SV77
TABELL MED FUNKTIONSBESKRIVNINGAR
FUNKTIONSRATT
OFF
(avstängning)
För att avsluta tillagningen och stänga av ugnen.
LAMP
(ugnslampa)
För att tända/släcka ugnens innerbelysning.
SPECIALS (special)
DEFROST
(upptining)
För att påskynda upptining av livsmedel. Placera maten på den mittersta
ugnsfalsen. Låt maten ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att ytan blir
torr.
KEEP WARM
(varmhåll-
ning)
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t.ex. kött, friterade rätter,
pajer). Placera maten på den mittersta ugnsfalsen. Funktionen kan inte
aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger 65 °C.
RISING
(jäsning)
För optimal jäsning av söt eller salt deg. För att bibehålla jäsningens kvalitet
kan funktionen inte aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger 40 °C.
Placera degen på den 2:a ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
ECO FORCED
AIR (eko-
varmluft)
För tillagning av fyllda kötträtter och köttstycken på samma fals. Denna
funktion använder icke-kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar att maten
blir för torr. När ECO-funktionen är aktiverad släcks ugnslampan under
tillagningen och kan tändas tillfälligt med bekräftelseknappen. För att minska
energiförbrukningen bör luckan inte öppnas under tillagningens gång. Du
rekommenderas att använda den 3:e falsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
CONVENTIONAL
(statisk)
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning på en enda fals.
Använd den 3:e ugnsfalsen. För tillagning av pizza, matpajer samt dessertpajer
med våta ingredienser, använd 1:a eller 2:a ugnsfalsen.
Du behöver inte förvärma ugnen.
CONVECTION
BAKE (över/
under & fläkt)
Använd denna funktion när du ska tillaga kött eller paj med våta ingredienser
på en enda fals. Använd den 3:e ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
FORCED AIR
(varmluft)
Använd denna funktion när du vill tillaga flera maträtter som kräver samma
temperatur (t ex: fisk, grönsaker, mjuka kakor) på upp till tre ugnsfalsar
samtidigt. Funktionen gör det möjligt att tillaga maten utan risk att de drar åt
sig arom från varandra. Det är lämpligt att använda den 2:a ugnsfalsen för
tillagning på en enda fals, fals 1 och 4 för tillagning på två falsar och fals 1, 3 och
5 för tillagning på tre falsar. Du behöver inte förvärma ugnen.
MAXI COOKING
(skrymmande)
För att steka stora köttbitar (över 2,5 kg). Använd den 1:a eller 3:a falsen
beroende på köttstyckets storlek. Du behöver inte förvärma ugnen. Vänd gärna
köttet under tillagningstiden för att få jämnare stekyta. Ös köttet då och då för
att undvika att det blir torrt.
GRILL
För att grilla kött, grillspett och korv. För att gratinera grönsaker och rosta bröd.
Placera maten på 4:e eller 5:e ugnsfalsen. Placera en långpanna under gallret
när du grillar kött för att fånga upp köttsaften. Placera den på 3:e eller
4:e ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver inte förvärma
ugnen. Ugnsluckan ska vara stängd under tillagningen.
TURBO GRILL
För att grilla större köttbitar (lammstek, rostbiff, kyckling). Placera köttet på de
mittersta falsarna. Placera en långpanna under för att fånga upp köttsaften.
Placera den på 1:a eller 2:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du
behöver inte förvärma ugnen. Ugnsluckan ska vara stängd under tillagningen.
Med denna funktion kan du använda det roterande grillspettet, om du har
detta tillbehör.