Svenska - 20
AUTOMATISKA TILLAGNINGSPROGRAM FÖR ENKEL UGN
I följande tabell presenteras 25 automatiska program för kokning, stekning och bakning.
De kan användas i enkel ugn. Ta alltid bort avdelaren.
Den innehåller kvantiteter, viktangivelser och olika rekommendationer.
Tillagningslägen och -tider har förprogrammerats för att göra det enkelt för dig.
Se dessa riktlinjer vid tillagning. Sätt alltid in mat i kall ugn.
Nej Livsmedel Vikt/kg Tillbehör Falsnivå Rekommendation
A-01 Fryst pizza 0,3-0,6
0,7-1,0
Ugnsgaller 2 Ställ den frysta pizzan i mitten av gallret.
A-02 Frusna pommes
frites
0,3-0,5
(tunna)
0,6-0,8
(tjocka)
Bakplåt
(Universal)
2 Fördela pommes friten jämnt på bakplåten.
Den första inställningen rekommenderas för
tunna pommes frites, den andra inställningen
rekommenderas för tjocka pommes frites.
A-03 Frysta kroketter 0,3-0,5
0,6-0,8
Bakplåt
(Universal)
2 Fördela de frusna potatiskroketterna jämnt på
bakplåten.
A-04 Lasagne 0,3-0,5
0,8-1,0
Ugnsgaller 3 Förbered färsk lasagne eller använd en
förberedd produkt och placera i en väl tilltagen
mikrosäker form. Placera maten i mitten av
ugnen.
A-05 Bistek 0,3-0,6
0,6-0,8
Den djupa plåten
med galler
4 Lägg marinerade bistekar sida vid sida på
gallret. Vänd på dem då du hör ett pipande ljud.
Den första inställningen är för tunna stekar och
den andra inställningen för tjocka stekar.
A-06 Nötstek 0,6-0,8
0,9-1,1
Den djupa plåten
med galler
2 Placera den marinerade rostbien på gallret.
Vänd på dem då du hör ett pipande ljud.
A-07 Fläskstek 0,6-0,8
0,9-1,1
Den djupa plåten
med galler
2 Placera det marinerade fläskköttet på ett tätt
galler med svålen nedåt. Vänd på dem då du
hör ett pipande ljud.
A-08 Lammkotletter 0,3-0,4
0,5-0,6
Den djupa plåten
med galler
4 Marinera lammkotletterna. Placera
lammkotletterna på gallret. Vänd på dem då du
hör ett pipande ljud. Den första inställningen är
för tunna kotletter och den andra inställningen
för tjocka kotletter.
A-09 Kycklingdelar 0,5-0,7
1,0-1,2
Den djupa plåten
med galler
4 Pensla kycklingdelarna med olja och kryddor.
Placera kycklingdelarna intill varandra på gallret.
A-10 Hel kyckling 1,0-1,1
1,2-1,3
Den djupa plåten
med galler
2 Pensla kycklingen med olja och kryddor.
Placeras på litet galler med bröstsidan nedåt.
Vänd på dem då du hör ett pipande ljud.
A-11 Ankbröst 0,3-0,5
0,6-0,8
Den djupa plåten
med galler
4 Förbered ankbröstet, placera det på gallret med
den feta sidan uppåt. Första inställningen är för
ett ankbröst, andra inställningen är för 2 tjocka
ankbröst.
A-12 Kalkonrulle 0,6-0,8
0,9-1,1
Den djupa plåten
med galler
2 Placera kalkonen på gallret. Vänd på dem då du
hör ett pipande ljud.
A-13 Ångkokad fisk 0,5-0,7
0,8-1,0
Ugnsgaller 2 Rensa och skölj fiskar, såsom forell, abborre
och sjöabborre. Placera dem med på längden
i en oval ugnsform. Tillsätt 2-3 matskedar
citronsaft. Täck med ett plastlock.
NV70F7796ES_EE_DG68-00522D-01_SV.indd 20 2015-05-21 �� 6:38:18