SV
3
FUNKTIONER
Ladda ner handboken Användning och skötsel från
docs.hotpoint.eu för ytterligare information
WWW
SPECIALFUNKTIONER
EMPTY (TÖM)
För att tömma kokaren automatiskt och
förhindra att restvatten stannar kvar när apparaten
inte ska användas på ett tag. Funktionen kommer
endast att aktiveras om temperaturen i ugnen är
under 60° C.
DESCALE (AVKALKNING)
För att ta bort kalkavlagringar från
ugnsutrymmet. Vi rekommenderar att du använder
denna funktion med jämna mellanrum.
SETTI
SETTINGS (INSTÄLLNINGAR)
Om du vill ändra ugnens inställningar
(språk, tid, ljudsignalens volym, bakgrundsbelysning,
Ekoläge, kalibrering).
Observera: När Ekoläget är aktivt reduceras displayens
bakgrundsbelysning efter några sekunder för att spara
energi. Den återaktiveras automatiskt när någon av
knapparna trycks in etc.
STEAM (ÅNGKOKNING)
För att laga naturliga och hälsosamma rätter
med ånga. Den här funktionen är särskilt lämpad för
tillagning av grönsaker, fisk och frukt, och även för
blanchering.
FISH
STEAM FISH
(ÅNGKOKNING AV FISK)
Denna funktion använder mild ånga för att erhålla
optimala resultat vid tillagning av fisk (hel, skivor
eller filéer), skaldjur och blötdjur så att de bibehålls
mjuka och fulla av smak.
VEGET
STEAM VEGETABLES
(ÅNGKOKNING AV GRÖNSAKER)
För tillagning av alla typer av grönsaker, färska eller
frysta, för att bevara deras näringsvärde.
POULT
STEAM POULTRY
(ÅNGKOKNING AV FÅGEL)
Denna funktion tillagar vitt kött långsamt och
försiktigt så att det blir härligt mjukt och saftigt.
1. VÄLJA SPRÅKET
Du kommer att behöva ställa in språk och tid när du
slår på apparaten för första gången: “ENGLISH” rullar
på displayen.
ENGLI
Vrid ju steringsratten för att bläddra i listan med
tillgängliga språk och välj önskat språk.
Tryck på
för att bekräfta valet.
Observera: Språket kan också ändras senare i menyn
"Inställningar".
2. STÄLLA IN TIDEN
När du har valt språket ska du ställa in aktuell tid: På
displayen blinkar de två siffrorna för timmen.
Vrid ju steringsratten för att ställa in rätt timme och
tryck på
: Minuterna blinkar på displayen.
Vrid ju steringsratten för att ställa in minuterna och
tryck på
för att bekräfta.
Observera: Du kan behöva ställa in klockan igen efter långa
strömavbrott.
3. SKÖLJ OCH FYLL VATTENBEHÅLLAREN
Ta bort svampen. Skölj och fyll sedan
vattenbehållaren med dricksvatten upp till "MAX"-
markeringen.
4. KALIBRERAR
För att göra det möjligt för ugnen att producera ånga
effektivt måste den kalibreras innan den används för
matlagning.
Efter att ha fyllt på vattenbehållaren och satt tillbaka
den på plats, vrid justeringsratten för att välja
menyalternativet “Inställningar". Tryck på
, välj
"Kalibrering" och tryck sedan på
igen för att
bekräfta.
Tryck på
för att starta kalibreringen, se till att
ugnsluckan förblir stängd tills processen är avslutad.
När kalibreringen är klar, låt ugnen svalna och torka
ugnsutrymmet med en trasa.
Observera: En stor mängd ånga kan alstras under denna
process: Detta är helt normalt.
FÖRSTA ANVÄNDNING