Indesit KN6C11(W)/SK Användarguide

Kategori
Ugnar
Typ
Användarguide
English
GB
Operating Instructions
COOKER AND OVEN
Contents
Operating Instructions,1
Description of the appliance-Overall view,2
Description of the appliance-Control Panel,3
Installation,4
Start-up and use,6
Cooking modes,6
Using the hob,9
Precautions and tips,10
Care and maintenance,11
Assistance,11
KN6C11/SK
NO
Norsk
Bruksanvisning
KOMFYR OG STEKEOVN
Innholdsfortegnelse
Bruksanvisning,1
Beskrivelse av apparatet -Oversikt, 2
Beskrivelse av apparatet-Kontrollpanel, 3
Installasjon,28
Oppstart og bruk,30
Stille inn klokken,31
Bruke stekeovnen,32
Forholdsregler og tips,34
Rengjøring og vedlikehold,35
Service,35
DA
Dansk
Brugsanvisning
KOMFUR OG OVN
Indhold
Brugsanvisning,1
Beskrivelse af apparatet- Generel oversigt,2
Beskrivelse af apparatet,-Betjeningspanel,3
Installation, 12
Ibrugtagning,14
Indstilling af ur,14
Brug af den kogepladen,17
Forholdsregler og tips,18
Vedligeholdelse,19
Assistance,19
F I
Suomi
Käyttöohjeet
LIESI JA UUNI
Sisällysluettelo
Käyttöohjeet,1
Laitteen kuvaus- Yleiskuva,2
Laitteen kuvaus- Ohjauspaneeli,3
Asennus,36
Valmistelu ja käyttö,38
Ajastimen asettaminen,39
Keittotason käyttö,41
Varotoimet ja neuvoja,42
Hoito ja huolto,43
Huoltoapu,43
Svenska
SV
Bruksanvisning
SPIS OCH UGN
Innehållsförteckning
Bruksanvisning,1
Beskrivning av utrustningen -Översiktsvy,2
Beskrivning av utrustningen-Manöverpanel,3
Installation,20
Start och användning, 22
Användning av spishällen,23
Användning av ugnen,24
Säkerhetsföreskrifter och råd, 26
Underhåll och skötsel,27
Service,27
2
1.Glass ceramic hob
2.Control panel
3..Sliding grill rack
4.DRIPPING pan
5.Adjustable foot
6.GUIDE RAILS for the sliding racks
7.position 5
8.position 4
9.position 3
10.position 2
11.position 1
Description of the appliance
Overall view
GB
1 Glaskeramisk koge ade
2 Betjeningspanel
3 RIST/PLADE hylde
4 BRADEPANDE hylde
5 Justerbar fod
6 SKINNER til glidehylder
7 position 5
8 position 4
9 position 3
10 position 2
11 position 1
Beskrivelse af apparatet
Generel oversigt
DA
1 Lasikeraaminen keittotaso
2 Kojetaulu
3 Uunin grillitaso
4 Uunipannu tai keittoastia
5 Säädettävät jalat
6 LIUKUOHJAIMET liukuville ritilöille
7 asento 5
8 asento 4
9 asento 3
10 asento 2
11 asento 1
Laitteen kuvaus
Yleiskuva
FI
1Glasskeramikktopp
2 Kontrollpanel
3 RILLER
4 Rille til LANGPANNE
5 Justerbar fot
6 Skinner for rister
7 posisjon 5
8 posisjon 4
9 posisjon 3
10 posisjon 2
11 posisjon 1
Beskrivelse av apparatet
Oversikt
NO
2
3
1
4
6
9
10
11
5
7
8
5
1 Elektriska kokplatta / Glaskeramikhäll
2 Manöverpanel
3 GALLERFALS
4 PLÅTFALS
5 Justerfot
6 GLIDSKENOR för falsar
7 läge 5
8 läge 4
9 läge 3
10 läge 2
11 läge 1
Beskrivning av maskinen
Översiktsvy
SV
SV
GB
3
Description of the appliance
Control panel
GB
1.SELECTOR knob
2.THERMOSTAT indicator light
3.THERMOSTAT knob
4.TIMER knob
5.Electric HOTPLATE control knob
6.ELECTRIC HOTPLATE indicator light
Beskrivelse af apparatet
Betjeningspanel
DA
1.PROGRAMMERER- bryter
2.TERMOSTAT GRILL- indikator- indikator
3.TERMOSTATBRYTER
4.TIDSUR
5.KOKESONE - brytere
6.KOKESONE PÅ indikator
1.Omskifterknap for den elektriske ovn
2.TERMOSTAT indikatorlys
3.Termostatknap
4.TIMER-knap
5.VARM PLADE knapper
6.VARM PLADE indikatorlys
Beskrivelse av apparatet
Kontrollpanel
NO
Laitteen kuvaus
Ohjauspaneeli
FI
1.Nappula OHJELMANSÄÄDIN
2. Merkkivalo TERMOSTAATTI
3.Nappula TERMOSTAATTI
4.AJASTIN
5.Nappulat KEITTOLEVY
6.Merkkivalo KEITTOLEVY PÄÄLLÄ
3
6
1
2
4
5
Beskrivning av maskinen
Manöverpanel
SV
1.PROGRAMVRED
2.Kontrollampa TERMOSTAT
3.TERMOSTATVRED
4.Knapp för ELEKTRISK PLATTOR
5.Kontrollampa ELEKTRISK PLATTOR
6.Knapp för ELEKTRISK PLATTOR
20
SE
Installation
Följande instruktioner är avsedda för installatören så att
han kan utföra installations, reglerings och de tekniska
underhållsoperationerna på bästa sätt och i enlighet med
gällande normer.
Viktigt: frånkoppla alltid spisen elektriskt innan vilket som
helst regleringsingrepp, underhållsingrepp etc utförs.
Installation av spisen
Det går att installera spisen vid sidan av möbler vars höjd
inte överskrider arbetsplanets. Väggen som är i kontakt
med spisens baksida ska vara av brandsäkert material.
Under användningen kan spisens baksida nå en tempe-
ratur som är 50°C högre än rumstemperaturen. För en
korrekt installation av spisen ska följande säkerhetsåt-
gärder vidtagas:
a) Utrustningen kan placeras i köket, i ett matrum eller i
ett annat rum, men inte i badrummet.
b) Möblerna runt om utrustningen ska placeras minst 200
mm från köksplanet om spisens yta är högre än möb-
lernas arbetsbänk. Gardiner får inte placeras bakom
spisen eller närmare än 200 mm från utrustningens
sidor.
c) Eventuella spisfläktar ska installeras enligt de anvis-
ningar som finns i fläktarnas bruksanvisningar.
d) Om spisen installeras under ett skåp ska detta hålla
ett avstånd på minst 420 mm (millimeter) från hällen.
Lättantändliga köksmöbler kan placeras direkt ovanför
arbetsbänken på ett minimiavstånd av 700 mm.
e) Väggen som är i kontakt med spisens baksida ska vara
av brandsäkert material.
HOOD
420
Min.
min. 650 mm. with hood
min.
700 mm. without hood
mm.
600
Min. mm.
420
Min. mm.
Nivellering (finns endast på vissa modeller)
På utrustningens nedre del finns 4 stödfötter som regleras
med hjälp av skruvar så att du kan förbättra nivelleringen
av utrustningen, om så skulle behövas. Det är mycket
viktigt att utrustningen placeras plant.
Montering av benen (finns endast på vissa modeller)
Ben som ska sättas fast under spisens fundament bifogas.
Höjdreglering av spisen
Spisen har i fabriken iordningställts för en höjd på 900
mm. Denna höjd kan sänkas till 850 mm genom att man
monterar bort den lösa delen av fundamentet. Ta bort
uppvärmningslådan för maten. Skruva loss de 6 skruvarna
“B” ,som finns i hörnen, med hjälp av en skruvmejsel.
Montera även bort justeringsfötterna “A” (se fig. A). För
att nivellera spisen ska du skruva fast fötterna “A” på
fundamentet (se fig. B).
B
A
A
Fig. A Fig. B
Elektrisk anslutning
Ugnar som är försedda med en trepolig nätkabel
är förberedda för att fungera med växelström med
nätspänning och -frekvens som anges på märkskylten
(som sitter på apparaten) och i bruksanvisningen.
Jordkabeln är gulgrön.
Montering av elkabeln
Öppning av kopplingsplint:
Tryck på sidotungorna på kopplingsplintens lock
med hjälp av en skruvmejsel.
Dra och öppna locket till kopplingsplinten.
Gör så här för att ansluta kabeln:
Lossa skruven på kabelhållaren och skruvarna på
kontakterna.
Notering: Bryggorna iordningsställs på fabriken för
en 230 V enfas anslutning (fig. A).
För att utföra de elektriska anslutningarna fig. C
och fig. D, använd de två bryggorna inuti lådan (fig. B -
referens „P”).
SE
21
Fäst nätkabeln i den särskilda kabelhållaren och stäng
locket.
Innan du utför anslutningen ska du försäkra dig om att:
Denna apparats elektriska säkerhet garanteras
endast då apparaten är korrekt ansluten till ett effektivt
jordsystem enligt gällande föreskrifter beträffande
elektrisk säkerhet. Det är nödvändigt att kontrollera detta
grundläggande säkerhetskrav och, vid tvekan, begära
en noggrann kontroll av systemet som ska utföras av
utbildade fackmän. Tillverkaren kan inte hållas ansvarig
för eventuella skador som orsakats av att utrustningen
inte har jordats.
Innan apparaten ansluts ska du försäkra
dig om att de data som anges på märkskylten (som
sitter på själva apparaten och/eller förpackningen)
överensstämmer med el- och gasnätet.
Anslutning av nätkabeln till elnätet
Montera en standardiserad stickkontakt på kabeln
avsedd för den effekt som är angiven på märkskylten.
Om den ska anslutas direkt till elnätet måste en
flerpolsbrytare installeras mellan utrustningen och
elnätet som har en öppning på minst 3 mm mellan
kontakterna och som är anpassad till effekten och
överensstämmer med gällande normer (jordkabeln får
inte avbrytas från brytaren).Elkabeln ska placeras så
att den inte i någon punkt överstiger rumstemperaturen
med 50 °C.
Fig. A
N
L2
L3
L1
P
Fig. B
230V ~
H05 RR-F 3x4 CEI-UNEL 35363
400V 2N~
H05 RR-F4x2.5 CEI-UNEL 35363
400V 3N~
H05 RR-F5x1.5 CEI-UNEL 35363
L
N
NL1L2L3
L2L1N
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
Fig. D
Fig. C
Kontrollera att systemets elektriska kapacitet
och uttagen är anpassade till den maxeffekt som
anges på märkskylten. Vid tvekan ska du vända dig till
en utbildad fackman.
Om inkompatibilitet mellan uttaget och
utrustningens kontakt förekommer, ska man låta
byta ut uttaget mot ett av lämplig typ av en utbildad
fackman. Denne ska särskilt försäkra sig om att
uttagets kabeltvärsnitt är lämpligt för apparatens
effektförbrukning. I allmänhet avrådes från användning
av adaptrar, grenuttag och/eller skarvsladdar. Om
det skulle visa sig vara nödvändigt att använda sig
av dessa ska endast enkla adaptrar eller grenuttag
och skarvsladdar användas som är i enlighet med
gällande säkerhetsnormer och se till att inte överskrida
strömkapacitetsgränsvärdet som anges på den enkla
adaptern och på skarvsladdarna, samt maxeffekten
som anges på grenuttaget. Kontakten och uttaget ska
vara lättåtkomliga.
TEKNISKA DATA
Ugnsdimensioner
(HxBxD)
32x43,5x39,5 cm
Volym 60 l
Användbara mått i
förhållande till
ugnsutrymmet
bredd 46 cm
djup 42 cm
höjd 8,5 cm
Spänning och
frekvens
Se märkplåt
Keramikhäll
Vänster fram
Vänster bak
Höger bak
Höger fram
Max. förbrukning
keramikhäll
1 700 W
1 200 W
2 100 W
1 200 W
6 200 W
ENERGIETIKETT
Direktiv 2002/40/EG angående
etiketter på elektriska ugnar.
Standard EN 50304
Energiförbrukning för naturlig
konvektion
Värmeläge: statisk
Denna apparat överensstämmer
med följande europeiska
ekonomiska direktiv: 2006/95/EG
av den 061212 (lågspänning) och
senare ändringar - 2004/108/EG
av den 041215 (elektromagnetisk
kompatibilitet) och senare
ändringar - 93/68/EEG av den
930722 och senare ändringar.
2002/96/EG
1275/2008 (Standby-/Från-läge)
22
SE
Start och användning
Ugnens olika funktioner styrs med vred och knappar
på kontrollpanelen
! Innan produkten används, ta bort all plastfilm som
sitter på sidorna.
! Första gången du använder produkten
rekommenderar vi att du ställer in termostaten
på högsta nivån och lämnar ugnen tom i ca en
halvtimme. Ugnsluckan ska vara stängd. Öppna sedan
ugnsluckan och ventilera rummet. Lukten som ofta
uppstår under denna första användningen beror på
avdunstning av ämnen som används för att skydda
ugnen under lagring och tills den är installerad.
! Använd endast den nedersta falsen i ugnen vid
användning av grillspett (om sådan finns). För alla
andra typer av matlagning, använd aldrig den nedersta
falsen eller ställ något på botten av ugnen när den är
i funktion. I annat fall kan emaljen skadas. Ställ alltid
dina kokkärl (tallrikar, aluminiumfolie o.s.v.) på gallret
som följer med produkten.
Tillagningssätt
Konvektionssätt
Ställ termostatvredet mellan 60°C och Max.
I detta läge sätts det övre och nedre värmeelementet
på. Detta är den klassiska och traditionella typen
av ugn som har fulländats, med exceptionell
värmefördelning och minskad energiförbrukning.
Konvektionsugnen är fortfarande oöverträffad när
det gäller tillagning rätter som består av många
ingredienser, t.ex. kål med revben, torskgratäng,
lutfisk, kalvkött med ris o.s.v.
Resultat blir dessutom utmärkt vid tillagning av kalv-
eller nötköttsrätter (bräserat kött, grytor, gulasch,
vilt, skinka m.m.) som måste tillagas långsamt och
som kräver „ösa stek” eller tillsats av vätska. Detta
är dessutom det bästa sättet för att grädda bakverk
och tillaga frukt, samt tillagning med täckta kastruller
för ugnsbakning. Vid tillagning i konvektionsläge ska
endast en långpanna eller ugnsgaller används åt
gången, i annat fall blir värmefördelningen ojämn.
Genom att använda olika falshöjder kan du balansera
mängden värme mellan den övre och nedre delen
av ugnen. Välj bland de olika falshöjderna beroende
på om rätten behöver mer eller mindre värme från
ovansidan.
Bakverksläge
Termostatvredets läge: Mellan 60 °C och Max.
Det nedre värmeelementet sätts på.
Detta tillagningsläge är idealiskt för gräddning och
tillagning av delikat mat, i synnerhet bakverk som
måste jäsa eftersom värmen underifrån underlättar
jäsningsprocessen.
Observera att det tar lång tid att nå höga
temperaturer, därför rekommenderas att du använder
konvektionsläget i dessa fall.
Övre ugnen
Termostatvredets läge: Mellan 60 °C och Max.
Det övre värmeelementet sätts på.
Detta läge kan användas för att bryna mat i slutet av
tillagningsprocessen.
Grill
Termostatvredets läge: Max.
Det övre centrala värmeelementet sätts på.
Den extremt höga och direkta temperaturen från grillen
gör det möjligt att bryna ytan på kött och stekar, medan
köttsaften stannar kvar och gör köttet mört. Grillen
rekommenderas dessutom för rätter som kräver en
hög temperatur på ytan: Nötbiffar, kalv, revben, filéer,
hamburgare o.s.v.
Några grillexempel beskrivs i avsnittet „Praktiska
tillagningstips”.
Ugnslampan
Vrid vredet till symbolen
för att tända lammpan.
Lampan lyser upp ugnen och fortsätter att lysa så
länge något av ugnens värmeelement är på.
Termostatlampa
Denna lampa indikerar att ugnen värmer. När lampan
släcks har temperaturen inne i ugnen nått den
temperatur som har ställts in med termostatvredet.
I detta läge tänds och släcks lampan när ugnen
upprätthåller temperaturen till en konstant nivå.
Timervred
För att använda timern måste den vridas upp genom
att vrida vredet nästan ett helt varv i medurs riktning
. Vrid sedan tillbaka och ställ in önskad tid så
att minuterna överensstämmer med markeringen på
kontrollpanelen.
SE
23
Lucklåsanordning
Vissa modeller är försedda med ett „lucklås” system
som sitter mellan manöverpanelen och ugnsluckan.
För att öppna ska anordningen „A” tryckas nedåt, se
figuren.
A
Praktiska matlagningstips
Vid tillagning i ugnen, använd endast en långpanna
eller ett ugnsgaller åt gången. Välj bland de olika
falshöjderna beroende på om rätten behöver mer eller
mindre värme från ovansidan.
Förvärmning
Om ugnen måste förvärmas (vid tillagning av jäst mat)
rekommenderar vi att du använder „konvektionsläget”
för att nå önskad temperatur så snabbt som möjligt. När
förvärmningen är klar (den röda lampan E släcks), välj
önskat tillagningssätt.
Tillagning av fisk och kött
Vid tillagning av vitt kött, fågel och fisk, använd
temperaturinställningarna från 180 °C till 200 °C.
För rött kött som ska vara välstekt på utsidan men mört
och saftigt på insidan, rekommenderas att börja med
en hög temperaturinställning (200 - 220 °C) under en
kort tid och sedan sänka ugnsvärmen.
I allmänhet gäller att ju större steken är, desto lägre
temperaturinställning. Lägg köttet på mitten av gallret
och ställ långpannan under för att samla upp fettet.
Se till att gallret sitter i mitten av ugnen. Om du vill öka
värmen underifrån, ställ gallret på de lägre falsarna.
För aromatiska stekar (särskilt anka och vilt), täck köttet
med späck eller bacon ovanpå.
Tillagning av bakverk
Vid tillagning av bakverk, förvärm alltid ugnen och
öppna inte ugnen under gräddningen för att undvika
att bakverket sjunker ihop.
Använda grillen
Använd
grilläget, ställ maten i mitten under grillen
(3:e eller 4:e falsen från botten) eftersom endast
den mellersta delen av det övre värmeelementet är
tillkopplat.
Ställ långpannan på den nedre falsen (1:a från botten)
för att samla upp köttsaft eller fett så att det inte
droppar på ugnsbotten.
Vid användning av detta läge rekommendas att ställa
in termostaten på högsta läge. Du kan dock även
använda lägre temperaturer, det är bara att justera
termostatvredet till önskad temperatur.
På modeller försedda med grillspett
, kan du
använda den medföljande grillspettsatsen när
grilläget används. I detta fall ska tillagningen göras
med stängd lucka. Ställ grillspettet på den tredje falsen
från botten och långpannan på den nedersta falsen för
att samla upp köttsaft eller droppande fett.
! Använd alltid grillen med stängd lucka. På detta
sätt får du både utmärkt resultat och sparar energi
(cirka 10 %).
Bästa resultat vid användning av grillägena erhålls
genom att ställa gallret på den nedre falsarna (se
matlagningstabell). Ställ sedan en långpanna på den
nedersta falsen för att undvika att fett droppar och os
bildas.
24
SE
Användning av
glaskeramikhällen
! Limmet som har applicerats på packningarna lämnar
rester av fett på glaset. Det rekommenderas att ta
bort dessa fettrester med en särskild icke slipande
rengöringsprodukt innan produkten används. Under
de första användningstimmarna kan en gummilukt
förekomma, men den försvinner mycket snabbt.
Sätta på och stänga av värmezonerna
För att sätta på en värmezon, vrid respektive vred i
medurs riktning.
För att stänga av värmezonen, vrid vredet i moturs
riktning till läget “0”.
Om lampan ELEKTRISK VÄRMEPLATTA PÅ är tänd,
indikeras att minst en värmeplatta på hällen är på.
Värmezoner
Hällen är försedd med elektriska strålvärmeelement.
När de används blir följande punkter på hällen röda.
A. Värmezonen.
B. Lampan för varm
värmezon: Denna indikerar att
temperaturen för respektive
värmezon är högre än 60 °C,
även när värmeelementet har
stängts av men fortfarande är
varmt.
Värmezoner med strålvärmeelement
Dessa har liknande egenskaper som gasbrännare: De
är enkla att kontrollera, når inställd temperatur snabbt
och du kan se den verkliga effekten som avges.
Vrid respektive vred i medurs riktning till ett läge mellan
1 och 6.
Praktiska råd om hur du använder hällen
Använd kokkärl med en tjock och plan botten så att
de ligger an perfekt mot värmezonen.
Använd alltid kokkärl med en diameter som är
tillräckligt stor för att täcka värmezonen fullständigt,
för att utnyttja all värme som produceras.
Se till alltid till att kokkärlets botten är fullständigt ren
och torr: På detta sätt garanteras att kokkärlen ligger
an perfekt mot värmezonen och både kokkärlen och
hällen håller längre tid.
Undvik att använda samma kokkärl som används på
gasbrännare: Den höga värmen från gasbrännare
kan ha gjort botten skev så att den inte ligger an
ordentligt.
Lämna aldrig en värmezon tillslagen utan kokkärl på
den, i annat fall kan värmezonen skadas.
A
A
A
A
B
Inställning Normal eller snabb platta
0 Off
1 Tillaga grönsaker, fisk
2 Tillagning av potatis (ångkokning),
soppor, kikärter och bönor.
3 Tillagning av stora mängder mat,
minestrone
4 För rostning (medelstekt)
5 För rostning (över medelstekt)
6 För bryning och för att nå kokpunkten
på kort tid.
SE
25
Ugnens matlagningstabell
Väljarvredets
läge
Mat som ska
tillagas
Vikt
(kg)
Tillagningsfals
från botten
Förvärmningstid
(minuter)
Termostat-
vredets läge
Tillagningstid
(minuter)
1 Konvektion Anka
Kalv- eller fläskstek
Småkakor
Tarteletter
Lasagne
Lamm
Makrill
Plumcake
Petit-chouer
Sockerkaka
Pajer
1
1
1
-
1
1
1
1
1
0,3
0,5
1,5
3
3
3
3
3
3
2
2
2
3
3
3
15
15
15
15
15
10
10
10
10
10
10
15
200
200
200
180
180
190
180
180
170
180
170
200
65-75
70-75
70-80
15-20
30-35
35-40
50-60
30-35
40-50
30-35
20-25
30-35
2 Bakverksläge Tårtbottnar
Tarteletter
Fruktkakor
Briocher
0,5
1
1
0,5
3
3
3
3
15
15
15
15
160
180
180
160
30-40
35-40
50-60
25-30
3 Övre ugn Bryning av mat för
perfekt matlagning
- 3/4 15 220 -
4 Grill Sjötunga och
bläckfisk
Räkgrillspett och
torskfilè
Grillade grönsaker
Kavlstek
Kotletter
Hamburgare
Makrillar
Rostad sandwich
1
1
1
1
1
1
1
1
4 st.
4
4
4
3/4
4
4
4
4
4
5
5
5
5
5
5
5
5
5
Max.
Max.
Max.
Max.
Max.
Max.
Max.
Max.
Max.
8-10
6-8
10
10-15
15-20
15-20
7-10
15-20
2-3
OBS! Tillagningstiderna är ungefärliga och kan variera beroende på personlig smak. Vid tillagning med grillen ska
långpannan alltid placeras på den första falsen från botten.
26
SE
Råd och tips
! Denna produkt har konstruerats och tillverkats i
enlighet med internationella säkerhetsstandard.
Följande varningar anges av för säkerhetsskäl och
måste läsas noga.
Allmän säkerhet
Glaskeramikhällen är resistent mot
temperaturvariationer och stötar. Kom dock ihåg att
knivblad eller köksredskap kan skada hällens yta.
Om detta sker, ta ut spisens stickkontakt ur eluttaget
och kontakta en auktoriserad serviceverkstad för att
fråga efter originalreservdelar. Om detta inte görs
kan produktens säkerhet äventyras.
Om hällens yta är sprucken, stänga av produkten för
att förhindra att elstötar uppstår.
Produkten är avsedd för privat bruk i hemmet och
inte för kommersiellt eller industriellt bruk.
Produkten får inte installeras utomhus, inte ens på
övertäckta platser. Det är mycket farligt att lämna
produkten exponerad för väder och vind.
Vidrör inte produkten med bara fötter eller med våta
eller fuktiga händer och fötter.
Produkten ska användas av vuxna endast
för tillagning av livsmedel, i enlighet med
de instruktioner som beskrivs i denna
bruksanvisning. All annan användning av
produkten (t.ex. för uppvärmning av rummet)
betraktas som felaktig användning och är
farlig. Tillverkaren kan inte hållas ansvarig för
eventuella skador till följd av olämplig, felaktig
och oförnuftig användning av produkten.
Bruksanvisningen följer föreskrifterna för produkter
i klass 1 (isolerad) eller klass 2 - underklass 1
(inbyggd mellan 2 st. köksskåp).
När produkten används, blir värmeelementen
och vissa delar på ugnsluckan mycket varma. Se
till att du inte rör vid dem och håll barnen på ett
säkert avstånd.
Se till att nätkablar från andra elektriska apparater
inte kommer i kontakt med ugnens heta delar.
Öppningarna för ventilation och avledning av värme
får aldrig täckas över.
Använd alltid grytlappar när du placerar kokkärl i
ugnen eller när de tas ut.
Använd inte brandfarliga vätskor (alkohol, bensin
o.s.v.) nära produkten när den används.
Ställ inte brännbara material i det nedre
förvaringsutrymmet eller i själva ugnen. Om
produkten sätts på av misstag kan materialet fatta
eld.
Kontrollera alltid att vreden är i läge
när produkten
inte används.
När produkten kopplas ur, ta alltid ur stickkontakten
ur eluttaget. Dra inte i kabeln.
Utför aldrig rengörings- eller underhållsarbeten utan
att först ha kopplat från produkten från elnätet.
Om produkten går sönder ska du under inga
omständigheter försöka reparera produkten själv.
Reparationer som utförs av oerfarna personer
kan orsaka personskador eller ytterligare fel på
produkten. Kontakta en serviceverkstad.
Ställ inte tunga föremål på öppen ugnslucka.
Kassering
Kassering av förpackningsmaterial: Följ lokal
lagstiftning så att förpackningsmaterialet kan
återanvändas.
Det europeiska direktivet 2002/96/EG om
elektriskt och elektroniskt avfall (WEEE) anger
att hushållsapparater inte ska kasseras bland
de normala fasta hushållssoporna. Förbrukade
produkter ska samlas in separat för att optimera
kostnaderna för återanvändning och återvinning av
material inuti maskinen, samtidigt som eventuella
skador på atmosfären och människors hälsa
förhindras. Den överkorsade soptunnan finns på
alla produkter för att påminna ägaren om dennes
skyldigheter när det gäller separerade sophämtning.
Förbrukade apparater kan samlas in av den
offentliga avfallshanteringen, lämnas in till därtill
avsedda insamlingssystem i området eller, om
det är tillåtet enligt gällande nationell lagstiftning,
lämnas tillbaka till återförsäljaren som en del i ett
bytesavtal vid köp av en likvärdig produkt.
Alla större tillverkare av hushållsapparater deltar
i skapandet och organiserandet av system för
insamling och omhändertagande av gamla och
kasserade apparater.
Respektera och värna om miljön
Du kan hjälpa till att minska den maximala
belastningen på elföretagen genom att använda
ugnen under timmarna mellan sen eftermiddag och
tidigt på morgonen.
Ha alltid ugnsluckan stängd vid användning av
lägena GRILL, DUBBELGRILL och DUBBELGRILL
MED FLÄKT: Detta ger ett bättre resultat samtidigt
som energi sparas (cirka 10 %).
Kontrollera dörrtätningarna regelbundet och torka
dem rena för att försäkra dig om att de är fria från
skräp och ligger an ordentligt mot dörren så att
värmeläckage kan undvikas.
SE
27
Skötsel och underhåll
Stänga av produkten
Koppla från produkten från elnätet innan något arbete
utförs på den.
! Använd aldrig ångrengörare eller högtryckstvättar för att
rengöra produkten.
Rengöra ugnen
Det rostfria stålet samt emaljbelagda yttre delar
och gummitätningar kan rengöras med en svamp
fuktad med ljummet vatten och neutral tvål. Använd
specialprodukter för borttagning av envisa fläckar.
Efter rengöring, skölj och torka ordentligt. Använd inte
slipande pulver eller frätande ämnen.
Insidan av ugnen ska helst rengöras efter varje
användning, medan ugnen fortfarande är ljummen.
Använd varmt vatten och rengöringsmedel. Skölj sedan
ordentligt och torka av med en mjuk trasa. Använd inte
slipande produkter.
Rengör ugnsluckans glas med en svamp och en icke
slipande rengöringsprodukt. Torka sedan av ordentligt
med en mjuk trasa. Använd inte grova slipande
material eller vassa metallskrapor eftersom dessa kan
repa ytan och få glaset att spricka.
Tillbehören kan tvättas som vanligt diskgods och tål
även maskindisk.
Smuts och fett ska tas bort från kontrollpanelen med en
icke slipande svamp eller en mjuk trasa.
Kontrollera ugnens tätningar
Kontrollera lucktätningarna runt ugnen regelbundet. Om
tätningen är skadad, kontakta din närmaste auktoriserade
serviceverkstad. Vi rekommenderar att inte använda
ugnen förrän tätningarna har bytts ut.
Byta ugnslampa
1. När du kopplat från ugnen från elnätet, ta bort glaslocket som
täcker lampsockeln (se  gur).
2. Ta bort glödlampan och byt ut den
mot en av samma typ: Spänning 230
V, effekt 25 W, lampsockel E 14.
3. Sätt tillbaka locket och återanslut
ugnen till strömförsörjningen.
Rengöra glaskeramikhällen
! Använd inte slipande eller frätande rengöringsmedel
(t.ex. produkter i sprejflaskor för rengöring av grillar
och ugnar), fläckborttagningsmedel, rostskyddsmedel,
rengöringsmedel eller svampar med slipande ytor: Dessa
kan repa ytan på ett sätt som inte kan repareras.
Det är oftast tillräckligt att tvätta hällen med en fuktig
svamp och torka den med hushållspapper.
Om hällen är särskilt smutsig, gnugga den med ett
speciellt glaskeramikrengöringsmedel. Skölj sedan
väl och torka ordentligt.
För att ta bort envist smuts, använd en lämplig skrapa
(följer inte med produkten). Ta bort spill så fort som
möjligt, utan att vänta på att produkten svalnar. På
detta sätt undviks att förhårdnade rester bildas. Du kan
få utmärkt resultat med hjälp av stålull, särskilt utformat
förglaskeramikytor och indränkt i tvålvatten.
Om plast eller sockerhaltiga ämnen av misstag har varit
smält på hällen, ta bort dem omedelbart med skrapan
medan ytan fortfarande är varm.
När hällen är ren kan den behandlas med en speciell
skyddande underhållsprodukt: Den osynliga filmen som
denna produkt lämnar kvar skyddar ytan från droppar
under tillagningen. Detta underhåll ska utföras medan
produkten är varm (inte het) eller kall.
Kom ihåg att alltid skölja av produkten ordentligt med
rent vatten och torka den noga: Rester kan bli till
förhårdnader vid nästa matlagningstillfälle.
Rengöring av rostfritt stål
Rostfritt stål kan få märken av hårt vatten som lämnas kvar
på ytan en längre tid eller från starka rengöringsmedel
som innehåller fosfor. Det rekommenderas att skölja och
torka stålytor ordentligt.
Assistans
Vi ber dig ha följande information till hands:
Produktens modell (Mod.).
• Serienummer (S/N).
Denna information finns på märkplåten som sitter på
produkten och/eller på förpackningen.
Rengöringsmedel för
glaskeramikhäll
Tillgängliga från
Rakbladsskrapa för
fönster
Byggvaruhus
Utbytesblad Byggvaruhus,
varuhus,
järnaffär
COLLO luneta
HOB BRITE
Hob Clean
SWISSCLEANER
Livsmedelsaffärer,
varuhus, elaffärer,
stormarknader.
1 / 1

Indesit KN6C11(W)/SK Användarguide

Kategori
Ugnar
Typ
Användarguide