Lägg i hackade tomater, riven Emmentaler
och ströbröd. Rör om väl och låt koka upp.
Krydda sedan med salt, peppar och kanel
och avlägsna från spisplattan.
Skala potatisen och skär den i 1 cm tjocka
skivor. Skölj auberginen och skär i 1 cm
tjocka skivor.
Torka alla skivor med hushållspapper. Bryn
sedan i en stekpanna med mycket smör.
Gör under tiden bechamelsåsen: Smält
smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och värm
tills det är gyllene under oavbruten omrör-
ning. Tillsätt mjölken lite i taget under stän-
dig omröring. Krydda såsen med salt, pep-
par och muskotnöt, sjud utan lock ca. 10
minuter.
Lägg potatisskivorna i botten av en smord
bakform, strö ut lite riven ost över. Lägg ut
ett lager av aubergine ovanpå detta. Lägg
sedan en del av köttfärsblandningen ovan-
på. Häll sedan en del av bechamelsåsen
ovanpå.
Gör nu ytterligare ett lager av potatis följt av
aubergine och sedan köttfärsblandningen.
Det sista lagret skall vara bechamelsås.
Sprid sedan ut resten av osten ovanpå,
samt ströbrödet. Smält smöret och häll ut
ovanpå moussakan.
– Tid i produkten: 60 minuter
– Ugnsnivå: 2
Fryst panpizza
Instruktioner för tid och temperatur åter-
finns på förpackningen. Följ tillverkarens
anvisningar.
Kyld pizza
Instruktioner för tid och temperatur åter-
finns på förpackningen. Följ tillverkarens
anvisningar.
Fryst pizza
Instruktioner för tid och temperatur åter-
finns på förpackningen. Följ tillverkarens
anvisningar.
Fryst portionspizza
Instruktioner för tid och temperatur åter-
finns på förpackningen. Följ tillverkarens
anvisningar.
Piroger (30 små bitar)
Ingredienser för degen:
• 250 g speltmjöl
• 250 g smör
• 250 g lättkvarg
•salt
Ingredienser för fyllningen:
• 1 litet vitkålshuvud (400 g)
• 50 g bacon
• 2 matskedar skirat smör
• salt, peppar och muskotnöt
• 3 matskedar gräddfil
•2 ägg
Övrigt:
• Bakplåt med bakplåtspapper
Beskrivning:
Knåda speltmjöl, smör, lättkvarg och lite
salt till en deg och lägg i kylskåpet.
Skär vitkålen i fina strimlor. Tärna bacon
och stek i det skirade smöret. Tillsätt kålen
och fräs tills den är mjuk. Krydda med salt,
peppar och muskot och blanda med
gräddfilen.
Fortsätt att bräsera tills all lös vätska har
avdunstat.
Hårdkoka äggen, kyl dem och tärna dem.
Blanda ner i kålen och låt svalna.
Kavla ut degen och skär ut cirklar med
8 cm diameter.
Lägg lite fyllning i mitten av varje cirkel och
vik över. Försegla kanterna genom att
trycka till med en gaffel.
Placera pirogerna på en bakplåt täckt med
bakplåtspapper och pensla med äggula.
– Tid i produkten: 20 minuter
– Ugnsnivå: 3
Savarinkaka
Ingredienser för degen:
• 350 g mjöl
• 1 litet paket torkad jäst (8 g torrjäst eller
42 g färsk jäst)
• 75 g socker
• 100 g smör
• 5 äggulor
• 1/2 tesked salt
• 1 paket vaniljsocker (ungefär 8 g)
• 125 ml mjölk
Efter bakning:
20
www.electrolux.com