SV77
TABELL MED FUNKTIONSBESKRIVNINGAR
FUNKTIONSRATT
OFF
(AVSTÄNGNING)
För att avsluta tillagningen och stänga av ugnen.
UGNSLAMPA För att tända/släcka ugnens innerbelysning.
SPECIAL
UPPTINING
För att påskynda upptining av livsmedel. Placera maten på den mittersta
ugnsfalsen. Låt maten ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att ytan blir
torr.
VARM-
HÅLLNING
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t.ex. kött, friterade rätter,
pajer). Placera maten på den mittersta ugnsfalsen. Funktionen kan inte
aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger 65 °C.
JÄSNING
För optimal jäsning av söt eller salt deg. För att bibehålla jäsningens kvalitet kan
funktionen inte aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger 40 °C. Placera degen
på den 2:a ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
EKO-
VARMLUFT
För tillagning av fyllda kötträtter och köttstycken på samma fals. Denna
funktion använder icke-kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar att maten
blir torr. När EKO-funktionen är aktiverad släcks ugnslampan under tillagningen
och kan tändas tillfälligt med bekräftelseknappen. För att minska
energiförbrukningen bör luckan inte öppnas under tillagningens gång. Du
rekommenderas att använda den 3:e ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma
ugnen.
STATISK
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning på en enda fals.
Använd den 3:e ugnsfalsen. För tillagning av pizza, matpajer samt dessertpajer
med våt fyllning, använd den 1:a eller 2:a ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma
ugnen.
ÖVER/UNDER &
FLÄKT
Använd denna funktion när du ska tillaga kött eller paj med våt fyllning på en
enda fals. Använd den 3:e ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
VARMLUFT
Använd denna funktion när du vill tillaga flera maträtter som kräver samma
temperatur (t ex: fisk, grönsaker, mjuka kakor) på upp till tre ugnsfalsar
samtidigt. Funktionen gör det möjligt att tillaga maten utan risk att de drar åt
sig arom från varandra. Det är lämpligt att använda den 3:e ugnsfalsen för
tillagning på en enda fals, fals 1 och 4 för tillagning på två falsar och fals 1, 3 och
5 för tillagning på tre falsar. Du behöver inte förvärma ugnen.
SKRYMMANDE
För att steka stora köttbitar (över 2,5 kg). Använd den 1:a eller den 3:e falsen
beroende på köttstyckets storlek. Du behöver inte förvärma ugnen. Vänd gärna
köttet under tillagningstiden för att få jämnare stekyta. Ös köttet då och då för
att undvika att det blir torrt.
GRILL
För att grilla kött, grillspett och korv. För att gratinera grönsaker och rosta bröd.
Placera maten på den 4:e eller 5:e ugnsfalsen. Placera en långpanna under
gallret när du grillar kött för att fånga upp köttsaften. Placera den på den 3:e
eller 4:e ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver inte
förvärma ugnen. Ugnsluckan ska vara stängd under tillagningen.
TURBO GRILL
För att grilla större köttbitar (lammstek, rostbiff, kyckling). Placera köttet på de
mittersta falsarna. Placera en långpanna under för att fånga upp köttsaften.
Placera den på den 1:a eller 2:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten.
Du behöver inte förvärma ugnen. Ugnsluckan ska vara stängd under
tillagningen. Med denna funktion kan du använda det roterande grillspettet,
om du har detta tillbehör.