95
Recept
Recept
Kubbe
Degknyte:
– 500glammkött,skuretistrimlor
– 500gbulgurvete,sköljförstochsilabort
vattnet
– 1litengullök,hackad
■ Bearbetaomväxlandelammköttetoch
vetetmedköttkvarnen(användn
hålskiva).
■ Blandadegenväl,blandaneddengula
löken.
■ Bearbetablandningenytterligaretvå
gångermedköttkvarnen.
Fyllning:
– 400glammkött,skuretistrimlor
– 2medelstoragulalökar,hackade
– 1matskedmatolja
– 1matskedmjöl
– 2teskedarkryddpeppar
– Saltochpeppar
■ Bearbetalammköttetmedköttkvarnen
(användnhålskiva).
■ Steklökengyllenbrun.
■ Tillsättlammköttetochlåtdetblihelt
genomstekt.
■ Tillsättdeövrigaingredienserna.
■ Fräsalltica1–2minuter.
■ Hällavöverskottsfettet.
■ Låtfyllningensvalna.
Tillagning av kubbe:
■ Bearbetablandningenfördegknytena
medkubbeformaren.
■ Skäravdenihåligadegsträngenica7,5
cmlångabitar.
■ Tryckihopenaändenavvarjedegknyte.
■ Tryckinlitefyllningiöppningenoch
trycksedantillävendenandraändenav
degknytet.
■ Värmuppmatoljan(ca180°C)och
friteradegknytenaica6minutertillsde
ärgyllenbruna.
Marsipan
– 210gmandel(grovmalen)
– 210gorsocker
– literosenvatten
– 1droppebittermandelolja
■ Blandamandelochorsockerordentligt.
■ Delablandningeni6likastoradelar
(ca70gvardera).
■ Förberedmotordelenmedköttkvarnstill-
satsenochdennahålskivan(2,7mm).
■ Läggdenförstadelenpåmatarbordet
ochstartaapparaten.
■ Var5:esekundläggerdupåennydel,
tillsalltärbearbetat.
■ Tillsättsedanliterosenvattenoch
1droppebittermandelolja,blandaoch
låtdra.
Tips
Köttkvarn
Användning av hålskivorna
– Fin hålskiva (2,7 mm) för:
koktkyckling-,äsk-ochnötkött,kokt
lever,koktsktillsoppor;råttäsk-och
nötkötttillköttfärslimpa;rålever,kött
ochspäcktillleverkorv;äskkötttill
medvurst
– Mellanhålskiva (4 mm) för:
äsk-ochnötkötttillpastejeroch
cervelatvurst
– Grov hålskiva (8 mm) för:
stektäskkötttillgulaschsoppa;rester
(stek,korv)tilllådaavresterna
■ Önskasennarekonsistenspåmatva-
rornaupprepardumalningsproceduren
elleranvänderolikahålskivorefter
varandra(grov,mellan,n).
■ Andraingredienser(t.ex.lök,kryddor)
kantillsättasvidbearbetningen.Påså
visblandasallaingredienserordentligt.
Korvstoppare
■ Blötläggnaturtarmenförebearbetningen
ca10minuteriljummetvatten.
■ Packaintekorvskinnetalltförhårt
eftersomdetdåkansprickanärkorven
kokasellersteks.
MFW3_EU_8001019358.indb 95 01.12.2015 12:05:55