BLZE 6100
PRODUKTBLAD
SE
5019 410 56267
1. Kontrollpanel
2. Kylfläkt (dold)
Kylfläkten träder inte i funktion förrän ugnen har
uppnått en viss temperatur. Efter att ugnen har
stängts av kan fläkten dock fortsätta att fungera i ett
par minuter.
3. Övre värmeelement (kan fällas ned)
4. Bakre lampa
5. Runt värmeelement (dolt)
6. Fläkt
7. Nedre värmeelement (dolt)
8. Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt som används för att sätta på/stänga av ugnen
och för att välja funktioner
2. Knapp som används för att bekräfta och välja
program
3. Ratt som används för att ändra inställda värden
(temperatur, tid, nivåer)
Kontrollrattar som kan fällas in och
“försvinner” i panelen
• Tryck mitt på kontrollratten när du vill använda
den.
• Ratten skjuts ut.
• Vrid ratten till önskat läge.
När spishällen inte skall användas längre ställer du
kontrollratten på
0
och trycker på mitten av ratten så
att den går tillbaka till ursprungsläget.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Bakplåt:
Galler:
Droppbricka:
1 2
3
Översikt över ugnens funktioner
Funktion
Förinställd
temperatur
Inställbar
temperatur
Beskrivning av funktionen
-
Ugnen avstängd
- - -
UGNSLAMPA
- - Ugnslampan tänds
VARMHÅLLNING 35°/60°
35C - 60C -
• Håller temperaturen inuti ugnen på en konstant nivå.
• 35 °C: Används för att jäsa deg till pasta, bröd och pizza.
• 60 °C: Används för att hålla maträtter varma efter
matlagningsprogrammet.
• Det är lämpligt att använda den nedersta ugnsfalsen.
STATISK
200C 50 °C - 250 °C
• Lämplig för kött, fisk och kyckling, när bara den ena
ugnsfalsen används för matlagningen.
• Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten när
termometerns alla indikatorer lyser.
• Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje
ugnsfalsen från botten.
FLÄKT
175C 50 °C - 250 °C
• Lämplig när högst två ugnsfalsar används för tillagningen.
• Vi rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i
ugnen under tillagningen.
VÄRMEFLÄKT
160C 50 °C - 250 °C
• Används när man vill laga flera olika maträtter som kräver
samma temperatur, utan förvärmning
(t ex: fisk, grönsaker, kakor) samtidigt. Rätterna kan ställas
på samma ugnsfals eller på olika ugnsfalsar och det är ingen
risk att de drar åt sig lukt av varandra.
TURBOVENTILERING 160C
50 °C - 250 °C
• Funktion som är användbar när du vill laga mat på en fals (t
ex: frukt, tårtor, timbaler, grönsaker, pizza, kyckling).
GRILL
3 -
• Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett
och korv, för att gratinera grönsaker och för att rosta bröd.
• Det går att ställa in olika effektnivåer (1 = lägsta effektnivå och
5 = högsta effektnivå).
• Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
• Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
• Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det
mindre matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå på den
nedersta ugnsfalsen.
• Vänd på köttet under grillningen.
TURBOGRILL
3 -
• Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
• Det går att ställa in olika effektnivåer (1 = lägsta effektnivå och
5 = högsta effektnivå).
• Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
• Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
• Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det
mindre matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå på den
nedersta ugnsfalsen.
• Vänd på köttet under grillningen.
PIZZA/BRÖD
-
P1- 300 °C
P2- 220 °C
• Används för att baka pizza, bröd och focacce.
• Varje program är knutet till ett recept som finns i den
medföljande receptsamlingen.
SNABBVÄRMNING
200C 50 °C - 250 °C
• Används för att snabbvärma ugnen.
• Under uppvärmningen av ugnen tänds den ena efter den
andra av termometerns indikatorer.
• När inställd temperatur har uppnåtts stängs
snabbvärmningen automatiskt av och det hörs en ljudsignal
som talar om att ugnen övergått till STATISK funktion.