1. TILLAGNINGSHJÄLP -RECEPT
I menyn Tillagningshjälp är maträtterna
indelade i olika kategorier:
• Upptining
• Kokning/Smältning
• Fågel/Kött/Fisk
• Paj/Grytor/Gratäng
• Efterrätter
1.1 Upptining
Tina fisk
Lägg den djupfrysta fisken på en upp
och nedvänd tallrik och ställ tallriken i en
behållare så att smältvattnet kan rinna av
utan att smutsa ned mikrovågsugnens
insida.
Kontrollera maten regelbundet under
upptiningen och vänd den flera gånger.
Efterhand som fisken tinar ska du under-
söka fiskens olika delar om den är block-
frusen.
– Tid i produkten: beroende på vikt
– Ugnsnivå: mikrovågstallrik
Efter upptiningen ska livsmedlet stå i
rumstemperatur ungefär lika lång tid
som upptiningstiden.
Tina fågel
Lägg maten som ska tinas på en upp och
nedvänd tallrik och ställ tallriken i en be-
hållare så att smältvattnet kan rinna av
utan att smutsa ned produkten.
Kontrollera maten regelbundet under
upptiningen och vänd den flera gånger.
Täck exponerade feta ytor som ben och
vingspetsar med aluminiumfolie.
– Tid i produkten: beroende på vikt
– Ugnsnivå: mikrovågstallrik
Efter upptiningen ska livsmedlet stå i
rumstemperatur ungefär lika lång tid
som upptiningstiden.
Tina kött
Lägg det djupfrysta köttet på en upp
och nedvänd tallrik och ställ tallriken i en
behållare så att smältvattnet kan rinna av
utan att smutsa ned produkten.
Kontrollera maten regelbundet under
upptiningen och vänd den flera gånger.
Efterhand som maten tinar ska du noga
ta isär köttfärs eller delar av köttet om
det är blockfruset.
– Tid i produkten: beroende på vikt
– Ugnsnivå: mikrovågstallrik
Efter upptiningen ska livsmedlet stå i
rumstemperatur ungefär lika lång tid
som upptiningstiden.
Tina bröd
Lägg brödet på en kökshandduk på en
tallrik.
Vänd på brödet flera gånger under upp-
tiningen.
– Tid i produkten: beroende på vikt
– Ugnsnivå: mikrovågstallrik
Efter upptiningen ska livsmedlet stå i
rumstemperatur ungefär lika lång tid
som upptiningstiden.
1.2 Kokning/Smältning
Färska grönsaker
Lägg hackade grönsaker i en mikrovåg-
sugnssäker tallrik och tillsätt ca 50 ml vat-
ten. Täck över tallriken (lock eller plastfo-
lie som tål mikrovågsugn).
Vänd på grönsakerna flera gånger under
tillagning.
– Tid i produkten: beroende på vikt
– Ugnsnivå: mikrovågstallrik
Tips: Om grönsakerna är mycket krispiga
kan du ställa in en lägre vikt. Om grönsa-
kerna är för mjuka kan du ställa in en
högre vikt.
Frusna grönsaker
Lägg djupfrysta grönsaker i en mikrovåg-
sugnstålig tallrik och tillsätt ca 50 ml vat-
ten. Täck över tallriken (lock eller plastfo-
lie som tål mikrovågsugn).
Vänd på grönsakerna flera gånger under
tillagning.
– Tid i produkten: beroende på vikt
– Ugnsnivå: mikrovågstallrik
2
www.aeg.com