9
Glaskeramikkhällen
Använd aldrig en glaskera-
mikplatta som spruckit. Vät-
ska kan tränga ner till spänn-
ningsledande komponenter
vid överkokning och/eller
rengöring. Bryt strömtillför-
seln till apparaten och kon-
takta servicepersonal.
Lägg aldrig aluminiumfolie,
papper, plast eller liknande
på glaskeramikplattan. En
het kokzon kan
bränna/smälta
folie/papper/plast.
Lämna aldrig frityrstekning,
smältning av fett, paraffin
eller annan lättantändlig pro-
dukt utan uppsyn. Vid even-
tuell brand måste alla knapp-
par nollställas och eventuell
köksfläkt måste slås av.
Kväv elden med ett lock.
Använd aldrig vatten.
Skrapa omedelbart bort
eventuellt överkok från den
varma plattan med rakbladet.
Spill från socker eller sock-
erhaltiga produkter (marme-
lad, saft och liknande), smält
plast och aluminiumfolie kan
skada plattan.
Ställ aldrig blöta kokärl på
Så här använder du
glaskeramikplattan. Försäkra
dig om att det inte finns
sand, smuts eller salt på
kokkärlet. Sand kan ge re-
por, socker och salt kan för-
störa glaskeramikplattan.
Torka alltid av kokkärlet
innan du placerar det på
glaskeramikplattan.
Färgdekorationen på själva
glaskeramikplattan kan slitas
och skrapas bort allt efter-
som plattan används.
Använd inte glaskeramik-
plattan om aluminiumlisten
inte monterats fast.
Om du vill ställa föremål på
glaskeramikplattan måste
den vara kall. Om du slår på
en eller flera kokzoner när
föremål står på glaskeramik-
plattan föreligger det risk för
brand eller smältning. En
aktiv glaskeramikplatta, som
används för att ställa föremål
på, kan vara farlig för använ-
daren och omgivningen. Om
en glaskeramikplatta som
används för att ställa föremål
på aktiveras kan den förstö-
ras. De föremål som ställs på
glaskeramikplattan måste ha
en plan botten/yta så att
glaskeramikplattan inte ut-
sätts för onormal belastning
och därmed orsakar hål/re-
por i plattan.