10
Så här använder du
Glaskeramikkhällen
Använd aldrig en
glaskeramikplatta som
spruckit. Vätska kan tränga
ner till spänningsledande
komponenter vid överkokn-
ing och/eller rengöring. Bryt
strömtillförseln till apparaten
och kontakta serviceperson-
al.
Lägg aldrig aluminiumfolie,
papper, plast eller liknande
på glaskeramikplattan. En
het kokzon kan bränna/smäl-
ta folie/papper/plast.
Lämna aldrig frityrstekning,
smältning av fett, paraffin
eller annan lättantändlig pro-
dukt utan uppsyn. Vid
eventuell brand måste alla
knappar nollställas och
eventuell köksfläkt måste
slås av.
Kväv elden med ett lock.
Använd aldrig vatten.
Skrapa omedelbart bort
eventuellt överkok från den
varma plattan med rak-
bladet. Spill från socker eller
sockerhaltiga produkter
(marmelad, saft och lik-
nande), smält plast och alu-
miniumfolie kan skada plat-
tan.
Ställ aldrig blöta kokärl på
glaskeramikplattan. Försäkra dig om
att det inte finns sand, smuts eller
salt på kokkärlet. Sand kan ge repor,
socker och salt kan förstöra
glaskeramikplattan.
Torka alltid av kokkärlet innan du
placerar det på glaskeramikplat-
tan.
Färgdekorationen på själva
glaskeramikplattan kan slitas och
skrapas bort allt eftersom plattan
används.
Använd inte glaskeramikplattan om
aluminiumlisten inte monterats fast.
Om du vill ställa föremål på
glaskeramikplattan måste den vara
kall. Om du slår på en eller flera
kokzoner när föremål står på
glaskeramikplattan föreligger det
risk för brand eller smältning. En
aktiv glaskeramikplatta, som
används för att ställa föremål på, kan
vara farlig för användaren och
omgivningen. Om en glaskeramik-
platta som används för att ställa
föremål på aktiveras kan den
förstöras. De föremål som ställs på
glaskeramikplattan måste ha en plan
botten/yta så att glaskeramikplattan
inte utsätts för onormal belastning
och därmed orsakar hål/repor i plat-
tan.