KitchenAid KOSS 6610/IX Program Chart

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Program Chart
KOSS 6610
Produktdata
Beskrivning av apparaten 4
Tillbehör 5
Kontrollpanel 5
Beskrivning av kontrollpanelen 6
Första användningen 6
Inställning 6
Språk 7
Demonstrationsläget 7
Säkerhetsanordningar 8
Timer 9
Specialfunktioner 10
Pro funktioner 11
Tabell för ugnsfunktioner 12
Tabell för tillagning med grill/turbo grill 13
Tabell för tillagning med över-/undervärme och varmluft 14
Tabell för pro funktioner och speciella tillagningsfunktioner 16
Rengöring 17
Ångfunktion 18
Tabell för ångkokning 19
Användning av stektermometer 20
Påfyllning/tömning av vatten 21
Ångkokare 22
!
)
§
"
%
$
W
&
(
/
=
Q
E
Översta falsen
Mellanfalsen
Nedersta falsen
1. Kontrollpanel.
2. Påfyllningstråg.
3. Kylfläkt (syns ej).
Fläkten kan fortsätta att köra även efter att
apparaten har stängts av. Detta är helt normalt
och gör att ugnen kyls ned.
4. Munstycke för vattentömning.
5. Grillskydd.
rhindrar direktkontakt med grillen. Undvik
att vidröra grillen och dess skydd när ugn
en är
på eftersom de blir mycket varma.
6. Grillelement.
7. Ånginloppsrör.
8. Stickkontakt för stektermometer.
9. Kontrollampa.
10. Ringvärmeelement (syns ej).
11. Ugnsfläkt.
12. Nedre värmeelement (syns ej).
13. Kall ugnslucka.
Beskrivning av apparaten
4
Tillbehör
Droppbricka
Bakplåt Ugnsgaller
Stektermometer
Ångkokare
Torkplåt
5
1. Start/Stopp-vred/Multifunktionsvred.
2. Knapp för att radera eller gå tillbaka till föregående inställningsnivå.
3. Knapp för bekräftelse.
4. Inställningsvred för att ändra förinställningar (temperatur/tillagningstid/nivåer) och för att växla mellan
funktioner.
5. Påfyllningstråg
Vrid multifunktion
svredet till 0 när tillagningen är klar.
Kontrollpanel
5
Multifunktionsvredet annds för att välja olika ugnsfunktioner.
Vart och ett av multifunktionsvredets lägen motsvarar en funktion.
Vrid multifunktionsvredet F fyra hack moturs. Texten INSTÄLLNING visas.
Knappen << annds för att radera inställningen och gå tillbaka till föregående inställningsnivå.
r den önskade i
nställningen lyser på displayen kan du bekräfta inställningen genom att trycka på knappen
OK varpå du direkt kommer vidare till nästa inställningsnivå.
Inställningsvredet -/+ kan anndas för flera funktioner:
navigering mellan menyer och undermenyer
•ökning/min
skning av indikerade nivåer
navigering mellan tillagningsfunktioner
•ökning/minskning av tillagningstid och -temperatur.
Beskrivning av kontrollpanelen
6
r ugnen slås pårrsta gången kommer den att be dig att ställa in följande:
•Språk
Ljusstyrka
•Kontrast
Klockslag under Inställning av klocka
Ställ in önskade värden med inställningsvredet -/+ och bekräfta med knappen OK.
Första användningen
Vrid multifunktionsvredet fem hack moturs.
Följande text visas:
INSTÄLLNING
-/+ FÖR ÄNDRING
I följande ordning går det att ställa in:
SPRÅK (välj bland följande språk: ENGELSKA (fabriksinställning), TYSKA, FRANSKA, ITALIENSKA,
SPANSKA, HOLLÄNDSKA, SVENSKA, NORSKA, DANSKA och FINSKA).
•KLOCKA
SUMMER
•KONTRAST
LJUSSTYRKA
Ljusstyrka och kontrast
Återställ fabriksinställningarna för ljusstyrka och kontrast på följande sätt:
Vrid multifunktionsvredet F till 0.
Vrid multifunktionsvredet F till Inställning.
Tryck på knappen OK i 5 sekun
der.
Fabriksinställningarna återställs
Inställning
Välj språk på följande sätt:
1. Vrid multifunktionsvredet till INSTÄLLNING, vrid till Språk och bekräfta med knappen OK.
2. Välj önskat språk med inställningsvredet -/+ och bekräfta med knappen OK.
Språk
Om texten KitchenAid visas på displayen är ugnen i demonstrationsläget vilket innebär att ugnens
rmeelement inte värms upp.
1. Dra ur stickkontakten ur eluttaget och sätt i den igen inom 60 sekunder.
2. Vrid multifunktionsvredet till läget Snabbvärmning .
3. Tryck på knappen << för att radera.
4. Vrid multifunktionsvredet till läget 0.
5. Tryck på knappe
n OK.
r på motsvarande sätt för att gå till demonstrationsläget.
Demonstrationsläget
7
Kontrollpanelens knapplås
Aktivera eller deaktivera knapplåset på följande sätt:
Tryck på knapparna << och OK samtidigt i minst 5 sekunder.
r knapplåset är aktiverat går det inte att annda multifunktionsvredet eller knapparna och symbolen
visas på displayen.
Anmärkning: Funktionen kan aktiveras under tillagningen.
Automatisk avstängningsfunktion
Ugnen stängs av säkerhetsskäl av automatiskt när den har varit på oavbrutet i 4 _ timmar (förutom vid
specialfunktionerna).
Bekräftelse vid ändring av inställningar
r multifunktionsvredet vrids tillbaka till ursprungsläget visar displayennytt de valda inställningarna för
tillagning. Ugnen fortsätter tillag
ningen enligt de gjorda inställningarna om du inte bekräftar att du vill ändra
inställningarna. Om multifunktionsvredet vrids av misstag får du automatiskt en begäran från ugnen att
bekräfta ändringen. Detta förhindrar att det sker oavsiktliga funktionsbyten under en pågående tillagning.
Standby
Du kan stänga av displayenr att spara energi (display i läge OFF) genom att trycka på knappen << med
multifunktionsvredet i läget 0. För att visa displayen igen trycker du på knappen << igen med
multifunktionsvredet i läget 0.
Säkerhetsanordningar
8
Timern kan endast anndas när ugnen är avstängd. Max. inställningsbar tid med timern är 3 timmar och
59 minuter.
Ställ in timern på följande sätt:
1. Se till att multifunktionsvredet är i läget 0.
2. r du vrider inställningsvredet -/+ blinkar texten TIMER på displayen.
3. Vrid inställningsvredet -/+ för att ställa in önskad tid.
4. Tryck på k
nappen OK för att bekräfta inställningen och starta timern.
Timernrjar nedräkningen. När tiden har gått ut hörs en ljudsignal och texten SLUT visas på displayen.
Tryck på knappen OK för att bekräfta. Timerfunktionen stängs av och klockslaget visas på displayen.
Du kan stänga av timern när som helst genom att trycka på knappen << två gånger.
Val av tillagningstid/senarelagd start (förutom vid pro funktionerna och ångfunktionerna med
stektermometern ansluten):
Tillagningstiden bestämmer hurnge ugnen skall vara på. Max. tillagningstid som kan ställas in är 3 timmar
och 59 minuter.
Så snart tillagningen har startat kan du ställa in tillagningstiden genom att trycka på knappen OK.
Symbolen blinkar på displayen.
1. Vrid inställningsvredet -/+ för att ställa in önskad tillagningstid. Bekräfta gen
om att trycka på knappen
OK.
2. I detta läge kan du ställa in sluttidenr tillagningen så att maten är klar vid ett önskat klockslag.
3. Tryck på knappen OK och symbolen blinkar på displayen.
4. Vrid inställningsvredet -/+ för att ställa in önskad sluttid för tillagningen.
Timer
9
VARMHÅLLNING
Håller temperaturen konstant på 60 °C i ugnenr att värma upp maten innan den skall förras. Det är
bäst att annda denrsta nivån. Det går att ställa in både sluttid och varaktighet för funktionen.
•DEFROST
Upptining av mat i rumstemperatur. Låt maten vara kvar i förpackningenr att förhindra att den blir torr.
JÄSNING
Håller temperaturen konstant i ugnen: för jäsning av bröd- och pizzadeg.
TORKAD FRUKT
Annds för att torka allehanda frukter. Annd torkplåten, om den medföljer bland tillbehören, eller
ett stålnät med små hål, placerad över det medföljande ugnsgallret. Detta för att luften skall kunna flöda
fritt och för att förhindra att små bitar faller igenom när de g
radvis krymper under torkningen.
TORK. GRÖNSAKER
Annds för att torka allehanda grönsaker t.ex. för konservering. Annd torkplåten, om den medföljer
bland tillbehören, eller ett stålnät med små hål, placerad över det medföljande ugnsgallret. Detta för att
luften skall kunna flöda fritt och för att förhindra att små bitar faller igenom
när de gradvis krymper
under torkningen.
•TORKAD SVAMP
Annds för att torka och konservera svamp. Annd torkplåten, om den medföljer bland tillbehören,
eller ett stålnät med små hål, placerad över det medföljande ugnsgallret. Detta för att luften skall kunna
flöda fritt och för att förhindra att små bitar faller igenom när de gradvis kr
ymper under torkningen.
•YOGHURT
Annds för att göra hemmagjord yoghurt (se Matrecept). Det är bäst att annda en keramikskål med
lock av keramik ellerrdat glas. Annd inte plastskålar.
KÖTT/LÅG TEMP
rsiktig tillagning av kött för bästa resultat.
FISK/LÅG TEMP
rsiktig tillagning av fisk för bästa resultat.
Anmärkning! Det är viktigt att tillagningen inte avbryts om den mat som skall tillagas måste
ställas in i kall ugn eller på mycket låg temperatur. Ett eventuellt avbrott medför att
programmet automatiskt startar om från början. Ugnen kommer då att vänta tills
ugnstemperaturen når rumstemperaturen innan den startar om tillagningsprogrammet. Om
tillagningen avbryts och du inte kan vänta tills ugnen har kylts ned måste du se till att den
fortsätter genom att istället aktivera över-/undervärme och välja en lämplig temperatur (se
tillagningstabell).
Specialfunktioner
10
Vrid multifunktionsvredet till en av pro funktionerna för att välja en av de förinställda funktionerna för
professionell tillagning. Välj ett av de 15 lagrade matrecepten med hjälp av inställningsvredet -/+. Tryck på
knappen OK för att välja funktionen och starta tillagningen.
Se Matrecept för information om hur dessa funktioner an
nds.
De tillgängliga funktionerna visas nedan. Tillagningstid och -temperaturr varje funktion anges i följande
tabeller.
Pro bageri
Vanligt bröd
rtbröd
Pan pizza
Tunn pizza
Focaccia
Grissini
Pro konditori
Petit-choux
Croissant
Sockerkaka
Plommonkaka
Småkakor
Pro funktioner
11
12
Tabell för ugnsfunktioner
Funktion Förinställd
temperatur
Temperaturintervall
Beskrivning
Snabbvärmning
200°C 50°C - 250°C
Snabb förrming av ugnen.
r den inställda temperaturen uppnås hörs en
ljudsignal varpå apparaten automatiskt växlar över
till över-/underrme.
Rekommenderas vid tillagning av kött, fisk och
fågel.
Över-/
undervärme
200°C 50°C - 250°C
Kan anndas för alla typer av mat.
rrm ugnen till önskad temperatur. Sätt in
maten i ugnen när en ljudsignal indikerar att
ugnen har uppnått den inställda temperaturen.
Grill/Turbo grill
3 1-5
Grillning av kotletter med ben, kebab och
korvar, gratinering av grönsaker och för att ge
bröd en gyllenbrun yta. GRILLFUNKTIONEN kan
ställas in på fem olika effektnivåer (1 - 5). Förrm
ugnen i 3 - 5 minuter. Luckan skall vara stängd
under tillagningen. Häll lite vatten på en
droppbricka placerad på första ugnsfalsen vid
tillagnin
g av kött för att motverka fettstänk och
matos. Vänd maten under tillagningen.
Grillning av större köttbitar (som t.ex.
rostbiff och stekar). Funktionen TURBO GRILL
kan ställas in på fem olika effektnivåer (1 - 5).
rrm ugnen i 3 - 5 minuter. Luckan skall vara
stängd under tillagningen. Häll lite vatten på en
droppbricka placerad på första ugnsfalsen vid
tillagning av kött för att motverka fettstän
k och
matos. Vänd köttet under tillagningen.
Varmluft
160°C 50°C - 250°C
Tillagning utanrrmning på en eller flera
ugnsfalsar av mat som kräver samma
tillagningstemperatur (t.ex. fisk, grönsaker och
bakverk).
Specialfunktioner
Se programtabellen (nedan).
Inställning
Se programtabellen (nedan).
Rengöring
Se programtabellen (nedan).
Pro bageri
Se programtabellen (nedan).
Pro konditori
Se programtabellen (nedan).
Ångfunktion
Se programtabellen (nedan).
LIVSMEDEL Funktion Förvärmning Falsnivå Effektnivå Tillagningstid
(5 minuter) (från botten) (Max.) (minuter)
Biffar X 3 - 4 5 30 - 40
Kotletter X 3 - 4 5 30 - 40
Korvar X 3 - 4 5 30 - 40
Kotletter med ben X 3 - 4 5 35 - 45
Fiskbitar X 3 - 4 5 30 - 40
Kycklinglår X 3 - 4 5 40 - 50
Kebab X 3 - 4 5 35 - 45
Revbensspjäll X 3 - 4 5 35 - 45
Halv kyckling X 3 5 45 - 55
LIVSMEDEL Funktion Förvärmning Falsnivå Effektnivå Tillagningstid
(5 minuter) (från botten) (Max.) (minuter)
Halv kyckling X 3 - 4 5 45 - 55
Hel kyckling X 3 - 4 5 60 - 70
Ox- och fläskstek X 3 - 4 5 60 - 70
Anka X 3 - 4 5 70 - 80
Lammstek X 3 - 4 5 70 - 80
Rostbif X 3 - 4 5 50 - 60
Stekt potatis X 3 - 4 5 50 - 60
Hel fisk t.ex.
gädda och lax X 3 - 4 5 50 - 60
Tabell för tillagning med grill/turbo grill
13
Livsmedel Funktion Förvärmning Falsnivå Nivå för extra Temperatur Tillagningstid
(från botten) gyllenbrun yta (°C) (minuter)
Lamm, killing och får X 2 2 200 95 - 110
- 2 2 200 100 - 110
X 2 2 200 95 - 110
- 2 3 200 100 - 110
X 2 3 200 80 - 90
- 2 3 200 80 - 90
X 1 3 200 160 - 180
- 1 3 200 160 - 180
X 2 3 210 100 - 130
- 2 3 200 100 - 130
X 2 1 200 45 - 55
- 2 1 200 45 - 55
X 2 2 190 40 - 50
- 2 2 190 40 - 50
X 2 - 220 50 - 60
- 2 - 200 50 - 60
X 2 3 220 50 - 60
- 2 3 200 50 - 60
X 2 - 180 40 - 50
X 2 - 170 40 - 50
Tabell för tillagning med över-/undervärme och varmluft
14
Stekar (kalv-,
fläsk- och oxkött)
(1 kg)
Kyckling, kanin
och anka
Kalkon (4 - 6 kg)
+ nivå 3 för extra
gyllenbrun yta
Gås (2 kg)
HEL FISK (1 - 2 kg)
t.ex. gädda,
abborre, tonfisk, lax
och torsk
FISKBITAR (1 kg)
t.ex. svärdfisk och
tonfisk
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor
och tomater
Stekt potatis
DESSERTER OCH
BAKVERK Bakverk
med bakpulver
15
Livsmedel Funktion Förvärmning Falsnivå Nivå för extra Temperatur Tillagningstid
(från botten) gyllenbrun yta (°C) (minuter)
X 2 - 180 80 - 90
- 2 - 170 70 - 80
X 2 - 190 40 - 50
- 2 - 180 40 - 50
X 2 - 200 50 - 55
- 1 - 3 - 200 50 - 55
X 2 - 180 20 - 30
- 1 - 3 - 170 20 - 30
X 2 - 180 35 - 45
- 1 - 3 - 180 35 - 45
X 2 - 200 40 - 50
- 2 - 190 40 - 50
X 2 1 200 45 - 60
- 2 1 200 45 - 60
X 2 - 190 50 - 60
- 2 - 190 40 - 50
- 2 - 90 120 - 150
- 1 - 3 - 90 120 - 150
X 2 - 220 35 - 45
- 1 - 3 - 200 35 - 45
X 2 - 190 40 - 50
- 2 - 180 45 - 55
Tabell för tillagning med över-/undervärme och varmluft
Fyllda bakverk
(ost)
Kakor
Äppelstrudel
Småkakor
Petit-choux
Aptitretare
Lasagne
Fyllda fruktkakor
t.ex. med ananas,
persika
Maränger
Volauventer
Suffléer
Pro funktion Förvärmning Falsnivå Temperatur Tillagningstid
PRO BAGERI (från botten) (°C) (minuter)
Vanligt bröd Automatisk 2 190 40-50
rtbröd Automatisk 2 195 40-50
Pan pizza Automatisk 2 195 30-40
Tunn pizza Automatisk 2 230 12-20
Focaccia Automatisk 2 205 35-40
Grissini Automatisk 2 180 20-30
Pro funktion Förvärmning Falsnivå Temperatur Tillagningstid
PRO BAGERI (från botten) (°C) (minuter)
Petit-choux Automatisk 2 170 30-40
Croissant Automatisk 2 160 20-30
Sockerkaka Automatisk 2 170 30-40
Plommonkaka Automatisk 2 160 75-85
Småkakor Automatisk 2 170 25-35
Specialfunktioner Förvärmning Falsnivå Temperatur Tillagningstid
(från botten) (°C) (timmar)
JäsningNej2401- 2
Låg temp. Nej 2 85 - 95 3 - 5
Yoghurt Nej 2 65 - 47 6 - 8
Torkad frukt Nej Alla nivåer 80 8
Tork. grönsaker Nej Alla nivåer 60 7
Torkad svamp Nej Alla nivåer 50 7
Tabell för pro funktioner och speciella tillagningsfunktioner
16
Rengöringsfunktionen omfattar följande funktioner:
•Ångrenrings
•Avkalkning
Ångrengöringsfunktion
Ångrenringsfunktionen underlättar ugnsrenringen.
Den är ypperlig att annda för renring av luckans innerglas.
Ta bort alla matrester med en fuktad svamp innan funktionen an
nds. Kontrollera att vattenbehållaren är
fylld till hälften eller till max. nivån (fyll vid behov på enligt anvisningarna i avsnitt Fyllning av
vattenbehållare).
Renringsprogrammet inkl. nedkylningstiden varar ca. 60 minuter. Renr ugnen och luckans glas med en
svamp och passande milda renringsmedel när r
enringsprogrammet är klart. Följ instruktionerna från
produktens tillverkare.
r proceduren är klar vrider du multifunktionsvredet till läge 0 och trycker på knappen OK för att visa
klockslaget.
OBSERVERA! Ugnen blir mycket varm när ångrengöringsprogrammet körs. Öppna inte luckan
när ångrengöringsprogrammet pågår för att undvika brännskador p.g.a. ångan.
Avkalkning
Apparaten är utrustad med en anordning som talar om när det är dags att avkalka ugne
n. Avkalkning skall
ras när texten AVKALKNING visas på displayen.
Se till att du har ca. 2 l vit vinäger tillgänglig innan du påbörjar avkalkningen (annd inga andra produkter).
Töm vattenbehållaren helt (se Tömning av vattenbehållare) och fyll på vit vinäger tills det står FULL
VATTENBEHÅLLARE på ugnens display (det räcker normalt med 1,5 till 1,7 l). Stäng påfyllningstråget och
tryck på knappe
n OK för att starta programmet. Avkalkningen tar ca. 2 timmar. Under den tiden kan ingen
tillagning startas. När avkalkningen är klarrs en ljudsignal. Töm vattenbehållaren igen enligt
instruktionerna på displayen.
Systemet behöver sköljas igenom för att ta bort alla spår av vinäger. Fyll på vattenbehållaren med ca. 1,5 till
1,7 l vatte
n tills det står FULL VATTENBEHÅLLARE på ugnens display. Tryck på knappen OK. Töm ut
vätskan från munstycket (se Tömning av vattenbehållare) samtidigt som du trycker på knappen OK.
Anmärkning: Avkalkningen ska alltid slutföras när den väl har påbörjats.
Vrid inte på multifunktionsvredet när avkalkningen pågår.
Det går inte att annda ugnen även om multifunktionsvredet har lämnats i läge 0 ellernågon annan
funktion
av misstag.
Vrid tillbaka multifunktionsvredet till renringsläget. Den tid som kvarstår tills avkalkningen är klar blinkar
på displayen. Tryck på knappen OK för att göra en omstart och slutföra programmet på det sätt som
beskrivs i föregående avsnitt.
Se till att påfyllningstråget är stängt när avkalkningsprogrammet pågår och fyll inte på med
vatten. Vid avkalkningen kan det kännas en doft av vinäger vilket är helt normalt.
Rengöring
17
ALLMÄN BESKRIVNING
Ugnens ångfunktion erbjuder alla de fördelar som ärrenade med att ångkoka maten. Fördelarna med
ångkokning jämfört med traditionell varmluftstillagning är att värmenrdelar sig jämnare i maten,
tillagningstiden minskar och matvarornas näringsämnen bevaras bättre. Resultatet är utsökt tillagade och
i
nbjudande maträtter.
ÅNGKOKNING
Välj ångfunktionen genom att vrida multifunktionsvredet till läge Ånga. Med inställningsvredet -/+ väljer du
sedan en av nedanstående funktioner. Välj funktion och tryck på knappen OK för att starta tillagningen.
Kombifunktioner:
- Kött
- Fågel
- Fisk
- Fyllda grönsaker
Kombifunktionerna innebär att ånga tillsätts vid tillagning med över-/under
rme vilket borgarr
professionella tillagningsresultat. Ångmängd och -tid samt temperaturen i ugnen har ställts in och
optimerats för varje mattyp. Välj specifik funktionr den aktuella mattypen och se motsvarande
tillagningstabell för tips och råd om bästa tillagningstid.
•Varmhållning
Funktionen håller denrdiglagade maten varm i max. fyra timmar och bevarar dess smak och konsistens.
En liten ånginsprutning förhindrar att maten blir torr samtidigt som den hålls varm.
Manuell
Med den manuella funktionen ställer du in tillagningstiden och -temperaturen genom att välja en av följande
tre manuella funktioner (hög, mellan och låg). Med denna kombifunktion med ångkokning och tillagning
med över-/un
derrme kan du välja den mest lämpliga tillagningstemperaturen (130 - 250 °C) och den
bästa ångnivån, från svag (låg) till kraftig (hög). Välj specifik funktionr den aktuella mattypen och se
motsvarande tillagningstabell för tips och råd om bästa tillagningstid och -temperatur. Vissa exempel finns
med i den bifogade receptboken.
Endast ångkokning:
• Ångkokare
Annd den medföljande ångkokaren (se resp. avsnitt) för ångkokning av olika type
r av maträtter som t.ex.
fisk, allehanda frukter och grönsaker och likaså ris, krämer och puddingar. Vid denna typ av tillagning
bevaras matens doft och smak, konsistens och färg till fullo och likaså alla dess näringsämnen. Välj specifik
funktionr den aktuella mattypen och se motsvarande tillagningstabell för tips och råd om bästa
tillagningstid och -temperatur. Vissa exempel finns med i den bifogade receptboken.
Det krävs ingen förvärmning för att använda ångfunktionerna. Maten bör sättas in i kall ugn.
Stektermometern (se resp. avsnitt) kan användas för kött, fågel och de manuella funktionerna.
OBSERVERA! Ugnen blir mycket varm under tillagningen. Öppna inte luckan när
ångkokningsprogrammet pågår för att undvika brännskador p.g.a. ångan. Öppna luckan
försiktigt efter tillagningen. Ångan som strömmar ut kan förorsaka brännskador.
Det är normalt med kondens på luckan under tillagningen.
Ångfunktion
18
Livsmedel Kärl Funktion Falsnivå Temperatur Stektermometer Tillagningstid
(från botten) (°C) (°C) (minuter)
Rostbiff (mellanstekt) Pyrex tt 2 210 54 55-60
KÖTT Rostbiff (röd) Pyrex Kött 2 210 48 45-55
Max. nivå Kalvstek Pyrex Kött 2 210 68 70-75
Fläskstek Pyrex tt 2 210 55 55-70
Lammstek Pyrex tt 2 210 48 60-70
KycklingPyrex Kyckling 2 200 83 55-65
FÅGEL Kalkon 6 - 7 kg Droppbricka Kyckling 1 200 83 130-160
Max. nivå Anka Pyrex Kyckling 2 200 80 70-75
Gås Droppbricka Kyckling 2 200 80 70-80
Laxfiléer 1 kg Pyrex Fisk 2 180 28-35
Laxbitar Pyrex Fisk 2 180 18-20
FISK Laxkotletter Pyrex Fisk 2 180 25-30
Gädda 350 g Pyrex Fisk 2 180 25-30
Sjötunga 350 g Pyrex Fisk 2 180 18-25
Medelnivå Havsabborre 1 kg Pyrex Fisk 2 180 40-45
Amberjack, filéer/bitar Pyrex Fisk 2 180 15-20
Amberjack 600 - 800 g Pyrex Fisk 2 180 35-40
Piggvar Pyr
ex Fisk 2 180 30-45
Tonfiskbitar Pyrex Fisk 2 180 18-20
Laxfiléer 1 kg Ångkokarngkokare 2 100 25-30
FISK Gädda 350 g Ångkokarngkokare 2 100 30-35
(med Sjötunga 350 g Ångkokarngkokare 2 100 17-23
ångkokare) Havsabborre 1kg Ångkokarngkokare 2 100 35-40
Max. nivå Laxbitar Ångkokarngkokare 2 100 18-20
Amberjack, filéer/bitar Ångkokarngkokare 2 100 18-20
Piggvar Ångkokarngkokare 2 100 25-35
Räkor Ångkokarngkokar
e 2 100 10-12
Tomat Pyrex/långpannaGrönsaker 2 185 20-25
AuberginePyrex/långpannaGrönsaker 2 185 30-35
Fyllda Squash Pyrex/långpannaGrönsaker 2 185 30-35
grönsaker/ Kronärtskocka Pyrex/långpannaGrönsaker 2 185 45-50
frukt Paprika Pyrex/långpannaGrönsaker 2 185 25-40
Max. nivå Lök Pyrex/långpannaGrönsaker 2 185 30-35
Äpple Pyrex/långpann
aGrönsaker 2 185 30-35
Aprikos Pyrex/långpannaGrönsaker 2 185 20-25
Persika Pyrex/långpannaGrönsaker 2 185 25-30
Morot Ångkokarngkokare 2 100 30-35
Squash Ångkokarngkokare 2 100 25-30
Grönsaker Kronärtskocka Ångkokarngkokare 2 100 30-35
(med Paprika Ångkokarngkokare 2 100 22-28
ångkokare) nkål Ångkokarngkokare 2 100 35-40
Max. nivå Kål Ångkoka
rngkokare 2 100 22-28
Potatis Ångkokarngkokare 2 100 20-30
Brysselkål Ångkokarngkokare 2 100 20-30
Broccoli Ångkokarngkokare 2 100 22-28
Bröd / Bröd/ Franskbröd Droppbricka Manuell medel 2 180 40-50
desserter Bakverk/ sockerkaka KakformManuell medel 2 170 35-40
Jäsning Focaccia Droppbricka Manuellg 2 170 40-50
Max. nivå Muffins Muffinsplåt Manuell låg 2 185 18-22
Vanligt bröd Droppbricka Manuell medel 2 180 40-50
Plommonkaka Avlång bakformManuell medel 2 170 50-55
Br
ylépuddinngkokarngkokare 2 100 20-25
Kräm Ångkokarngkokare 2 100 25-30
Desserter Småkakor Kakformar Manuell medel 2 170 30-35
Fyllda fruktkakor Rund pyrex Manuell medel 2 170 45-50
Max. nivå Ostkaka Kakform av metall Manuell medel 2 170 50-60
Ostpaj Kakform av metall Manuell medel 2 170 50-60
Kex Bakplåt Manuell låg 2 170 18-20
Tabell för ångkokning
** För varje mattyp anges hur mycket vatten som skall fyllas på i vattenbehållaren.
19
Stektermometern kan anndas vid tillagning med ångfunktionerna för
kött, fågel eller de manuella funktionerna. Välj önskad funktion innan
du annder stektermometern.
•Stick in stektermometern i den tjockaste delen av köttet (se bild).
Sätt in maten i ugnen. Anslut stektermometern till ugnens högra
innervägg. ANVÄND GRYTVANTAR FÖR ATT UNDVIKA
BRÄNNSKADOR (se bild).
•När stektermometern har
anslutits visas bokstaven P på displayen.
Vrid inställningsvredet -/+ för att ställa in stektermometerns
temperatur enligt anvisningarna i tillagningstabellerna och tryck på
knappen OK för att starta tillagningen.
Tillagningen avbryts när den inställda temperaturen har uppnåtts.
Du kan då förnga tillagnin
gstiden (med inställningsvredet -/+) om
så önskas.
Ställ först in ugnstemperaturen (130 - 250 °C) och sedan
stektermometerns temperatur vid anndning av den manuella
funktionen.
•Om du inte skall annda stektermometern trycker du på knappen
OK för att bekräfta, ställer in tillagningstiden med
inställningsvredet -/+ och trycker
på knappen OK för att starta
tillagningen.
Användning av stektermometer
20
1 / 1