Ånga/ECO Ånga
VARNING
Öppna inte produktens lucka när funktionen är igång. Risk för brännskador.
Funktionen är lämplig för alla typer av mat, färsk såväl som fryst. Den kan användas för att
tillaga, värma, tina upp, pochera eller förvälla grönsaker, kött, fisk, pasta, ris, majs, gryn och
ägg.
Tillagning av en hel meny: Du kan förbereda en hel måltid på en och samma gång. För att
undvika att maträtterna tillagas för mycket eller för lite, välj rätter som behöver ungefär
lika lång tillagningstid. Använd den största mängden vatten som anges för varje individuell
komponent. Ställ rätterna på ugnsgallren i lämpliga kokkärl. Justera avståndet mellan rät-
terna så att ångan kan cirkulera.
Sterilisering
• Med denna funktion kan du sterilisera behållare (t.ex. nappflaskor).
• Placera de rena behållarna i mitten av gallret på den första nivån. Se till att öppningen är
vänd lite snett nedåt.
• Fyll på maximal mängd vatten i lådan och ställ in tiden på 40 minuter.
Grönsaker
Livsmedel Ugnsnivå
Temperatur
(ºC)
Vatten i vattenlå-
dan i (ml)
Tid
1)
(min.)
Kronärtskockor 2 96 800 50 - 60
Aubergine 2 96 450 15 - 25
Blomkål, hel 2 96 600 35 - 45
Blomkål, buketter 2 96 500 25 - 30
Broccoli, hel 2 96 550 30 - 40
Broccoli, buketter 2 96 400 20 - 25
Svamp, skivor 2 96 400 15 - 20
Ärtor 2 96 450 20 - 25
Fänkål 2 96 600 35 - 45
Morötter 2 96 600 35 - 45
Kålrabbi, strimlor 2 96 550 30 - 40
Paprika, strimlor 2 96 400 20 - 25
Purjolök, ringar 2 96 500 25 - 35
Gröna bönor 2 96 550 35 - 45
Småbladig bu-
kettsallad, buket-
ter
2 96 450 20 - 25
Brysselkål 2 96 550 30 - 40
Rödbeta 2 96 800+400 70 - 90
Svartrot 2 96 600 35 - 45
4 Råd och tips