem.
• För livsmedel i denna tabell och om vikten är mindre eller mer än rekommenderad vikt bör du välja den manuel
-
la funktionen med lägre mikrovågseffekt (såsom mikrovågor 160W).
• På grund av variationer hos maten ställs tillagningstiden in på ett medeltal så vi rekommenderar alltid att kontrollera om
maten är tillagad inuti och om så behövs, förlänga tillagningstiden för att få korrekt tillagningsnivå.
• Genom att vänta 1-2 minuter innan servering förbättras resultatet, särskilt när det gäller fryst mat.
• Gör hål i plastfolie med en gaffel eller liknande så att trycket kan utjämnas när ånga bildas i behållaren under tillagningen.
• Placera maten på en mikrovågssäker och värmebeständig tallrik eller skål.
Tips och förslag:
MATTYP VIKT FÖRESLAGEN ANVÄNDNING:
p 1
Köttfärs
100 g - 2000 g
Köttfärs, kotletter, köttskivor, stekar.
Efter tillagning, låt maten vila i minst 5 minuter för bättre resultat.
p 2
Fågel
100 g - 2500 g
Hel kyckling, bitar eller filéer.
Efter tillagning, låt maten vila i 5-10 minuter för bättre resultat.
p 3
Fisk
100 g - 1500 g
Hel, i skivor eller filéer.
När tillagning är klar, låt maten vila i 5 minuter för bättre resultat.
p 4
Grönsaker
100 g - 1500 g
Grönsaker skurna i stora, mellan eller små bitar.
Innan servering, låt maten vila i 3-5 minuter för bättre resultat.
p 5
Bröd
(standard)
100 g - 550 g
Frysta småbröd, baguetter och gifflar.
Låt maten vila i 5 minuter för bättre resultat.
p 6
Brödupptining*
(använda
Crisppannan)
50 g- 500 g
Denna exklusiva Whirlpool-funktion låter dig tina fryst bröd.
Kombinationen av både upptinings- och crispteknologierna gör att ditt
bröd smakar och känns som nybakat. Använd denna funktion för att
snabbt tina och värma frysta småbröd, baguetter och gifflar.
Placera den tomma crisppappan på glastallriken, stäng luckan, välj
sedan programmet Bread Defrost (brödupptining), ställ in brödets vikt
och tryck på OK knappen.
Displayen kommer att visa “PRE HEAT” (FÖRVÄRMA) och
ugnen kommer att använda mikrovågor och grill för att förvärma
crisppannan. När temperaturen uppnåtts kommer ett meddelande
(“ADD”) informera om att du kan lägga till bröd.
Placera brödet på crisppannan, stäng luckan och tryck på Jet Start
(Snabbstart)-knappen. Funktionen startar, vänd på maten när ugnen
uppmanar till det.